Κορίν Μαρσάντ

Γαλλίδα ηθοποιός

Η Κορίν Μαρσάντ (γαλλικά: Corinne Marchand) (γενν. 8 Δεκεμβρίου 1937, Παρίσι), είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Οι πιο γνωστοί ρόλοι της είναι της τραγουδίστριας της Ποπ Κλέο στην ταινία "Κλέο από το 5 στο 7" και της Μαντάμ Ριναλντί στην ταινία Μπορσαλίνο του 1970.

Κορίν Μαρσάντ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Corinne Marchand (Γαλλικά)
Προφορά
ΨευδώνυμοCorinne Marchand
Γέννηση4 Δεκεμβρίου 1937 (1937-12-04) (82 ετών)
Παρίσι[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
Ιδιότηταηθοποιός και τραγουδιστής
Όργαναφωνή
ΒραβεύσειςΒραβείο Σουζάν Μπιανκετί

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Film
Έτος Τίτλος Σκηνοθέτης Ρόλος Σημειώσεις
2004 Innocence Lucile Hadzihalilovic the principal
1997 Les Palmes de Monsieur Schutz Κλοντ Πινοτό Madame Schutz
1986 Attention bandits! Κλοντ Λελούς Manuchka
1979 Coup de tête Ζαν-Ζακ Ανό Madame Sivardière
1972 Travels with My Aunt Τζορτζ Κιούκορ Louise
Liza Μάρκο Φερέρι Georgio's wife
1970 Ο Ταξιδιώτης της Βροχής Ρενέ Κλεμάν Tania
Μπορσαλίνο Ζακ Ντερέ Madame Rinaldi
1966 Arizona Colt Μισέλ Λουπό Jane
The Sultans Jean Delannoy Mireille
1963 Nunca pasa nada Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ Jacqueline
1962 Cléo from 5 to 7 Ανιές Βαρντά Cléo name part
Liberté I Υβ Σιαμπί Anne
1961 Lola Ζακ Ντεμί Daisy

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία