Λεωνίδας Κανάρης (συνθέτης)

Έλληνας συνθέτης, μουσικός και καθηγητής μουσικής

Ο Λεωνίδας Κανάρης (31 Οκτωβρίου 1963, Καρδίτσα) είναι Έλληνας συνθέτης, μουσικός, καθηγητής μουσικής, συγγραφέας μουσικών βιβλίων, καλλιτεχνικός διευθυντής, αρθρογράφος και διευθυντής χορωδιών. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Μουσικής Εταιρείας αλλά και επίσης πρόεδρος του διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας και Σύνθεσης στη Κέρκυρα. Από το 1983 ασχολείται ενεργά με τον χώρο της μουσικής. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Δόκτωρ
Λεωνίδας Κανάρης
Leonidas Kanaris.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Λεωνίδας Κανάρης (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΛεωνίδας Κανάρης
Γέννηση31 Οκτωβρίου 1963 (1963-10-31) (56 ετών)
Καρδίτσα
ΚατοικίαΑθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΈλληνες
ΘρησκείαΟρθόδοξη Εκκλησία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Αγγλικά
Γαλλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Γιορκ,

Ωδείο Αθηνών, Ελληνικό Ωδείο,

Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΜουσικός,

Συνθέτης,

Καθηγητής μουσικής,

Συγγραφέας
ΎφοςΈντεχνη μουσική
Πολιτική τοποθέτηση
ΟργάνωσηΈνωση Ελλήνων Μουσουργών
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις1ο βραβείο από το διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Βόλου (1987),

3ο βραβείο στον διαγωνισμό Σύνθεσης "Γιάννης Ανδρέου Παπαϊωάννου" (2002),

2ο βραβείο στον διαγωνισμό Σύνθεσης "Δημήτρης Δραγατάκης" (2003-2004)
Ιστότοπος
http://www.leonidaskanaris.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Λεωνίδας Κανάρης γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1963 στην Καρδίτσα. Το 1976 ξεκίνησε μουσικές σπουδές στην κλασική κιθάρα και μετ' έπειτα στο πιάνο. Από την αρχή της παρουσίας του στον χώρο της μουσικής, άρχισε να συνθέτει μουσική για κιθάρα και πιάνο. Το 1983 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και στην συνέχεια άρχισε να φοιτά στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη. Επίσης, έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κιθάρα στη Rubin Academy of Jerusalem με καθηγητή τον Joseph Urshalmi.

ΒραβείαΕπεξεργασία

  • Το 1987 κέρδισε την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Ωδείου Φουντούλη στο Βόλο.
  • Το 2002 κέρδισε τη τρίτη θέση στο διαγωνισμό Σύνθεσης "Γιάννης Ανδρέου Παπαϊωάννου".
  • Το 2003 πήρε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Σύνθεσης "Δημήτρης Δραγατάκης".

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Όνομα Έτος Δισκογραφική εταιρεία
Greek Guitar Music 2011 Subways Music
Eikones 2009 Subways Music
One Night When 2008 Subways Music
Greek Impressions 2005 Subways Music
Hellanion 2005 Subways Music
Master Class 2005 Eros Music
Ηχοχρώματα 2000 Ανάδρομον
Super Sampler - Subways Music

ΒιβλίαΕπεξεργασία

Όνομα Έτος Εκδοτικός οίκος
Variations 2002 Panas Music
The Break-Up Scene 2002 Panas Music
Four Songs 2002 Panas Music
Lyric Suite 2002 Panas Music
Sonata 2002 Panas Music
Κιθαρόκοσμος 1 1995 Σύγχρονη μουσική
Τα Λυρικά Κομμάτια 1992 Σύγχρονη μουσική
Κιθαρόκοσμος 3 1989 Σύγχρονη μουσική

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία