Πέτρος Φιλιππίδης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Πέτρος Φιλιππίδης (Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 1962) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Πέτρος Φιλιππίδης
Petros Philippidis.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση31 Δεκεμβρίου 1962 (1962-12-31) (57 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακωμικός
ηθοποιός
σκηνοθέτης
ηθοποιός τηλεόρασης
Αξιοσημείωτο έργοΠενήντα Πενήντα
Χάι-Ροκ, Λάκης ο γλυκούλης
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Το 1985 αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Κάρολος Κουν και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών. Όσο βρισκόταν στο θέατρο του Κάρολου Κουν πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Ιππείς, Αχαρνής, Αγαμέμνων, Όρνιθες, Πέρσες, Προμηθέας Δεσμώτης και στις Θεσμοφοριάζουσες. Τέλος, σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου.[1]

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Δημήτρη.

Είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.[2]

ΕργογραφίαΕπεξεργασία

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
2000 Πάμπτωχοι Α.Ε.
2001 Εφάπαξ Παντελής
2008 Ο Ηλίας του 16ου
2011 Μια φορά και ένα μωρό Αλκιβιάδης
2013 Ακάλυπτος Ανδρέας

Μόνο φωνήΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χαρακτήρας
1998 Μουλάν Μούσου
2002 Η Εποχή των Παγετώνων 1 Σιντ
2006 Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη Σιντ
2008 Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων Σιντ
2011 Η Εποχή των Παγετώνων 4 : Μαμούθ Χριστούγεννα Σιντ
2012 Η Εποχή των Παγετώνων 5: Ο Χορός των Ηπείρων Σιντ
2016 Η Εποχή των Παγετώνων 6 : Σε Τροχιά Σύγκρουσης Σιντ

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1989-1990 Οι Αυθαίρετοι MEGA 1 επεισόδιο
1990-1992 Ιστορίες χωρίς δάκρυα ANT1 Πρωταγωνιστικός ρόλος
1991 Οι τρεις Χάριτες MEGA Νταντάκας Επεισόδιο: "Ου κλέψεις"
Όχι τα νέα του ΑΝΤ1 ANT1 Ζεχρα Λαμούρ
1991-1993 Οι Απαράδεκτοι MEGA Αστυνομικός 4 επεισόδια
1991 Μπαμπάς και φιλαράκος ANT1
1993 Της Ελλάδος τα παιδιά ANT1 Ντάνος Αυγούστης Guest - επεισόδιο 7
1992-1994 Χάι Ροκ MEGA Πέτρος Πρωταγωνιστικός ρόλος
1994-1996 Ο Πέτρος και τα κορίτσια του MEGA Πέτρος Χαρμπίλας Πρωταγωνιστικός ρόλος
1995 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Επεισόδιο: "νύχτα τρόμου"
Επεισόδιο: "ο δράκος"
1997-1998 C'est la vie MEGA Πέτρος Αριστόπουλος Πρωταγωνιστικός ρόλος
1997 Διπλή αλήθεια ET1 Μίχος Άσκαρης Επεισόδιο: Λάθος ελπίδες
1999 Δύο ξένοι MEGA Φωνή 1 επεισόδιο
1999 Αριστοτέλης ο άριστος MEGA Θεοντώρ Αλεξάντροβιτς 1 επεισόδιο
1997-2001 Οι διαμπλεκόμενοι STAR Υπουργός Πρωταγωνιστικός ρόλος
2000-2001 Το κλειδί STAR Ανδρέας Πρωταγωνιστικός ρόλος
2001-2002 Δροσουλίτες STAR Μανώλης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2002-2003 Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη ANT1 Μπάμπης Σαράβαλος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2003-2004 Καλά να πάθεις ALPHA Λάμπης Ταύρος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2004-2005 Ρεζερβέ ALPHA Πρωταγωνιστικός ρόλος
2005 Το κόκκινο δωμάτιο MEGA Αντώνης Επεισόδιο: "η πρώτη φορά"
2005-2007 Πενήντα Πενήντα MEGA Νικηφόρος Ζορμπάς Πρωταγωνιστικός ρόλος
2007-2008 Αν υπήρχες θα σε χώριζα MEGA Νώντας Ζαρίφης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2008-2010 Λάκης ο γλυκούλης MEGA Λάκης Λαμπρόπουλος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2009 Η πολυκατοικία MEGA Ο ίδιος 1 επεισόδιο
2010 Πενήντα Πενήντα-Το μεγάλο φαγοπότι MEGA Νικηφόρος Ζορμπάς Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός ρόλος
2011 Πενήντα Πενήντα

(3ος κύκλος)

MEGA Νικηφόρος Ζορμπάς Πρωταγωνιστικός ρόλος
2014 Καλές δουλειές ANT1 Ζαχαρίας Κιμπάρης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2015 Μη με σκας ALPHA Αιμίλιος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2016 Your face sounds familiar ANT1 Ο ίδιος Κριτική επιτροπή
2020-σήμερα Χαιρέτα μου τον πλάτανο ΕΡΤ1 Παρασκευάς Τζούρας Πρωταγωνιστικός ρόλος

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2016 Πλούτος
2017 Αμερικανός βούβαλος
2017 Λυσιστράτη
2018 Αχαρνείς
2017-2019

2019 (περιοδεία Καλοκαίρι)

Ψέμα στο ψέμα

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής

ΠαρουσιάσειςΕπεξεργασία

Έχει παρουσιαστεί σε τρία τηλεπαιχνίδια. Το Remote Control και το Τηλετζόκερ του Ο.Π.Α.Π. Επίσης έχει παρουσιαστεί και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως το Οι Κουμπάροι και το Τα βούρλα και μισά και το τηλεπαιχνίδι Ναί ή ου; στον Alpha.

ΒιβλίαΕπεξεργασία

Τίτλος
Καρναβάλι των ζώων
Ελεφαντάκι Μπαμπάρ
Τα όργανα της ορχήστρας

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - Συντελεστές». www.ntng.gr. Ανακτήθηκε στις 22 Αυγούστου 2019. 
  2. «Πράσινοι και ερυθρόλευκοι επώνυμοι οπαδοί!». SPORT 24. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020. 

ΠηγέςΕπεξεργασία