Κώστας Καφάσης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Κώστας Καφάσης (14 Αυγούστου 1940 - 13 Οκτωβρίου 2010) ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής.

Κώστας Καφάσης
Γέννηση14  Αυγούστου 1940
Θάνατος13  Οκτωβρίου 2010
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής και ηθοποιός
Όργαναφωνή

Βιογραφικά στοιχείαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε το 1940 στην Ιτέα Καρδίτσας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα για να εργαστεί. Έγινε ευρύτερα γνωστός με το τραγούδι «Γέλα κυρία μου» καθώς και από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Η γειτονιά μας στο ρόλο του Ιωνάθαν. Απεβίωσε από καρκίνο στις 13 Οκτωβρίου 2010 σε ηλικία 70 χρονών.

Απόσπασμα από συνέντευξη που έχει δώσει παλαιότερα:

"Το όνειρό μου ήταν να γίνω θεατρίνος. Από πιτσιρίκι, αυτό ήταν η μανία μου, το πάθος μου, η αρρώστια μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα (Κουτσαρί) της Καρδίτσας και πάντα τα καλοκαίρια μας επισκέπτονταν τα λεγόμενα μπουλούκια της εποχής, οι περίφημοι περιοδεύοντες θίασοι, οπότε βλέποντάς τους ήθελα να γίνω και εγώ ένας απ΄αυτούς. Με αυτό το σκεπτικό μεγάλωσα, τελείωσα το γυμνάσιο στην Καρδίτσα, ήρθα Αθήνα, τελείωσα τη δραματική σχολή και μπήκα στο θέατρο. Δούλεψα έξι χρόνια στο θέατρο και έκανα πάνω από δεκαπέντε ταινίες. Η μεγαλύτερη τύχη ήρθε το 1971, όταν με φωνάξανε να παίξω σε ένα σίριαλ την ξακουστή για τότε Η γειτονιά μας. Την ίδια εποχή ξεκίνησα να δουλεύω και σε μπουάτ ως τραγουδιστής, στο μαγαζί "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ''. Η δεκαετία του 70 ήταν αυτή που με σημάδεψε. Τέλη του 74 δούλεψα σε ένα μαγαζί και εντελώς συμπτωματικά με άκουσε ο Κώστας Ψυχογιός και μου έδωσε το "Γέλα κυρία μου".

ΕργογραφίαΕπεξεργασία

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1965 Μοντέρνα Σταχτοπούτα τηλεφωνητής
1966 Η βουλευτίνα βοηθός εκλογικού αντιπροσώπου
Φίφης ο ακτύπητος μπράβος
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια επιβάτης λεωφορείου
1967 Ο πουλημένος άνθρωπος φίλος Κανέλλου
Το πιο λαμπρό αστέρι
Καλώς ήλθε το δολάριο Δημήτρης
1971 Μαριχουάνα stop! Σπύρος
1972 Οι απάνθρωποι
1994 Ο δραπέτης του φεγγαριού
1996 Μη μου άπτου αστυνομικός
2008 Ισοβίτες διευθυντής φυλακών

Σειρές που έπαιξε

  • Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
  • Επτά Θανάσιμες Πεθερές Αρβανίτισσα πεθερά 2007-08 MEGA
  • Επτά Θανάσιμες Πεθερές Οι συμπεθέρες 2005-06 MEGA

Δισκογραφία

  • Γέλα κυρία μου (1975)
  • Κατάλαβέ με (1976)
  • Σκέφτομαι εσένα (1977)
  • Σ’ αγαπώ (1978)
  • Πώς να φύγω (1979)
  • Και ποιος φταίει (1981)
  • Τα καλύτερα (1981)
  • Ερωτικά επεισόδια (1983)
  • Συνείδησή μου (1985)
  • Ανοιχτά παράθυρα (1989)
  • Τραγουδώντας τις εποχές (1995)
  • Γέλα κυρία μου –Τα καλύτερα (1999)
  • Καφάσης Κώστας – Επιτυχίες (2000)
  • 21 Μοναδικές επιτυχίες (2007)