Η Λετίσια Περδιγόν (Leticia Perdigón, γεννημένη ως Γουαδαλούπε Λετίσια Περδιγόν Λαμπραδόρ Guadalupe Leticia Perdigón Labrador, 7 Αυγούστου 1956 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός.[1]

Λετίσια Περδιγόν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Guadalupe Leticia Perdigón Labrador (Ισπανικά)
Γέννηση7 Αυγούστου 1956 (1956-08-07) (67 ετών)
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
Περίοδος ακμής1973
Οικογένεια
Τέκνα1
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
  • Mi rival - 1973
  • Eva y Darío - 1973, (ταινία)
  • Capulina contra las momias - 1973, (ταινία)
  • Presagio - 1974, (ταινία)
  • Mundo de juguete - 1974, ως Ίρμα
  • México, México Ra Ra Ra - 1975, ως Ματίλντε (ταινία)
  • La otra virginidad - 1975, ως Έυα (ταινία)
  • Bellas de noche - 1975, ως Λουπίτα (ταινία)
  • La montaña del diablo - 1975, ως Μαρσελίνα (ταινία)
  • Las fuerzas vivas - 1975, (ταινία)
  • Mundos opuestos - 1976, ως Μπέμπα
  • Yo fui violada - 1976, (ταινία)
  • Coronación - 1976, ως Εστέλα (ταινία)
  • Longitud de guerra - 1976, (ταινία)
  • ¿Y ahora qué, señor fiscal? - 1977, (ταινία)
  • La hora del jaguar - 1978, ως Αλίσια (ταινία)
  • El jardín de los cerezos - 1978, (ταινία)
  • Gotita de gente - 1978, ως Σοφία
  • Viviana - 1978, ως Ασαφάτα
  • Fiebre del 2 - 1978, ως Λετίσια (σειρά)
  • Cumbres Borrascosas - 1979, ως Εστρέγια
  • Los ricos también lloran - 1979/80, ως Λίλι
  • Misterio - 1980, (ταινία)
  • Al rojo vivo - 1980/81, ως Εμίλια
  • El hogar que yo robé - 1981
  • Ángel del barrio - 1981, ως Μάργα (ταινία)
  • Lagunilla, mi barrio - 1981, ως Ρίτα (ταινία)
  • El día que murió Pedro Infante - 1982, (ταινία)
  • Vivir enamorada - 1982/83, ως Μαρία
  • Profesión: Señora - 1983
  • Lagunilla 2 - 1983, ως Ρίτα (ταινία)
  • Amalia Batista - 1983/84, ως Ρέινα
  • Adiós Lagunilla, adiós - 1984, ως Ρίτα (ταινία)
  • Amenaza roja - 1985, ως (ταινία)
  • Más vale pájaro en mano - 1985, ως (ταινία)
  • Cosas de casados - 1985, ως Λετίσια (σειρά)
  • El chácharas - 1987, (ταινία)
  • Matadero - 1987, (ταινία)
  • Las solteras del 2 - 1987/88, ως Λουίσα (σειρά)
  • El vergonzoso - 1988, (ταινία)
  • Alicia en el país del dólar - 1988, (ταινία)
  • La ley del coyote - 1988, (ταινία)
  • Día de muertos - 1988, (ταινία)
  • Pánico en el bosque - 1989, (ταινία)
  • Ejecutor de narcos - 1989, (ταινία)
  • Bandas guerreras - 1989, (ταινία)
  • Las borrachas - 1989, (ταινία)
  • La telaraña - 1989, ως Μάρα (σειρά)
  • El día de las sirvientas - 1989, (ταινία)
  • El cristal empañado - 1989, ως Μερσέντες
  • Balada por un amor - 1989/90, ως Λουσία Αγιέντε
  • El bolas - 1990, (ταινία)
  • Escoria otra parte de ti - 1990, (ταινία)
  • Mafiosos corporativos - 1990, (ταινία)
  • Pelo gallo - 1990, (ταινία)
  • El garañón 2 - 1990, (ταινία)
  • Los reptiles - 1991, (ταινία)
  • Acosado - 1991, (ταινία)
  • Golpe brutal - 1991, (ταινία)
  • El mutilador - 1991, (ταινία)
  • Pelearon diez rounds - 1991, (ταινία)
  • Infierno verde - 1991, (ταινία)
  • La mestiza - 1991, (ταινία)
  • Borrachas de pulquería - 1992, (ταινία)
  • Los Panaderos - 1992, (ταινία)
  • Anoche soñé contigo - 1992, ως Ασουσένα (ταινία)
  • Carrusel de las Américas - 1992
  • Clarisa - 1993, ως Αουρέλια
