Άνοιγμα κυρίου μενού

Μέμος Μπεγνής

Έλληνας ηθοποιός

Ο Μέμος Μπεγνής (20 Νοεμβρίου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός

Μέμος Μπεγνής
Γέννηση Αγαμέμνων Μπεγνής
20 Νοεμβρίου 1974 (1974-11-20) (44 ετών)
Σαλαμίνα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Ιδιότητα ηθοποιός
Είδος τέχνης ηθοποιός
Σημαντικά έργα Άκρως οικογενειακόν
Βραβεύσεις Άνδρας της χρονιάς 2004 (Status)

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα. Η καριέρα του ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν έπαιζε πιάνο σε μία παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία τον προέτρεψε ν'ασχοληθεί με την υποκριτική.

Έγινε γνωστός μέσα από την κωμική σειρά «Άκρως οικογενειακόν», όπου έπαιζε το γιο του Γιάννη Μπέζου και της Ναταλίας Τσαλίκη. Ωστόσο, καθιερώθηκε πρωταγωνιστώντας στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Μη μου λες αντίο». Στη σειρά αυτή υποδύθηκε το μουσουλμάνο της Θράκης Μουράτ, ο οποίος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Αθηναία Χριστίνα (Θάλεια Ματίκα).

Έχει παίξει ακόμα στις σειρές «Εντιμότατοι κερατάδες», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Λατρεμένοι μου γείτονες» και "Το δαχτυλίδι της φωτιάς"

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Χρονολογία Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1999-2000 Οι Θειοσεβούμενοι STAR Δημήτρης Βασικό Καστ
2001 Άρωμα Γυναίκας Πάρης Guest Εμφανίσεις - Επεισόδια 19,20,22-26
2001-2003 Άκρως οικογενειακόν ANT1 Άρης Θεοτοκάτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2005 Φιλοδοξίες MEGA Άγγελος Πρέκας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές Τάκης Τίτλος Επεισοδίου: "Η Τιμωρός Πεθερά"
2004-2005 Μη μου λες αντίο ANT1 Μουράτ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Στον Ήλιο του Αιγαίου Άλκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006-2007 Πάλι από την αρχή MEGA Μάρκος Παπαδάκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η Τελευταία Παράσταση ALPHA Αλέκος Αλεξανδράκης Βασικό Καστ
2007 Εντιμότατοι κερατάδες Νίκος Τίτλος Επεισοδίου: "Ο μαμάκιας κερατάς"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα Τίτλος Επεισοδίου: "Νυχτερινό τηλεφώνημα"
2007-2008 Φάρος ANT1 Στέφανος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Guest Εμφάνιση
2009 Λάκης ο γλυκούλης Γιάννης Guest Εμφάνιση
2009-2011 Πανσέληνος ANT1 Κύπρου Αχιλλέας Αποστόλου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012 Ελεύθερος κι Ωραίος ANT1 Αλέξανδρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014-2015 Το δαχτυλίδι της φωτιάς MEGA Κύπρου Χρήστος/Ορφέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 Εθνική Ελλάδος MEGA Μάνος Καψάλης Guest Εμφανίσεις - Επεισόδια 1,2,8,9,10,11
2016 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Ενγκελμπρέκτ Guest Εμφανίσεις - Κύκλος 3,Επεισόδιο 71
2016-2017 9 Μήνες MEGA Κύπρου Δημήτρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Κινηματογραφική ταινία
2009 Σούλα Έλα Ξανά
2010 Ο θάνατος που ονειρεύτηκα
  Αυτό το λήμμα για ηθοποιό χρειάζεται επέκταση. Βοηθήστε τη Βικιπαίδεια επεκτείνοντάς το!

Συνέντευξη Μέμος Μπεγνής στο Thesout.gr [1]