Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Νίκος Μουτσινάς (Θεσσαλονίκη, 6 Σεπτεμβρίου 1977) είναι Έλληνας παρουσιαστής και ηθοποιός.

Νίκος Μουτσινάς
Γέννηση 6 Σεπτεμβρίου 1977 (1977-09-06) (41 ετών)
Θεσσαλονίκη
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα ηθοποιός

Πίνακας περιεχομένων

ΚαριέραΕπεξεργασία

Σπούδασε υποκριτική στην σχολή ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου ενώ έχει αποφοιτήσει από τα Κρατικά Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεσπίς". Όταν πήγε στην Αθήνα έγινε πιο γνωστός στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή Κους Κους το μεσημέρι στον Alpha την περίοδο 2005-2007 και παράλληλα το 2006 παρουσίασε μαζί με την Ναταλία Γερμανού το τηλεπαιχνίδι Soundmix Show.

Το 2008 συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή Όμορφος Κόσμος το πρωί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την Σίσσυ Χρηστίδου. Την επόμενη χρονιά, το 2009, συμπαρουσίαζε μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη στον ΑΝΤ1 τον Πρωινό Καφέ, μια συνεργασία η οποία απέτυχε αφού το κανάλι διέκοψε την συνεργασία τους στα μέσα της σαιζόν. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον Alpha όπου συνεργάστηκε τη σαιζόν 2009-2010 με την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της.

Την περίοδο 2009-2014 ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής μαζί με την Μαρία Ηλιάκη στην εκπομπή Δέστε τους. Από το 2014 έως το 2016 ήταν στον ΑΝΤ1 καθώς πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ Τρίχες ενώ συμπαρουσίαζε μαζί με την Μαρία Μπεκατώρου το Πρωινό ΣουΚου και το 2016 επέστρεψε ξανά στον Alpha μέσω της εκπομπής Ξαναδέστε τους η οποία κόπηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Την σεζόν 2017-2018 πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 συμπαρουσίαζε στο ίδιο κανάλι με την Ζέτα Μακρυπούλια την βραδινή εκπομπή Sunday Live η οποία κράτησε τέσσερα επεισόδια. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς επιστρέφει στην τηλεόραση μέσω του νεοϊδρυθέντος καναλιού Open TV παρουσιάζοντας την μεσημεριανή εκπομπή Για την Παρέα (την μεγαλύτερη επιτυχία του στην τηλεόραση μετά το Δέστε τους) της οποίας η πρεμιέρα έγινε στις 25 Οκτωβρίου 2018 (σχεδόν μία μέρα μετά την αντικατάσταση του Epsilon TV στο Open Beyond το οποίο ξεκίνησε τις πρώτες του εκπομπές).

Εκτός από παρουσιαστής είναι και ηθοποιός με πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις στο ενεργητικό του όπως Σεσουάρ για δολοφόνους, Οι απελπισμένοι, Ψέκασα την Ελίζα, Τα Βαφτίσια, ΚΤΕΛ, Βερβερίτσα κ.ά. Τέλος έχει κάνει έκτακτες συμμετοχές στις σειρές του Mega Μαρία η άσχημη, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Singles 3 και Λατρεμένοι μου γείτονες.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Σεζόν Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1999 Τα παιδιά της γειτονιάς ΕΤ1 Guest - Επεισόδια 1-11
2001 Οικογένεια Καράμπελα ΑΝΤ1 υπεύθυνος φωτογράφισης Guest - Επεισόδιο 11
2005-2007 Κους κους το μεσημέρι ALPHA Ο Ίδιος Συμπαρουσιαστής
2006-2007 Soundmix Show Παρουσιαστής
2007 Μαρία η άσχημη MEGA Νίκος Guest
2007-2008 Όμορφος Κόσμος το πρωί Ο Ίδιος Συμπαρουσιαστής
2008 Το Κόκκινο Δωμάτιο δικηγόρος Επεισόδιο: "Πράσινη Κάρτα"
Singles 3 παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής Guest - Επεισόδιο 13
Λατρεμένοι μου γείτονες Νίκος Guest - Επεισόδια 22-23
2008-2009 Πρωινός καφές ΑΝΤ1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2009-2010 Καφές με την Ελένη ALPHA Συμπαρουσιαστής
2009-2014 Δέστε τους Παρουσιαστής
2013-2014 Νick O'Clock Παρουσιαστής
2014-2015 Τρίχες ΑΝΤ1 Τάσος Καραντάνος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015-2016 Πρωινό Σου-Κου Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2016 Your Face Sounds Familiar 3 Κριτική Επιτροπή
2016-2017 Ξαναδέστε τους ALPHA Παρουσιαστής
2017 Your Face Sounds Familiar 4 ΑΝΤ1 Κριτική Επιτροπή
2017-2018 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια Μηνάς Ηλιάδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Sunday Live Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2018-σήμερα Για την Παρέα OPEN Παρουσιαστής

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ταινίας
2001 Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος παράστασης Χώρος
2009 - 2010 Σεσουάρ για δολοφόνους Θέατρο Αποθήκη
2011 (καλοκαίρι) Οι Απελπισμένοι Θέατρο Αθηνά
2011 - 2012 Ψέκασα την Ελίζα Θέατρο Χώρα
2012 - 2013 Τα Βαφτίσια Θέατρο Κιβωτός
Καλοκαιρινή Περιοδεία
2013 - 2014 Το ΚΤΕΛ Θέατρο Κιβωτός
2014 (καλοκαίρι) Θέατρο ΡΑΔΙΟ CITY Θεσσαλονίκη
2016 Κοκομπλόκο Καλοκαιρινή Περιοδεία
2016 - 2017 Οι από πάνω Θέατρο Πειραιώς 131
2018 - σήμερα Βερβερίτσα Θέατρο Βρετανία
2019 - σήμερα Καλοκαιρινή Περιοδεία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία