Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μαρία Εουχένια Σουάρες Ριβέιρο (María Eugenia Suárez Riveiro, 9 Μαρτίου 1992), πιο γνωστή σαν China Suarez, είναι αργεντίνα ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια μοντέλο και σχεδιάστρια ρούχων. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τον ρόλο της ως Χασμίν Ρομέρο στην τηλεοπτική σειρά της Αργεντινής Casi Angeles (Σχεδόν Άγγελοι) και ως μέλος στην ποπ μπάντα Teen Angels

Μαρία Ευγενία Σουάρεζ
China Suárez.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 9  Μαρτίου 1992[1]
Μπουένος Άιρες[2]
Υπηκοότητα Αργεντινή
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός
μοντέλο
τραγουδίστρια
Οικογένεια
Σύζυγος Benjamín Vicuña

Πίνακας περιεχομένων

ΚαριέραΕπεξεργασία

Η Εουχένια ξεκίνησε την καριέρα της σαν ηθοποιός στην επιτυχημένη παιδική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από την Κρίς Μορένα (Cris Morena) το 2003 Rincon De Luz (Γωνιά του Φωτός).

Το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στην σειρά της Κρις Μορένα Φλορισιέντα. Το 2005 εμφανίστηκε στον ρόλο της Βιολέτας στην σειρά Amor Mio (Αγάπη μου) και το 2006 στην σειρά Amo De Casa ως Καταλίνα.

Από το 2007 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε στην σειρά της Κρις Μορένα Casi Angeles (Σχεδόν Άγγελοι) ως Χασμήν Ρομέρο. Επίσης ήταν κι ένα από τα πέντε μέλη της ποπ μπάντας Teen Angels. Την περίοδο αυτή η Σουάρεζ τραγούδησε επίσης δύο τραγούδια σόλο Reina Gitana και Te Perdi, δύο τραγούδια ντουέτο με την Λάλι Εσπόσιτο (Lali Esposito) Puedo Ser και Stop The Show κι ένα με τον Μπένχαμιν Αμαδέο (Benjamin Amadeo) Cambiar de Aire. Το 2011 όμως αν και οι Teen ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν η Σουάρεζ έφυγε από το συγκρότημα.

Το 2011 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία της Pol-ka Los Unicos (Μοναδικοί).

Ένα χρόνο αργότερα, το 2012 πρωταγωνίστησε στην σειρά 30 Dias Juntos (30 Μέρες Μαζί) μαζί με τον Νίκολας Πάουλς(Nicolas Pauls)

Το 2013 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά της Pol-ka Solamente Vos(Μονάχα Εσύ) μαζί με του Αντριάν Σουάρ (Andrian Suar), Νατάλια Ορέιρο (Natalia Oreiro), Λάλι Εσπόσιτο (Lali Esposito) σαν Χουλιέτα Κουστό.

To 2014 συμμετείχε στην σειρά Camino al amor(Δρόμος προς την αγάπη) μαζί με τον Μαριάνο Μαρτίνεζ (Mariano Martinez). Επίσης το ίδιο έτος ήταν προσκεκλημένη στο αργεντίνικο Your Face Sounds Familiar (Tu Cara Me Suena) κάνοντας την Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) στην ταινία Moulin Rouge. Επίσης πρωταγωνίστησε στο video Clip του Ντέιβιτ Μπισμπάλ (David Bisbal) Hoy

To 2015 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Abzurdah από το ομώνυμο βιβλίο της Σιέλο Λατίνι (Cielo Latin). Επίσης το ίδιο έτος παράλληλα ξεκίνησε την δική της σειρά ρούχων.

Το 2016 πρωταγωνίστησε σε δεύτερη ταινία El Hilo Rojo (το κόκκινο νήμα) μαζί με τον Μπενχαμίν Βικούνα (Benjamin Vicuna).

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Η Εουχένια Σουάρες γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1992 στο Μπουένος Άιρες. Είναι κόρη του Γκιζέρμο Σουάρες (Guillermo Suárez) και τις Μαρσέλα Ριβέιρο (Marcela Riveiro) κι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό. Η γιαγιά της είναι γιαπωνέζα. Τον Οκτώβριο του 2012 ο πατέρας της απεβίωσε.

Τον Ιούλιο 2013 η Σουάρες μαζί με τον Νικολάς Καμπρέ (Nicolás Cabré), απέκτησαν την πρώτη τους κόρη Ρουφίνα (Rufina). Από το 2016 είχε σχέση με τον χιλιανό ηθοποιό Μπενχαμίν Βικούνα. Τον Φεβρουάριο του 2018 απέκτησαν την κόρη τους

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χαρακτήρας
2003 Rincon De Luz Pia
2004-2005 Φλορισίεντα Paz
2005-2006 Amor Mio Violeta
2006 Amo De Casa Catalina
2007-2010 Casi Angeles Jazmin Romero
2011-2012 Los Unicos Sofia Reyes
2012 30 Dias Juntos Leni
2013-2014 Solamente Vos Julieta Cousteau
2014 Camino al amor Pia Arriaga
2014 Tu Cara Me Suena 2 Nicole Kidman

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χαρακτήρας Θέατρο
2003 Rincon De Luz Pia Tel-Aviv, Ισραήλ
2007-2010 Casi Angeles Jazmin Romero Gran Rex
2011 Los Unicos Sofia Reyes Opera

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χαρακτήρας
2015 Abzurdah Cielo Latini
2016 sing Meena
El Hilo Rojo Abril
2017 Solo se vine una vez Flavia

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

SoundtracksΕπεξεργασία

  • Rincón de Luz (2003)
  • Casi Ángeles en vivo Gran Rex 2008 (2008)
  • Casi Ángeles en vivo Gran Rex 2009 (2009)
  • 30 Dias Juntos (2012)
  • Trateme Suavemente (2015)
  • You Know I'm no Good (2016)

Άλμπουμ με τους Teen AngelsΕπεξεργασία

  • Teen Angels (2007)
  • Teen Angels 2 (2008)
  • Teen Angels 3 (2009)
  • Teen Angels 4 (2010)
  • La Historia (2010)

ΒραβείαΕπεξεργασία

Έτος Βραβείο Κατηγορία Έργο Αποτέλεσμα
2011 Kids' Choice Awards Argentina Αγαπημένη Ηθοποιός Casi Angeles Νικήτρια
2013 Αποκάλυψη στην TV Υποψήφια
Διάσημη στο Twitter η ίδια Υποψήφια
2014 MTV Millennial Awards Francotuiteador argentino del año
Kids' Choice Awards Argentina Diosa(Θεά)
2015 MTV Millennial Awards Instagramer Αργεντίνα του έτους η ίδια Υποψήφια
Kids' Choice Awards Argentina Diosa(Θεά)
Premios Sur Καλύτερη Πρωταγωνίστρια Abzurdah Υποψήφια
Revelación femenina Νικήτρια
2016 Argentinean Film Critics Association Awards Best New Actress Υποψήφια

.