Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Ντολφ Λούντγκρεν (Hans Dolph Lundgren, 3 Νοεμβρίου 1957) είναι Σουηδός ηθοποιός και πρώην αθλητής του καράτε. Έχει πρωταγωνιστήσει κυρίως σε ταινίες δράσης.

Ντολφ Λούντγκρεν
Dolph Lundgren by Gage Skidmore 2.jpg
Γέννηση3 Νοεμβρίου 1957 (1957-11-03) (61 ετών)
Σπάανγκα, Στοκχόλμη, Σουηδία
ΚατοικίαΛος Άντζελες
ΕθνικότηταΣουηδική
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία
ΣπουδέςΒασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και Πανεπιστήμιο Κλέμσον
Ιδιότηταχημικός, ηθοποιός[1], σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, παραγωγός ταινιών, μηχανικός, τζουντόκα, σεναριογράφος, μοντέλο, πυγμάχος, καρατέκα, ηθοποιός ταινιών, Bodybuilder και παραγωγός
ΣύντροφοςΓκρέις Τζόουνς
Είδος τέχνηςΗθοποιός, Σκηνοθέτης
Σημαντικά έργαΡόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία, Οι Αναλώσιμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στην τανία Rocky 4.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος Άλλες λεπτομέρειες
1985 Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος Βενζ
Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία Ιβάν Ντράγκο
1987 Masters of the Universe He-Man
1989 Red Scorpion Νικολάι Ρατσένκο
Ο Τιμωρός Φρανκ Καστλ/Τιμωρός
1990 Dark Angel (I Come in Peace) Tζακ Κέιν
1991 Σκληρή Αναμέτρηση στο Μικρό Τόκιο Κρις Κένερ
Cover-Up Μάικ Άντερσον
1992 Παγκόσμιος Στρατιώτης Άντριου Σκοτ/GR13
1993 Ενέδρα στο Τζόσουα Τρι Ουέλμαν Άντονι Σάντι
1994 Pentathlon Έρικ Μπρόγκαρ
Men of War Νικ Γκούναρ
1995 Ο Φυγάς του Μέλλοντος Καρλ Χόνιγκ
Πράγα: Ώρα Μηδέν Μάικλ Ντέιν
1996 Ο Γύπας Waxman
1997 The Peacekeeper Φρανκ Κρος
2010 Οι Αναλώσιμοι Γκάναρ Γιένσεν
2012 Οι Αναλώσιμοι 2 Γκάναρ Γιένσεν
2014 Οι Αναλωσιμοι 3 Γκάναρ Γιένσεν
2016 Ο μπάτσος του θηριοτροφείου 2 Ριντ
Χαίρε, Καίσαρ! κυβερνήτης υποβρυχίου
2016 Don't Kill It. Jebediah Woodley

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

[1]