Μαϊρίν Βιγιανουέβα

Μεξικανή ηθοποιός

Η Μαϊρίν Βιγιανουέβα (Mayrín Villanueva, γεννημένη ως Μαϊρίν Βιγιανουέβα Ουλόα Mayrín Villanueva Ulloa, 8 Οκτωβρίου 1970 -)[1] είναι Μεξικανή ηθοποιός και μοντέλο.

Μαϊρίν Βιγιανουέβα
Mayrín Villanueva in May 2019.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8 Οκτωβρίου 1970 (1970-10-08) (51 ετών)
Τολούκα, Πολιτεία του Μεξικού, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • μοντέλο
Περίοδος ακμής1998
Οικογένεια
ΣύζυγοςΧόρχε Πόσα
(1997-2008)
Εδουάρδο Σανταμαρίνα
(2009-σήμερα)
Τέκνα3

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Mi generación - 1997/98, ως Ρομίνα (σειρά)
  • Preciosa - 1998, ως Κλάουδια Ορτίς
  • La mentira - 1998, ως Νικόλ Μπέλοτ
  • Alma rebelde - 1999, ως Πάολα
  • Cuento de Navidad - 1999/00, ως Πνεύμα
  • Siempre te amaré - 2000, ως Μπερενίσε Γκουτιέρρες
  • Aventuras en el tiempo - 2001, ως Ουράκα Βαλδεπένια (νεαρή)
  • Amigas y rivales - 2001, ως Χεορχίνα Σάντσεζ
  • Niña amada mía - 2003, ως Ντιάνα Σοριάνο Ριβέρα
  • Sueños de un seductor - 2003, (θέατρο)
  • Big Brother VIP - 2004, ως Η ίδια/Καλεσμένη (ριάλιτι)
  • Mujer de madera - 2004/05, ως Μαριάνα Ροδρίγκες
  • Vecinos - 2005/08/12/17-σήμερα, ως Σίλβια Ολβέρα (σειρά)
  • La fea más bella - 2006, ως Γιακελίν Παλάσιος
  • Yo amo a Juan Querendón - 2007/08, ως Πάολα Ντάβιλα Εσκομπάρ
  • Amor sin maquillaje - 2007, ως Πάολα Ντάβιλα
  • Amores mexicanos - 2010, (θέατρο)
  • Una familia con suerte - 2011/12, ως Ρεμπέκα Τρεβίνιο Γκάρσα ντε Λόπεζ
  • Porque el amor manda - 2012/13, ως Ρεμπέκα Τρεβίνιο Γκάρσα ντε Λόπεζ (γκεστ εμφάνιση)
  • Mentir para vivir - 2013, ως Οριάνα Καλιγάρις ντε Φαλκόν/Ινές Βαλδίβια Αρέστι[2][3]
  • Prax: un niño especial - 2014, (ταινία)
  • Mi corazón es tuyo - 2014/15, ως Ισαμπέλα Βάσκες ντε Βελάσκο Κάστρο ντε Λασκουρέϊν
  • Mi corazón es tuyo - 2015, (θέατρο)
  • Corazón que miente - 2016, ως Λουσία Καστεγιάνος Σάενς ντε Φερρέρ (γκεστ εμφάνιση)
  • Mujeres de negro - 2016, ως Βανέσα Λεάλ Ρικέλμε χηρ. ντε Σαμόρα (σειρά)
  • Me declaro culpable - 2017/18, ως Άλμπα Καστίγιο Τεγιές χηρ. ντε Ντουένιας/Άλμπα Μονρόι Καστίγιο
  • Mi marido tiene más familia - 2018, ως Ρεμπέκα Τρεβίνιο Γκάρσα ντε Λόπεζ (γκεστ εμφάνιση)
  • Soltero con hijas - 2019, ως Γκαμπριέλα Γκαρσία Πέρες ντε ντελ Πάσο
  • Rubí - 2020, ως Ρεφούχιο Οτσόα χηρ. ντε Πέρες

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2003 Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός Niña amada mía Νίκη
2007 Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμωδία Vecinos Υποψηφιότητα
2008 Καλύτερη Ηθοποιός Yo amo a Juan Querendón
2012 Una familia con suerte
2014 Mentir para vivir
2015[4] Καλύτερη Ανταγωνίστρια Mi corazón es tuyo
2017[5] Καλύτερη Ηθοποιός σε Σειρά Mujeres de Negro

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Mayrín Villanueva celebra 47 años de edad junto a los amores de su vida» (στα Spanish). Univision. 8 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2020. 
  2. «Rosy Ocampo confirmó a David Zepeda y Mayrín Villanueva como protagonistas». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021. 
  3. Mentir para vivir, nueva telenovela de David Zepeda y Mayrín Villanueva Αρχειοθετήθηκε 2013-09-21 στο Wayback Machine. She also starred as one of the main antagonist in Juan Osorio's new telenovela Mi Corazón Es Tuyo.
  4. Lista completa nominados Premios TVyNovelas 2015 Αρχειοθετήθηκε 2020-02-03 στο Wayback Machine. Αρχειοθετήθηκε Φεβρουάριος 3, 2020 στη Wayback Machine του Internet Archive Consultado el 06 de junio de 2015
  5. Tyynovelas (Lista de Ganadores Premios TVyNovelas 2017)

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία