Άνοιγμα κυρίου μενού

Μέμος Μπεγνής

Έλληνας ηθοποιός

Ο Μέμος Μπεγνής (20 Νοεμβρίου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός

Μέμος Μπεγνής
Γέννηση Αγαμέμνων Μπεγνής
20 Νοεμβρίου 1974 (1974-11-20) (44 ετών)
Σαλαμίνα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Ιδιότητα ηθοποιός
Είδος τέχνης ηθοποιός
Σημαντικά έργα Άκρως οικογενειακόν
Βραβεύσεις Άνδρας της χρονιάς 2004 (Status)

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Σαλαμίνα το 1974. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στο ναυτικό ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους ξεκίνησε να εργάζεται ως υπαξιωματικός του ναυτικού. Μετά από τρία χρόνια σε αυτή τη θέση αποφάσισε να παραιτηθεί. Εκείνη την περίοδο δούλευε στο θέατρο ως πιανίστας στην παράσταση "Master Class" σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Εκεί η ηθοποιός τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική κάνοντας σπουδές στον συγκεκριμένο τομέα[1].

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Η πρώτη του τηλεοπτική συμμετοχή έγινε τη σεζόν 1999-2000 στην κωμική σειρά του STAR "Οι Θειοσεβούμενοι". Στη σειρά έπαιξε μαζί με τους Ντίνα Κώνστα, Άννα Κουρή, Σοφία Ολυμπίου, Γιώργο Λέφα, Χρήστο Ευθυμίου και Ισαβέλλα Βλασιάδου. Ακολούθησε η guest εμφάνισή του στη σειρά "Άρωμα Γυναίκας" το 2001.

Τις σεζόν 2001-2003 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Άκρως οικογενειακόν, μέσω της οποίας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, υποδυόμενος τον γιο του Γιάννη Μπέζου και της Ναταλίας Τσαλίκη. Τις σεζόν 2002-2005 έπαιξε στην καθημερινή σειρά του MEGA, Φιλοδοξίες έχοντας τον ρόλο του Άγγελου Πρέκα. Το 2004 έπαιξε σε μία ιστορία της σειράς Επτά Θανάσιμες Πεθερές μαζί με τους Κάρμεν Ρουγγέρη, Αθηνόδωρο Προύσαλη και τη Νικολέττα Καρρά.

Τη σεζόν 2004-2005 ακολούθησε η σειρά που τον καθιέρωσε ως ηθοποιό. Το Μη μου λες αντίο ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σήριαλ της σεζόν με υψηλά νούμερα τηλεθέασης καθώς η πλοκή της σειράς κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. Στη σειρά αυτή υποδύθηκε το μουσουλμάνο της Θράκης Μουράτ, ο οποίος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Αθηναία Χριστίνα (Θάλεια Ματίκα). Ακολούθησε η δραματική σειρά "Στον Ήλιο του Αιγαίου" την επόμενη σεζόν πρωταγωνιστώντας με την Λίνα Σακκά. Τη σεζόν 2006-2007 πρωταγωνίστησε σε δύο σειρές: την κωμική σειρά Πάλι από την αρχή -που παρουσίαζε τη ζωή κάποιων νέων ανθρώπων στην Ελλάδα του σήμερα- και την δραματική σειρά "Η Τελευταία Παράσταση" που βασιζόταν στη ζωή της Έλλης Λαμπέτη. Στην Τελευταία Παράσταση υποδύθηκε τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Έχει παίξει ακόμα στις σειρές «Εντιμότατοι κερατάδες», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Λατρεμένοι μου γείτονες» και "Το δαχτυλίδι της φωτιάς"

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1999-2000 Οι Θειοσεβούμενοι STAR Δημήτρης Βασικό Καστ
2001 Άρωμα Γυναίκας STAR Πάρης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 19,20,22-26
2001-2003 Άκρως οικογενειακόν ANT1 Άρης Θεοτοκάτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2005 Φιλοδοξίες MEGA Άγγελος Πρέκας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Τάκης Τίτλος Επεισοδίου: "Η Τιμωρός Πεθερά"
2004-2005 Μη μου λες αντίο ANT1 Μουράτ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Στον Ήλιο του Αιγαίου ANT1 Άλκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006-2007 Πάλι από την αρχή MEGA Μάρκος Παπαδάκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η Τελευταία Παράσταση ALPHA Αλέκος Αλεξανδράκης Βασικό Καστ
2007 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Νίκος Τίτλος Επεισοδίου: "Ο μαμάκιας κερατάς"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Στέφανος Μαυρίδης Τίτλος Επεισοδίου: "Νυχτερινό τηλεφώνημα"
2007-2008 Φάρος ANT1 Στέφανος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Guest Εμφάνιση
2009 Λάκης ο γλυκούλης MEGA Γιάννης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 17-20,23-26
2009-2011 Πανσέληνος ANT1 Κύπρου Αχιλλέας Αποστόλου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012 Ελεύθερος κι Ωραίος ANT1 Αλέξανδρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014-2015 Το δαχτυλίδι της φωτιάς MEGA Κύπρου Χρήστος/Ορφέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 Εθνική Ελλάδος MEGA Μάνος Καψάλης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 1,2,8,9,10,11
2015-2016 Σημεία και Τέρατα MEGA Κύπρου Γιώργος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Ενγκελμπρέκτ Guest Εμφάνιση - Κύκλος 3, Επεισόδιο 71
2016-2017 9 Μήνες STAR Δημήτρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019 Γυναίκα Χωρίς Όνομα ANT1 Σταύρος Guest Εμφάνιση


Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
2007 Fugitive Pieces
2009 Σούλα Έλα Ξανά Μανώλης Σκανδάμης
2010 Ο θάνατος που ονειρεύτηκα ψυχοπαθής

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Παράστασης Χώρος
1997-1998 Master class Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
1998-1999 Λεωφορείον ο Πόθος Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
2012-2013 Αλίμονο στους νέους Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
2013 Θα σε πάρω να φύγουμε Θέατρο Badminton
2014-2015 Θα περάσει κι αυτό Θέατρο Badminton
2016-2017 Μόλις Χώρισα Θέατρο Κιβωτός
2017-2018 Μέγας Αλέξανδρος Θέατρον Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Αλέξης Ζορμπάς Θέατρο Βέμπο
2018-2019 Οι Μάγισσες της Σμύρνης Θέατρο Παλλάς

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Συνέντευξη Μέμος Μπεγνής στο Thesout.gr [1]