Μαργαρίτα Ζορμπαλά

Ελληνίδα τραγουδίστρια

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά (Τασκένδη, 1 Ιουνίου 1957 - ) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός.

Μαργαρίτα Ζορμπαλά
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μαργαρίτα Ζορμπαλά (Ελληνικά)
Γέννηση1  Ιουνίου 1957[1]
Τασκένδη[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Σπουδέςτμήμα φιλολογίας του Κρατιού Πανεπιστημίου της Μόσχας
Ιδιότηταμουσικός και τραγουδιστής
ΣύζυγοςΓιώργος Κιμούλης (1986–1991)[2]
Όργαναφωνή

Βιογραφία

Επεξεργασία

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1957 στην Τασκένδη. Μεγάλωσε στην ΕΣΣΔ. Οι γονείς της ήταν Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες. Όταν ήταν μόλις δύο ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στη Μόσχα. Ο πατέρας της, Σταύρος, ήταν κοινωνιολόγος- η μητέρα της, Αικατερίνη, ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός που δίδασκε επίσης ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Από το 1993 η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ζει μόνιμα σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου, κοντά στη Λεμεσό.[3] Ο πρώην σύζυγός της είναι ο Γιώργος Κιμούλης, Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.[4]

Δισκογραφία

Επεξεργασία
  • ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ 1975 ΜINOS-EMI, Μίκης Θεοδωράκης-Μανόλης Αναγνωστάκης
  • 12 ΡΟΥΣΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1977 ΜINOS-EMI
  • ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΚΤΑ 1978 LYRA, Μίκης Θεοδωράκης
  • MIKIS THEODORAKIS in Concert 1978 METRONOME
  • ΤΡΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ 1979 LYRA, Μίκης Θεοδωράκης
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 1980 LYRA, Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 1980 LYRA
  • ΕΠΙΒΑΤΗΣ 1981 LYRA, Κώστας Τριπολίτης - Μίκης Θεοδωράκης
  • ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ 1982 LYRA
  • Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 1984 LYRA
  • ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΤΙΝΙΑ 1984 LYRA
  • ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 1987 LYRA
  • ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΙΝΙΑΛΟ 1988 BMG
  • DANCING WITH THE LION 1989 COLUMBIA
  • ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ 1990 MINOS-EMI
  • KΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΠΙΣ 1997 MINOS-EMI
  • ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΙΟΥ 2000 MINOS-EMI (Αντώνης Μιτζέλος)
  • NYXTA MAΓIKIA 2001 MINOS-EMI
  • ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΛΑΤΙ 2003 MINOS-EMI

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επεξεργασία

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. 1,0 1,1 «Μαργαρίτα Ζορμπαλά».
  2. www.enimerotiko.gr/lifestyle/giorgos-kimoylis-i-fygi-ap-to-spiti-sta-15-o-gamos-me-ti-damanaki-i-ithopoios-kori-ki-i-nea-35chroni-syntrofos/. Ανακτήθηκε στις 20  Σεπτεμβρίου 2022.
  3. «Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά εκ βαθέων». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013.  Unknown parameter |deadlink= ignored (|dead-url= suggested) (βοήθεια)
  4. Giorgos Kimoulis