Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ναταλία Δραγούμη (Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 1973) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Ναταλία Δραγούμη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ναταλία Δραγούμη (Ελληνικά)
Γέννηση4 Φεβρουαρίου 1973 (1973-02-04) (46 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΕκπαίδευσηΣχολή Μωραϊτη
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου & Atelier Andreas Voutsinas
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Παρουσιάστρια
Οικογένεια
ΣύζυγοςΈντι Ρόμπερτς
(2000-σήμερα)
ΤέκναΚλειώ Ρόμπερτς
Φίλιππος Ρόμπερτς
ΓονείςΜάρκος Φ. Δραγούμης
ΣυγγενείςΦίλιππος Δραγούμης (παππούς)
ΟικογένειαΟικογένεια Δραγούμη

Είναι κόρη του Μάρκου Δραγούμη, μέλους της οικογένειας Δραγούμη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.[1] Η καριέρα της έχει συνδεθεί έντονα με το Θέατρο Αμόρε με το οποίο συνεργάστηκε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 1993, μέσα από τη σειρά κωμική σειρά του MEGA, «Μάνα είναι μόνο μία» (σκην. Γιάννη Κοτσώνη), όπου υποδύονταν τη κόρη της Μαίρης Χρονοπούλου. Το 1994, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά «Οι Χρηματιστές» (σκην. Δημήτρη Σοφιανόπουλου) ενώ συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Έρωτας & Πάθος» (σκην. Γιάννη Λαπατά). Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική σειρά «Πειρασμός» (σκην. Γιάννη Διαμαντόπουλου).

Έπειτα από ένα διάλειμμα τριών ετών, επέστρεψε τηλεοπτικά το 1999, με τη σειρά της ΕΡΤ, «Μπίζνες στα Βαλκάνια» (σκην. Βασίλη Μπουντούρη) και ακολούθησε η σειρά «Ουδέν πρόβλημα» (σκην. Λάμπη Ζαρουτιάδη) στο κανάλι STAR. Τη σεζόν 2001-2002 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γιάννη Βούρο στη σειρά του ΑΝΤ1, «Όσο υπάρχει αγάπη» (σκην. Γρηγόρη Καραντινάκη) ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε σε πέντε επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος». Τη σεζόν 2003-2004, πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά «Πεθαίνω για σένα» (σκην. Πάνου Κοκκινόπουλου) ενώ παράλληλα, το 2004, συμμετείχε στις σειρές «Safe Sex TV Stories» (επεισόδιο: Κενά Αέρος) και «10η εντολή» (επεισόδιο: Ένα λεπτό αργότερα).

Το 2005, συμμετείχε στις σειρές «Babalou» (σκην. Χρήστου Δήμα), «Σαν γλυκό του κουταλιού» (σκην. Ρέινας Εσκενάζυ) και ξανά «10η εντολή» (επεισόδιο: Μεσοτοιχία). Το 2007 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Γιώργο Νινιό και Πασχάλη Τσαρούχα στη δραματική σειρά του ALPHA, «Για την καρδιά ενός αγγέλου» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και στο ίδιο κανάλι, στην αστυνομική σειρά «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», στο επεισόδιο "Ώρα θανάτου 12 ακριβώς", α΄ και β΄ μέρος. Το 2008, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σειρές «Η εξαφάνιση» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και «Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία» (σκην. Τζαννέτου Κομνηνέα). Η δεύτερη ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Παύλου Μελά.

Το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χάρη Ρώμα στη κωμική σειρά «Doctor Ρούλης» (σκην. Στέφανου Κοντομάρη), η οποία όμως διεκόπη σε εννέα επεισόδια λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Το 2011, συμμετείχε στην ελληνική εκδοχή του χορευτικού σόου «Dancing with the Stars» όπου κατέκτησε την έβδομη θέση. Το 2014, ανέλαβε τη παρουσίαση της μαγειρικής εκπομπής του ALPHA, «Μ.Α.Μ.» ενώ παράλληλα, έπαιξε και σε δύο επεισόδια της σειράς «Τρίχες».

Το 2016, έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά MEGA, «Μάλιστα, Σεφ!» (σκην. Σπύρου Ρασιδάκη) ενώ τη σεζόν 2017-2018 πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά ALPHA, «Έλα στη θέση μου» και παράλληλα παρουσίασε με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, τη μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» στην ΕΡΤ1. Αν και αρχικά προβλέπονταν να συνεχίσει και στη τρίτη σεζόν της σειράς «Έλα στη θέση μου», τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει για να παρουσιάσει τη δεύτερη σεζόν της εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ναι», αυτή τη φορά με τον Μιχάλη Μαρίνο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1992-1994 Μάνα είναι μόνο μία MEGA Λιάνα Μωυσιάδου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994 Οι Χρηματιστές Ερμίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Έρωτας και Πάθος Νόνη Παυλίδου Επεισόδιο: "Στον αστερισμό του σκορπιού"
1995-1996 Πειρασμός Δανάη Μακρή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Μπίζνες στα Βαλκάνια ΕΤ1 Ελένη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999-2000 Ουδέν πρόβλημα STAR Πέρσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Αλίκη Επεισόδιο: "Το τέλος του παιχνιδιού"
Αγγελική Επεισόδιο: "Χοιροστάσιο"
Ελευθερία Επεισόδιο: "Κορώνα γράμματα"
Πελάτισσα μπαρ Επεισόδιο: "Στεγνό καθάρισμα"
2001-2002 Όσο υπάρχει αγάπη ANT1 Νέλλη Βρεττού Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Ράνια Επεισόδιο: "Όταν πονάει το δοντάκι"
Άντα Βαγιάνου Επεισόδιο: "Τρωικός Πόλεμος"
2003-2004 Πεθαίνω για σένα Ιουλία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Safe Sex TV Stories MEGA Φαίη Επεισόδιο: "Κενά Αέρος"
2004-2006 Απαγορευμένη Αγάπη Χριστιάνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2005 10η εντολή ALPHA 2 επεισόδια
Σαν γλυκό του κουταλιού ANT1 Αλίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Babalou ALPHA Κατίνα Guest Εμφάνιση
2006 Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Άρτεμις Τζανέτου, ζωγράφος Επεισόδιο: "Ώρα θανάτου 12 ακριβώς" Guest Εμφάνιση
2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Η εξαφάνιση Αλεξάνδρα Ιωάννου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Safe Sex TV Stories Επεισόδιο: "Λίλα" MEGA Λίλα
Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία ΕΡΤ3 Ναταλία Δραγούμη-Μελά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009 Doctor Ρούλης ANT1 Μαριάντζελα Φικιώρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011 Dancing with the Stars Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - 7η Θέση
2014 Μ.Α.Μ. ALPHA Η Ίδια Παρουσιάστρια
Τρίχες ΑΝΤ1 Άντα Πανάγου Επεισόδια 4, 5
2016 Μάλιστα, Σεφ! MEGA Τζένη Γαλάνη Επεισόδια 9, 10,15
2017-2018 Έλα στη θέση μου ALPHA Μένη Σουλτς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2019 Ου φονεύσεις OPEN Ανθή, Γωγώ Επεισόδια: "Πάγος" & "Συγνώμη"
Στα τραγούδια λέμε ναι ΕΤ1 Η Ίδια Παρουσιάστρια
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1997 Μπίζνες στα Βαλκάνια Ελένη
1999 Η διακριτική γοητεία των αρσενικών Αιμηλία/Λάουρα
2000 Ο εργένης Ντολόρες
2001 Ροζ ολοταχώς Μαριάννα Τρανουδάκη
2004 Τεστοστερόνη Βάσω
2006 Μαφιόζοι στο Αιγαίο Χριστίνα
2010 I love Καρδίτσα Βοηθός του Τόνυ
2013 Ματζουράνα Μαίρη
2014 ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ Αντιγόνη Ανδρέου
Πέμπτη & 12 Διευθύντρια τράπεζας
Στα καλά καθούμενα σύζυγος τεχνικού
2015 Lomasankarit Ελένη
Μαριονέτες Μίνα Μενδρινού

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χώρος
1992-1993 Δύο αινίγματα Θέατρο Αμόρε
1993-1994 Δωδέκατη Νύχτα
1994-1995 Μαρκήσιος ντε Σαντ και Ιουλιέτα
1995-1996 Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα
1996-1997 Τερέζ Ρακέν
Μικρές Τραγωδίες
1997-1998 Το βρακί
Ελένη
1998-1999 Τόσο κοντά
Shopping and fucking
1999-2000 Τρεις αδελφές
Φάουστ
1999-2001 Μια μέρα τον Οκτώβρη
Ιβάνοφ
2001-2002 Λευκές νύχτες
2002-2003 Ο Θεός είναι Dj
2003-2004 Κυανοπάγωνας
Πολύ κακό για το τίποτα
2004-2005 Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα Θέατρο Κιβωτός
Faith Θέατρο Εμπορικόν
2005(καλοκαίρι) Όταν χορεύουν οι go go dancers Περιοδεία
2005-2006 Hitchcock Blonde Θέατρο Μουσούρη
2006-2007 Τρεις αδελφές Θέατρο Τέχνης
2007-2008 Μπλε Δωμάτιο Θέατρο Λαμπέτη
2008(καλοκαίρι) Ορέστης Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
2008-2009 Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα Θέατρο Ελληνικός Κόσμος- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
2009-2010 Στην εξοχή Θέατρο Κάππα
2010-2011 Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα Θέατρο Ροές
2011-2012 Το Μήλο Θέατρο Αθηνά
2013-2014 Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη Θέατρο Πειραιώς 131
2014-2015 Ηρακλής: Οι 12 άθλοι Θέατρο Πάνθεον
2015-2016 Αναμείνατε στο ακουστικό σας Θέατρο Ακάδημος
2016 (καλοκαίρι) (περιοδεία)
2016-2017 Εμίλ και οι Ντετέκτιβ Θέατρον Ελληνικός Κόσμος- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Τα 39 Σκαλοπάτια Θέατρο Λαμπέτη
2017-2018 Αλέξης Ζορμπάς Θέατρο Βέμπο
2018-2019 Το όνειρο του σκιάχτρου Θέατρο Λαμπέτη
Ζητείται ψεύτης Θέατρο Παλλάς
2019(καλοκαίρι) Toc Toc Περιοδεία
2019-2020 Προσοχή ο φίλος δαγκώνει! Θέατρο Ζίνα

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Διαμαντοπουλος, Ανωτερα Δραματικη Σχολη Ιασμος - Bασιλης. «Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος - Bασίλης Διαμαντόπουλος-ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ». www.iasmos.net (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018.