  • S.I.D.A., síndrome de muerte - 1993, ως Κάρμεν (ταινία)
  • Un paso al cielo - 1993, (ταινία)
  • Dos fantasmas sinvergüenzas - 1993, (ταινία)
  • Ya la hicimos - 1993, (ταινία)
  • Mujer, casos de la vida real - 1994/03, (σειρά)
  • Luna de hiel - 1994, (ταινία)
  • La asesinadita - 1994, (ταινία)
  • Las alas del pez - 1995, (ταινία)
  • Fuera ropa - 1995, (ταινία)
  • María José - 1995, ως Εστέρ
  • Acapulco, cuerpo y alma - 1995/96, ως Ρίτα
  • Juego limpio - 1996, ως Σίλβια (ταινία)
  • Ruta 100 - 1996, (ταινία)
  • Balazos en la capirucha - 1996, (ταινία)
  • Doble indemnización - 1996, ως Ροσάριο (ταινία)
  • Un pájaro escondido - 1997, (ταινία)
  • Asesino misterioso - 1997, ως Αμαλία (ταινία)
  • Un pájaro escondido - 1997, (ταινία)
  • Desencuentro - 1997/98, ως Τσακίρα
  • ¿Qué nos pasa? - 1998, (σειρά)
  • Nunca te olvidaré - 1999, ως Γκουδέλια
  • Primer amor... a mil x hora - 2000, ως Καταλίνα Γκέρρα ντε Λούνα
  • Salomé - 2001/02, ως Λόλα
  • Así son ellas - 2002/03, ως Μαργαρίτα Σααβέδρα Κορκουέρα
  • Cancionera - 2004, (ταινία)
  • Rebelde - 2004/06, ως Μάιρα Φερνάντες
  • Código postal - 2006/07, ως Εσπεράνσα Γκουτιέρρες
  • Al diablo con los guapos - 2007/08, ως Σοκόρρο/Αμπάρο Ροδρίγκες
  • Adictos - 2009, ως Τέτε (σειρά)
  • Hasta que el dinero nos separe - 2009/10, ως Λεονόρ Νούνιες ντε Μεδίνα
  • Camaleones - 2009/10, ως Μίρτα
  • Niña de mi corazón - 2010, ως Ρεφούχιο "Κούκα"
  • Hermanos y detectives - 2010, (σειρά)
  • La rosa de Guadalupe - 2010/16, ως Μάρτα/Κάρμεν/Δόνια Κλεμένσια (σειρά)
  • Mujeres asesinas - 2010, ως Μαργαρίτα "Μάγκι" Ολβέρα (σειρά, επεισόδιο:"Μάγκι, Η συνταξιούχος")
  • La fuerza del destino - 2011, ως Αρσέλια Λαντέσμα χηρ. ντε Γαλβάν
  • Como dice el dicho - 2011/15, ως Λίδια/Σοράγια/Αμαλία (σειρά)
  • Por ella soy Eva - 2012, ως Δόνια Σίλβια Ρομέρο Ρουίς ντε Μορένο
  • Mentir para vivir - 2013, ως Ματίλντε Αρέστι ντε Καμάρχο
  • Qué pobres tan ricos - 2013/14, ως Ρεφούχιο "Κούκα" Μεντόσα
  • La gata - 2014, ως Λετίσια "Λα Χαρότσα"
  • Hasta el fin del mundo - 2014/15, ως Γουαδαλούπε "Λουπίτα" Σάντσεζ Γκερέρρο
  • Τα τρία πρόσωπα της Άννας - 2016/17, ως Δόνια Τσάνα Μοράλες
  • Papá a toda madre - 2017, ως Καταλίνα Σάντσεζ Μορένο
  • Por amar sin ley - 2018/19, ως Σουσάνα ντε Λόπεζ
  • Silvia, frente a ti - 2019, ως Έυα
  • Sin miedo a la verdad - 2019

Βραβεία & υποψηφιότητες

Επεξεργασία
Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1983 Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Vivir enamorada Υποψηφιότητα
2006 Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια Rebelde
2014[2] Mentir para vivir
Βραβεία Ariel
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1975 Καλύτερη Ηθοποιός La otra virginidad Υποψηφιότητα
1996 Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία Doble indemnización
1997 Juego limpio

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. «Biografía de Leticia Perdigón». Univision Novelas y Series. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2014. 
  2. Conoce los nominados a los Premios TVyNovelas 2014 Αρχειοθετήθηκε Δεκέμβριος 8, 2014 στη Wayback Machine του Internet Archive - Foro de Univisión actualizado el 5 de marzo del 2014

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Επεξεργασία