Παύλος Ευαγγελόπουλος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος (Κέδρος Καρδίτσας, 15 Ιανουαρίου 1962) είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Παύλος Ευαγγελόπουλος
Pavlos Evangelopoulos 10 mikroi negroi n2 201912 n1.jpg
Γέννηση15 Ιανουαρίου 1962 (1962-01-15) (58 ετών)
Καρδίτσα
ΕθνικότηταΈλληνες
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Εν ενεργεία1983 — σήμερα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Στην ελληνική τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 1983 στα "Καθημερινά" και αμέσως μετά στα "Λιονταράκια του κυρ Ηλία" του Γιάννη Δαλιανίδη το 1985. Το 1990 συνεργάστηκε και πάλι με τον Δαλιανίδη στο "Το Ρετιρέ" του Mega, που είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και μπήκε στο "πάνθεον" των επαναλήψεων του ίδιου καναλιού. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε για τον ίδιο η συμμετοχή του στο σίριαλ του Mega "Οι Μικρομεσαίοι" το 1992, καθώς και η εμφάνισή του ήταν στην αισθηματική σειρά "Όσο υπάρχει αγάπη" του ΑΝΤ1 το 2001. Από το 2016, παίζει στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA "Έλα στη θέση μου", ερμηνεύοντας το ρόλο του Λεωνίδα Καλατζή.

Αποτέλεσε έναν από τους πιο γνωστούς και γοητευτικούς ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980, παίζοντας σε πολλές ταινίες και βιντεοταινίες της εποχής.

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1983-1984 Τα καθημερινά ΕΡΤ Αντώνης Βασικό Καστ
1985 Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ΕΡΤ Γιάννης Πετρίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989 Οι άγγελοι και εγώ ΕΤ2 1 επεισόδιο
1990-1992 Το ρετιρέ MEGA Ιάσων Σέκερης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1991-1992 Τύχη και γνώσεις ΕΤ1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
1991 Η μπλόφα ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός ρόλος
1991 Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; MEGA Μάνος Πρωταγωνιστικός ρόλος
1992-1993 Οι Μικρομεσαίοι MEGA Παύλος Πετρίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994-1995 Cherchez la femme STAR Τόνυ Γαλότσας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1996 Αξέχαστες κωμωδίες ΕΤ1 Ανδρέας Δεληβοριάς Επεισόδιο: "Η κυρία περί της οποίας πρόκειται"
1999-2000 Η άλλη πλευρά του τοίχου ΕΤ1 Άρης Βάντζος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Όσο υπάρχει αγάπη ANT1 Ανδρέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2003 Κάτω από την Ακρόπολη ALPHA Αντώνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Η Νταντά MEGA Παύλος 1 επεισόδιο
2016-2021 Έλα στη θέση μου ALPHA Λεωνίδας Καλατζής Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Τηλεοπτικό θέατροΕπεξεργασία

1993 Έλα το βράδυ, θα είμαι με μια φίλη σου ΑΝΤ1
1995 Μου και Μου

Και μαζί και μόνος

ΑΝΤ1
1998 Τρεις επάνω, δυο κάτω ΑΝΤ1

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος
1983 Ο Παπασούζας
1983 Οι Επικίνδυνοι (Μια διαμαρτυρία) Στέλιος
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Τάσος
1984 Όταν οι ρόδες χορεύουν Πέτρος
1985 Αγόρια στην πορνεία Παύλος
1985 Σούπερ Λύκειο Νο1 Άκρως κουφό και παλαβό Σωτηρίου
1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Τόνυ
1987 Ο Τσιτσιολίνος Σωτήρης
1988 Ξενοδοχείο Καστρί Μάριος
1989 Ο πανταχού παρών Στιβ Καραδόντης
1996 Σαπουνόπετρα: Το χρήμα στο λαιμό σας Αστυνομικός
2000 Βίτσια γυναικών Γιάννης
2008 Ο γιος του Τσάρλυ Γιατρός
2016 Πέντρο Νούλα Μάικ

ΒιντεοταινίεςΕπεξεργασία

1985 Το γλυφιτζούρι

Μια νύφη για όλους

Πρώτη νύχτα γάμου

1986 Ερωτικές απιστίες

Μαντόνα για πάντα

Οι άντρες και εγώ

Στην παγίδα του έρωτα

Η γιαγιά μου η γκόμενα

Τρελοί κομπιναδόροι, απίθανα κορίτσια

1987 Η μπλόφα

Ροκ πάνθηρ

Ο βιντεάκιας

Σήμα κινδύνου

Ερωτικές κόντρες

Το ράλλυ του έρωτα

Μπουνιά και συχώριο

Και πετάει και πηδάει

Έλα κάτσε στο παπί μου

Είσαι πλούσια, είμαι ελεύθερος

1988 Ερωτική έκρηξη

Εξάρχεια ώρα 12

Βάρβαρος εραστής

Ακαταμάχητος πιλότος

Είμαι τρελός και ό,τι θέλω κάνω

1989 Μέρες αγάπης

Ρεπορτάζ αγάπης

Επικίνδυνη σχέση

Τρέλα και γοητεία

Κρεβατοκάμαρα με θέα

1990 Λευκή απειλή

Τα σημάδια του ήλιου

Ο δεύτερος μήνας του μέλιτος

ΘέατροΕπεξεργασία

2015-2016 Από τη Γεωργία...με αγάπη
2017-2018 Βάφτα μαύρα
2018-2019 Έφη...από Ευτυχία
2019-2020 Δέκα μικροί νέγροι