Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου (Κέρκυρα, 4 Ιανουαρίου 1981) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μαρκέλλα Γιαννάτου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μαρκέλλα Γιαννάτου (Ελληνικά)
ΓέννησηΜαρκέλλα-Αφροδίτη Γιαννάτου
4 Ιανουαρίου 1981 (1981-01-04) (38 ετών)
Κέρκυρα
ΕθνικότηταΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςAcademia dello spettacolo,
Δραματική Σχολή Χρήστου Τσάγκα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Ιταλία για να σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία στην "Academia dello spettacolo" ενώ μετά την αποφοίτησή της παρακολούθησε υποκριτική και στην Ελλάδα στη Δραματική Σχολή του Χρήστου Τσάγκα.

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός στην καθημερινή σειρά του ANT1 Έρωτας τη σεζόν 2005-2006. Την επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις σειρές "Πάρτο Αλλιώς", "Ιωάννα της καρδιάς" και "Πάνω από το νόμο". Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Ρένια Λουιζίδου, Αιμίλιο Χειλάκη και Άρη Λεμπεσόπουλο στην δραματική σειρά ¨Κλεμμένη Ζωή". Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Αληθινοί Έρωτες, "Έχω ένα μυστικό" και ο πρωταγωνιστικός ρόλο στην καθημερινή σειρά "Κάρμα". Το 2014 έδωσε τη φωνή της στη σατιρική σειρά animation του Λάκη Λαζόπουλου "Από άλλο ανέκδοτο"[1] ενώ το 2015 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Το σόι σου[2]. Τη σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μάξιμο Μουμούρη στην καθημερινή δραματική σειρά "Χωρίς Εσένα" του ΑΝΤ1 Κύπρου που προβλήθηκε και στην Ελλάδα. Τη σεζόν 2018-2019 έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δραματική σειρά Γυναίκα Χωρίς Όνομα.

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 2004 συμμετέχοντας στις ταινίες "Μετεωρίτες" και "Η απόλυτη στιγμή". Το 2008 συμμετείχε στη ταινία μικρού μήκους "Το σημάδι της ζωής" ενώ το 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Γκίνες". Το 2011 ακολούθησαν οι ταινίες Μια φορά και ένα... μωρό και το "Under Stress". Άλλες κινηματογραφικές παραγωγές στις οποίες έλαβε μέρος είναι "Δεσμά Αίματος"(2012)[3], "Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη"(2013), "Κοινός Παρονομαστής"(2014), "Μαριονέτες"(2015), "Κβάντο"(2015), "Between Black and White"(2015), "Luz"(2016) "Twist"(2016), "Bourbon with milk"(2017) και "Sleeping Dogs Lie"(2018).

Το 2011 στην ταινία "Η Νύφη" έκτος του πρωταγωνιστικού ρόλου ήταν παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005-2006 Έρωτας ANT1 Ηλέκτρα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Πάρτο Αλλιώς ANT1 Έλενα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006-2007 Ιωάννα της καρδιάς ANT1 Βασικό Καστ
2007 Πάνω από το νόμο ANT1 Βασικό Καστ
2007-2008 Κλεμμένη Ζωή ANT1 Βάλια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Αληθινοί Έρωτες Alpha Μαίρη Επεισόδιο: "Μεταξύ μας"
Alpha Μαρίνα Επεισόδιο: "Το τρένο"
2008-2009 Έχω ένα μυστικό Alpha Τζένη Βασικό Καστ
2009-2011 Κάρμα ANT1 Πέρσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Από Άλλο Ανέκδοτο Alpha Αννούλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014-2015 Το σόι σου Alpha Βέρα Guest Εμφάνιση - 1ος κύκλος, επεισόδια 8, 31
2015-2016 Χωρίς Εσένα ANT1 Κύπρου Μαρία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017 Το σόι σου Alpha Βέρα Guest Εμφάνιση - 4ος κύκλος, επεισόδιο 12
2018-τωρα Γυναίκα Χωρίς Όνομα ANT1 Ρένα Νικολάου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος Σκηνοθεσία
2004 Μετεωρίτες Γιάννης Μαυρογένης
Η απόλυτη στιγμή γυναίκα στο αυτοκίνητο Λουίζος Ασλανίδης
2008 Το σημάδι της Ζωής Ζωή Γιάννης Καραπιπερίδης
2009 Γκίνες Μαρία Αλέξης Καρδαράς
2011 Μια φορά και ένα... μωρό Δήμητρα Νίκος Ζαπατίνας
Under Stress Μαρία Πάρης Πατσουρίδης
Η Νύφη Λευτέρης Χαρίτος
2012 Δεσμά αίματος Μαργαρίτα Νίκος Παναγιωτόπουλος
2013 Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη δασκάλα Αμερίσσα Μπάστα
2014 Κοινός Παρονομαστής Ανδριάννα Σωτήρης Τσαφούλιας
2015 Μαριονέτες Ελένη Μαντά Παντελής Καλατζής
Κβάντο Ορφέας Περέτζης
Between Black and White μητέρα Σωκράτης Αλαφούζος
2016 Luz μητέρα Jacqueline Lentzou
Twist Μιχάλης Παπαντωνόπουλος
2017 Bourbon with milk Ελένη Πάρης Πατσουρίδης
2018 Sleeping Dogs Lie Ελένη Κωνσταντίνος Κώβας

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία