Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μπλέικ Έλεντερ Μπράουν[1] (αγγλικά: Blake Ellender Brown[2][3], 25 Αυγούστου 1987) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Έγινε γνωστή κυρίως με τον ρόλο της ως Σερίνα Βαν ντερ Γούντσεν στη νεανική δραματική τηλεοπτική σειρά Gossip Girl. Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως The Town, Green Lantern, The Shallows και Αγριότητα.

Μπλέικ Λάιβλι
Blake Lively Cannes 2014 2.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Blake Lively (Αγγλικά)
ΓέννησηΜπλέικ Έλεντερ Λάιβλι
25 Αυγούστου 1987 (1987-08-25) (32 ετών)
Ταρζάνα, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος178 cm
Βάρος61 kg
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Μοντέλο
Αξιοσημείωτο έργοGossip Girl
Περίοδος ακμής1998
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΔημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
Οικογένεια
ΣύζυγοςΡάιαν Ρέινολντς (2012-σήμερα)
ΣύντροφοςΠεν Μπάντζλι (2008–2010)
Τέκνα2
ΓονείςErnie Lively
ΑδέλφιαLori Lively
Robyn Lively
Eric Lively
Jason Lively
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Η Λάιβλι το 2012 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ράιαν Ρέινολντς. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Green Lantern.[1] Έχουν μαζί δύο κόρες. Η πρώτη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και ονομάζεται Τζέιμς Ρέινολντς κι η δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2016 και λέγεται Ίνεζ Ρέινολντς.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος
1998 Sandman Trixie/Νεράιδα του Δοντιού
2005 Ένα μπλου τζιν για τέσσερις Μπρίτζετ Βρίλαντ
2006 Φοιτητές στα ψέματα! Μόνικα Μόρλαντ
2006 Εφιαλτικό παιχνίδι Τζένυ
2007 Έλβις και Άναμπελ Άναμπελ Λι
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Μπρίτζετ Βρίλαντ
2009 Νέα Υόρκη, σ' αγαπώ Γκαμπριέλ ΝτιΜάρκο
2009 Private Lives of Pippa Lee, TheThe Private Lives of Pippa Lee Νεαρή Πίππα Λι
2010 The Town Kristina "Kris" Coughlin
2011 Green Lantern Κάρολ Φέρις
2011 Hick Γκλέντα
2012 Αγριότητα Οφίλια Ο Σέιτζ
2015 Το μυστικό της Ανταλάιν Ανταλάιν
2016 Café Society Βερόνικα
2016 Σε Ρηχά Νερά Νάνσυ
2017 All I See is You Τζίνα
2018 Μια Μικρή Χάρη Έμιλυ Νέλσον
2019 A Rhythm Section Stephanie Patrick
2019 The Husband's Secret Cecilia Fitzpatrick
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007–2012 Gossip Girl Σερίνα βαν ντερ Γούντσεν Main cast: 121 επεισόδια
2008–2010 Saturday Night Live Οικοδεσπότις/διάφοροι 3 επεισόδια

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

 
Η Λάιβλι στην πρεμιέρα του The Town, στο Toronto International Film Festival, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Year Award Category Nominated work Result
2005 Teen Choice Awards Choice Movie Breakout Female Sisterhood of the Traveling Pants, TheThe Sisterhood of the Traveling Pants Υποψηφιότητα
2008 Choice Female Hottie N/A Υποψηφιότητα
2008 Choice TV Actress Drama Gossip Girl Νίκη
2008 Choice TV Breakout Star-Female Νίκη
2008 Newport Beach Film Festival Achievement Award-Breakout Performance Elvis and Anabelle Νίκη
2009 Teen Choice Awards Choice TV Actress Drama Gossip Girl Υποψηφιότητα
2010 People's Choice Awards Favorite TV Drama Actress Υποψηφιότητα
2010 Teen Choice Awards Choice TV Actress Drama Υποψηφιότητα
2010 Broadcast Film Critics Association Awards Best Acting Ensemble Town, TheThe Town Υποψηφιότητα
2010 National Board of Review Best Ensemble Cast Νίκη
2010 San Diego Film Critics Society Best Supporting Actress Υποψηφιότητα
2010 Washington D.C. Area Film Critics Association Best Ensemble Νίκη
2011 People's Choice Award Favorite TV Drama Actress Gossip Girl Υποψηφιότητα
2011 Teen Choice Awards Choice Movie Actress Sci Fi/Fantasy Green Lantern Υποψηφιότητα
2011 Choice TV Actress Drama Gossip Girl Νίκη
2012 People's Choice Award Favorite TV Drama Actress Υποψηφιότητα
2013 Teen Choice Awards Choice TV Drama Actress Υποψηφιότητα
2015 Choice Movie Actress: Drama The Age of Adaline Υποψηφιότητα
2015 Choice Movie: Liplock (shared with Michiel Huisman) Υποψηφιότητα
2016 Saturn Awards Best Actress Υποψηφιότητα
2016 Teen Choice Awards Choice Style: Female Υποψηφιότητα
2016 Choice Summer Movie Star: Female Σε Ρηχά Νερά Υποψηφιότητα
2017 People's Choice Awards Favorite Dramatic Movie Actress Νίκη
2017 Jupiter Awards Best International Actress Υποψηφιότητα

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Blake Lively and Ryan Reynolds: Marriage Certificate Shows They Wed Days After Secret Ceremony» (στα en-CA). E! News. http://ca.eonline.com/news/346615/blake-lively-and-ryan-reynolds-secretly-married-not-once-but-twice. Ανακτήθηκε στις 2017-06-23. 
  2. «Blake Ellender Brown, Born 08/25/1987 in California | CaliforniaBirthIndex.org». www.californiabirthindex.org (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2017. 
  3. WILLIAMS, OWEN. «50 Movie Stars You Didn't Know Had Changed Their Name (And A Few You Did)». Empire (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία