Άνοιγμα κυρίου μενού

Μπρέντα Ασνικάρ

Αργεντίνα ηθοποιός και μοντέλο

H Μπρέντα Ντανιέλα Ασνικάρ Μεντόζα (Brenda Daniela Asnicar Mendoza, 17 Οκτωβρίου 1991), ευρέως γνωστή ως Μπρέντα Ασνικάρ είναι Αργεντίνα ηθοποιός & τραγουδίστρια, που καθιερώθηκε μέσα από το ρόλο της ως Αντονέλλα στη σειρά Pattito Feo.

Μπρέντα Ασνικάρ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση Μπρέντα Ντανιέλα Ασνικάρ
17 Οκτωβρίου 1991 (1991-10-17) (27 ετών)
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Κατοικία Κάλι
Εθνικότητα Αργεντίνα
Χώρα πολιτογράφησης Αργεντινή
Ύψος 1,58 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Istituto Italiano di Cultura
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός, Τραγουδίστρια
Αξιοσημείωτο έργο Πάτυ
Corazón Valiente
Cumbia Ninja
Περίοδος ακμής 2000
Οικογένεια
Σύζυγος Αλεχάντρο Ντε Άνγκουλο
(2017-σήμερα)
Γονείς Γκουστάβο Ασνικάρ
Άντρια Μεντόζα
Αδέλφια Ιβάν Ασνικάρ
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις MTV Millennial Awards (2017)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πίνακας περιεχομένων

ΚαριέραΕπεξεργασία

Υποκριτική & ΜουσικήΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 2001, όταν σε ηλικία δέκα ετών επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην εκπομπή «Cantarino». Το 2002, συμμετείχε στην εκπομπή του δικτύου Telefe, «Versus», ενώ το 2003, παρουσίασε την παιδική εκπομπή «Chicos Argentinos» στο Canal 7. Η συμμετοχή της εκεί, της έδωσε την ευκαιρία να ερμηνεύσει και το soundtrack του προγράμματος «Caminos» και να βγάλει το πρώτο της μουσικό άλμπουμ. Το 2006, συμμετείχε στην περιοδεία Tour Caminos.

Το 2007, πέρασε από οντισιόν για το πρωταγωνιστικό ρόλο της Αντονέλλα Λάμας Μπερνάρντι στη σειρά «Pattito Feo» και επιλέχθηκε με απόφαση της παραγωγής Ideas del Sur. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 10 Απριλίου 2007 στο αργεντίνικο κανάλι El Trece, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία γι' αυτό και προβλήθηκε ακόμη σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Ως "Αντονέλλα" κυκλοφόρησε επτά σόλο τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν στα μουσικά άλμπουμ της σειράς. Όσο προβαλλόταν η πρώτη σεζόν, μαζί με την Λάουρα Εσκιβέλ, έκαναν και την περιοδεία «Patito Feo: La historia más linda en el Teatro» σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Περού, Μεξικό, Κολομβία, Παραγουάη, Χιλή, Παναμά, Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ. Η συγκεκριμένη περιοδεία γνώρισε πολύ μεγάλη απήχηση και ολοκληρώθηκε μετά από 72 παραστάσεις και πάνω από 450.000 εισιτήρια.

Η δεύτερη και τελευταία σεζόν της σειράς, ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2008 και ολοκληρώθηκε με συνολικά 303 επεισόδια στις 3 Νοεμβρίου 2008. Το 2009, ακολούθησε η δεύτερη περιοδεία, «Patito Feo: El Show más lindo», η οποία ξεκίνησε από την Κόστα Ρίκα και ολοκληρώθηκε με 92 παραστάσεις σε όλη την Λατινική Αμερική. Παράλληλα, την ίδια χρονιά, παρουσίασε τα αργεντίνικα βραβεία «MTV Los Premios» και συμμετείχε στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Zoom, mirá de cerca», σε ένα επεισόδιο με το όνομα της.

Τη σεζόν 2010-2011 ενσάρκωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της "Νούρια Γκόμεζ" στη σειρά του αργεντίνικου Nickelodeon, «Suena Comingo». Για το ρόλο αυτό μάλιστα, έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού και Αγαπημένης Τραγουδίστριας στα αργεντίνικα Nickelodeon Kids' Choice Awards. Επίσης, η σειρά έλαβε και το βραβείο Αγαπημένο Πρόγραμμα Λατινικής Τηλεόρασης στα ίδια βραβεία.

Το 2011 έκανε μια guest εμφάνιση στη σειρά «Susana Gimenez» και έπειτα, έκανε την ιταλική περιοδεία «Antonella en Concierto con Brenda Asnicar» στα πλαίσια του «Pattito Feo». Επίσης, τη ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε και το πρώτο της σόλο τραγούδι, με τίτλο «Tus Juegos». Τη σεζόν 2011-2012, ακολούθησε η συμμετοχή της στη σειρά «Los Unicos» με το ρόλο της "Κέιρα Μπελτράν". Το 2012, έπαιξε στην τηλεταινία «Corazon Valiente» όπου λόγω των γυρισμάτων εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι για ένα χρόνο. Επίσης, την ίδια χρονιά, έκανε ένα guest και στη σειρά «Telenoche».

Το 2013 επιλέχθηκε από την FOX να πρωταγωνιστήσει στη κολομβιανή σειρά «Cumbia Ninja» με το διπλό ρόλο των "Χουάνα Καρμπαχάλ / Νιέβες Πάεζ". Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 και λόγω των γυρισμάτων αλλά και των ηχογραφήσεων των τριών μουσικών άλμπουμ, η Ασνικάρ εγκαταστάθηκε στη Μπογκοτά. Μάλιστα, για το ρόλο αυτό έμαθε πολεμικές τέχνες, shaolin και κινέζικα. Η σειρά ολοκληρώθηκε με τρεις σεζόν στις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Τον Ιούλιο του 2016 ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην αργεντίνικη σειρά «Por amarte asi» υποδυόμενη την "Μερσέδες Ολιβέτι". Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Νοεμβρίου 2016 από το κανάλι Telefe και ολοκληρώθηκε με μια σεζόν, στις 3 Νοεμβρίου 2017.

Στις 31 Αυγούστου 2018, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Vi Que Estas OK» μαζί με τον Dorrego, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο πρώτο studio album της. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε ότι θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοβιογραφική σειρά «Yo Soy Glida» για τη ζωή της Αργεντίνας τραγουδίστριας Glida (1961-1996). Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2019 από το αργεντίνικο Netflix.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Οι γονείς της, Γκουστάβο Ασνικάρ και Άντρια Μεντόζα είναι επίσης καλλιτέχνες όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της, Ιβάν Ασνικάρ, που είναι κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης σειρών animation.

Τον Αύγουστο του 2017 παντρεύτηκε τον Κολομβιανό επιχειρηματία Αλεχάντρο Ντε Άνγκουλο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Ρόλος Σημειώσεις
2001-2002 Cantarino Η Ίδια Τηλεοπτικό ντεμπούτο
2002 Versus Η Ίδια Παρουσιάστρια
2003 Chicos Argentinos Η Ίδια Διαγωνιζόμενη
2007-2008 Pattito Feo Αντονέλλα Λάμας Μπερνάρντι Πρωταγωνιστικός ρόλος
2009 MTV Los Premios Η Ίδια Παρουσιάστρια
Zoom, mirá de cerca Η Ίδια Επεισόδιο: "Brenda Asnicar"
2010-2011 Suena Comingo Νούρια Γκόμεζ Πρωταγωνιστικός ρόλος
2011 Susana Gimenez Η Ίδια Guest - 1 επεισόδιο
Nickelodeon Kids' Choice Awards Argentina Η Ίδια Παρουσιάστρια
2011-2012 Los Unicos Κέιρα Μπελτράν 54 επεισόδια
2012 Corazon Vallente Φαμπιόλα Φερράρα / Φαμπιόλα Αρόγιο Τηλεταινία
Telenoche Η Ίδια Guest - 1 επεισόδιο
2013-2015 Cumbia Ninja Χουάνα Καρμπαχάλ / Νιέβες Πάεζ Πρωταγωνιστικός ρόλος
2015 La mesa está lista Η Ίδια Guest - 1 επεισόδιο
2015-2016 Nunca es trade Η Ίδια Guest - 2 επεισόδια
2016-2017 Por amarte asi Μερσέδες Ολιβέτι Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019 Yo Soy Glida Γκλίντα Πρωταγωνιστικός ρόλος

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • Caminos (2003)
  • Patito Feo: La historia más linda (2007)
  • Patito Feo en el Teatro (2007)
  • La vida es una fiesta (2008)
  • Sueña Conmigo: la canción de tu vida (2010)
  • Sueña Conmigo 2 (2011)
  • Cumbia Ninja: Ojos En La Espalda (2013)
  • Cumbia Ninja 2: Subiré Al Infierno (2014)
  • Cumbia Ninja 3: Fuera De Foco (2015)

ΤραγούδιαΕπεξεργασία

  • Las Divinas (2007)
  • Quiero, Quiero (2007)
  • Tango Llorón (2008)
  • Cantemos Más Fuerte (2008) - ft. Laura Esquivel
  • Nene Bailemos (2008)
  • Diosa Unica Bonita (2008)
  • Respeto (2008)
  • Somos Las Divinas (2008)
  • Hablan De Mí (2010)
  • Siempre Te Esperare (2010)
  • Hagas Lo Que Hagas (2011)
  • Tus Juegos (2011)
  • Salten Como Yo (2013)
  • Ojos En La Espalda (2013) - ft. Ricardo Abarca
  • Ceviche (2013) - ft. Ricardo Abarca
  • El Horóscopo Dice (2013) - ft. Ricardo Abarca
  • Subiré Al Infierno (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Soy Tu Dueño (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Jaulita de Oro (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Que El Viento Me Lleve (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Inevitable (2014)
  • La Tercera Es La Perdida (2014) - ft. Nicolás Rincón
  • Flor Seca En Tu Cuaderno (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Subtitulalo (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Incandescente (2014) - ft. Ricardo Abarca
  • Subiré Al Infierno (2014) - ft. Ricardo Abarca & Ha*Ash
  • Fuera De Foco (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Huella Y Linaje (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Las Manos En El Fuego (2015)
  • Pasado Editado (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Cae El Telón (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Clandestino (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Verdades Que Mejor No (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Que El Mundo Se Venga Abajo (2015) - ft. Ricardo Abarca
  • Uma Más En Medio Del Billón (2017)
  • Vi Que Estas OK (2018) - ft. Dorrego

ΠεριοδείεςΕπεξεργασία

  • Tour Caminos (2006)
  • Patito Feo: La historia más linda en el Teatro (2007-2008)
  • Patito Feo: El Show más lindo (2009)
  • Antonella en Concierto con Brenda Asnicar (2011)

Βραβεία & ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Έτος Βραβεία / Θεσμός Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2007 Premios Martin Fierro Ανερχόμενη Καλλιτέχνης Brenda Asnicar Υποψηφιότητα
Premios Clarin
2008 Premios Clarin Ringtone Της Χρονιάς Las Divinas Νίκησε
2013 Miami Life Awards Καλύτερη Υποστηρικτική Ηθοποιός Τηλενουβέλας Brenda Asnicar Υποψηφιότητα
2014 MTV Millennial Awards Λατίνα Σταρ στο Instagram
MTV Millennial Της Χρονιάς

ΠηγέςΕπεξεργασία