Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Κώστας Παληός (1926 - 26 Δεκεμβρίου 1996) ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Κώστας Παληός
Γέννηση1926
Αμοργός
Θάνατος26  Δεκεμβρίου 1996
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες. Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία «The κόπανοι» του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα. Τελευταία εμφάνιση της καριέρας του, στο σήριαλ «Σοφία ορθή».

Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες και σε 6 τηλεοπτικές σειρές.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1966 Πλήγωσες την αγάπη μου
1967 Ο Λαμπίρης εναντίον παρανόμων
1969 Η αρχόντισσα του λιμανιού
1970 Αγάπησα μια άγνωστη

Η αριστοκράτισσα κι ο αλήτης

1971 Η εφοπλιστίνα

Η κόρη του ήλιου

Καταναλωτική κοινωνία

Αγάπησα μια πολυθρόνα

Ένας υπέροχος άνθρωπος

Υποβρύχιο Παπανικολής

Ο αγαθιάρης και η ατσίδα

Αγάπησα έναν αλήτη

1972 Ο φαντασμένος

Αγάπη μου, παλιόγρια

Ο κύριος σταθμάρχης

1973 Γεννήθηκαν κολασμένες

Στα δίχτυα της ανωμαλίας

1974 Η δίκη των δικαστών

Η αμαρτία στο κορμί της

1975 Ισιδώρα
1976 Επαγγελματίες Ρεμάλια
1979 Αγώνας χωρίς τέλος
1980 Καθένας με την τρέλα του
1981 Της πολιτσμάνας το κάγκελο
1982 Πάτερ γκομένιος

Παγίδα στην Ελλάδα

Εγώ και το πουλί μου

1983 Πέστα Χρυσόστομε

Ο γύρος του θανάτου

1984 Ταχύτητα και αγάπη

Αν ήταν το βιολί πουλί

1985 Σούπερ Λύκειο
1987 The ΚΟΠΑΝΟΙ
1989 Ο διάβολος και το κέρατό του

Προσπαθώ αλλά τίποτα-Ο χασοδίκης

Κύριε καθηγητά ... πού κοιμηθήκατε χθες;

1990-1992 Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης