Μάκης Παπαδημητρίου

Έλληνας ηθοποιός

Ο Μάκης (Ευθύμης) Παπαδημητρίου είναι Έλληνας ηθοποιός.

Μάκης Παπαδημητρίου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Ιανουαρίου 1975
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
συγγραφέας
σκηνοθέτης

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Ανθηρό Καρδίτσας. Είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, ενώ σπούδασε και στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, στα Μαύρα Μεσάνυχτα, στο ρόλο του ψευδού μπράβου Ζαν Κλωντ (Γιάννης Κλωντάκης), και στη σειρά Με λένε Βαγγέλη, ως Μπίλυς Φαμελίγκος. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε πέντε κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και σε ταινίες μικρού μήκους.

To 2009 τιμήθηκε με το θεατρικό Βραβείο Χορν, για τον ρόλο του στο έργο «Motortown» του Σάιμον Στίβενς.[1][2] Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφιος και το 2008.[2]

Το 2011 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία Άδικος κόσμος και το 2016 στις ταινίες Τέλειοι Ξένοι (σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη), Suntan και Πλατεία Αμερικής.[3]

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες ο Παπαδημητρίου συμμετείχε ως ηθοποιός.

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2002/2003 Loop Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Μάκης Παπαδημητρίου
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2003/2004 Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ Ντέιβυ Νέα Σκηνή Τέχνης
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Μονή Λαζαριστών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2005/2006 Επτά ρίχτερ Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Γεράσιμος Γεννατάς
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2005/2006 Εγώ είμαι το θείο βρέφος! Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Γιάννης Καλαβριανός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2006/2007
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2007/2008
Μόνο την αλήθεια, μέρος Ι Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Βασίλης Μαυρογεωργίου
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2007/2008 Μανδραγόρας Καλλίμαχος Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Παντελής Δεντάκης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2007/2008 Motortown Λη Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2011/2012 Ο συγγραφέας Αντριάν Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Παντελής Δεντάκης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2012/2013 Ο Βυσσινόκηπος Λοπάχιν Ερμολάι Αλεξέγεβιτς Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Παντελής Δεντάκης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2012/2013
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2013/2014
Η ρομαντική μου ιστορία Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2013/2014
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2014/2015
Αστερισμοί Ρόλαν Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2007-2008 Άμυνα ζωής ΝΕΤ Πρωταγωνιστικός ρόλος
2007 Ιστορίες μυστηρίου ANT1 Επεισόδιο: "ο πίνακας των πνευμάτων"
2008-2009 Μαύρα μεσάνυχτα MEGA Ζαν Κλωντ (Γιάννης Κλωντάκης) Πρωταγωνιστικός ρόλος
2010 Ο 3ος νόμος MEGA Πέτρος Επεισόδιο: "ο σωτήρας"
2011-2012 Με λένε Βαγγέλη MEGA Μπίλης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2013 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Λεωνίδας Guest - επεισόδιο 23
2014 Atherapefti Netwix
2015 10η εντολή ALPHA Αστυνομικός Επεισόδιο: "θηρίο"
Μηχανοβιος πεφτουλας Επεισόδιο: "μπαρούτι"
Γραβάτας Επεισόδιο: "το χωράφι"
2015-2016 Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου MEGA Χάρης Γεωργίου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019 Ου φονεύσεις OPEN Λεωνίδας Επεισόδιο: "στάχτες"
Κινηματογράφος
Έτος 'Ονομα
2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος
2006 Ώρες κοινής ησυχίας
2007 Παρέες
2009 Το κακό: στην εποχή των ηρώων
2010 Χάρισμα
2011 Απ' τα κόκαλα βγαλμένα
Άδικος Κόσμος
2012 L
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
2013 Η λιμουζίνα: κωμωδία παρεξηγήσεων
2014 ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ
Η Έκρηξη
The republic
2015 Chevalier
Η κόρη του Ρέμπραντ
2016 Suntan
Πλατεία Αμερικής
Τέλειοι Ξένοι
Μαγικός καθρέφτης
2018 Οίκτος

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Λοβέρδου, Μυρτώ (08 Απριλίου 2009). «Βραβεία Χορν και Μερκούρη σε κλίμα συγκίνησης». Το Βήμα. http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=262867. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2014. 
  2. 2,0 2,1 «Απονομή βραβείων Χορν και Μερκούρη». Το Βήμα. 07 Απριλίου 2009. http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=262676. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2014. 
  3. tvxs.gr https://tvxs.gr/news/sinema/amerika-square-i-ypopsifiotita-tis-elladas-gia-ta-oskar. Ανακτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2019.  Missing or empty |title= (βοήθεια)

<ref>https://hellenicfilmacademy.gr/awards/results/<ref>