Η Σίλβια Μαρισκάλ (Silvia Mariscal, γεννημένη Σίλβια Ραμίρες Αγκιλάρ ως Silvia Ramírez Aguilar, 28 Απριλίου 1946 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός.

Σίλβια Μαρισκάλ
Silvia Mariscal.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28 Απριλίου 1946 (1946-04-28) (75 ετών)
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
Περίοδος ακμής1970

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλενουβέλες

  • Lucía Sombra - 1971, ως Τερέσα
  • El chofer - 1974, ως Μαρία
  • El milagro de vivir - 1975, ως Τέρε
  • Acompáñame - 1977, ως Αδριάνα
  • Rosalía - 1978, ως Κάρμεν
  • Lágrimas de amor - 1979, ως Σεσίλια
  • Aprendiendo a vivir - 1984, ως Μάρτα
  • El rincón de los prodigios - 1988, ως Σολεδάδ
  • Morir para vivir - 1989, ως Ελένα
  • Cenizas y diamantes - 1990, ως Αντρέα
  • Vida robada - 1991, ως Ντανιέλα
  • Capricho - 1993, ως Μερσέντες
  • Alondra - 1995, ως Μερσέντες
  • Alguna vez tendremos alas - 1997, ως Σίλβια ντε Νάχερα
  • La mentira - 1998, ως Λετίσια "Λέτι"
  • Mi destino eres tú - 2000, ως Μαρία Σουάρες ντε Γκαλίντο
  • El juego de la vida - 2001/02, ως Σάρα Ντομίνγκες
  • Así son ellas - 2002
  • Velo de novia - 2003, ως Λετίσια Ρομπλέτο
  • La fea más bella - 2007, ως Μαμά του Λουίτζι (γκεστ εμφάνιση)
  • Muchachitas como tú - 2007, ως Μάρτα Σάντσεζ-Σουνίγια
  • Las tontas no van al cielo - 2008, ως Ισαμπέλ Καρμόνα ντε Λόπεζ
  • Teresa - 2010/11, ως Ρεςφούχιο Αγίρρε ντε Τσάβες
  • Amorcito Corazón - 2011/12, ως Σάρα Βαλένσια ντε Κορδέρο
  • Qué pobres tan ricos - 2013/14, ως Ντανιέλα Σάραβια ντε Ρουισπαλάσιος (γκεστ εμφάνιση)
  • De que te quiero, te quiero - 2013/14, ως Λους Σουάρες ντε Μεδίνα
  • La malquerida - 2014, ως Ελένα Ρέγες ντε Μαλντονάδο
  • El hotel de los secretos - 2016, ως Ελίσα Σαβινιόν χηρ. ντε Βεργάρα
  • Ringo - 2019, ως Τερέσα Ρόχας χηρ. ντε Ραμίρες ​


Τηλεόραση

  • Destinos - 1992, ως Γκλόρια (4 επεισόδια)
  • Mujer, casos de la vida real - 1997/06
  • Cuento de Navidad - 1999/00, ως Λούτσα
  • Navidad sin fin - 2001, ως Δόνια Ισαμπέλ
  • La rosa de Guadalupe - 2009, ως Ροσάριο (1 επεισόδιο)
  • Mujeres asesinas - 2009/10, ως Πέρλα/Ρόσα
    • (σεζόν 2, επεισόδιο 1: "Κλάρα, Η φαντασιόπληκτη")
    • (σεζόν 3, επεισόδιο 11: "Μαρία, Η φανατική")
  • Como dice el dicho - 2015, ως Μερσέντες (1 επεισόδιο)
  • José José, el príncipe de la canción - 2018, ως Λουσέρο Λεόν
  • Mi querida herencia - 2019, ως Μις Ιρλάντα


Ταινίες

  • La viuda blanca - 1970
  • Las reglas del juego - 1971
  • La fuerza inútil - 1972
  • El deseo de otoño - 1972
  • Victoria - 1972
  • Los cachorros - 1973
  • Presagio - 1974
  • El Santo Oficio - 1974
  • El valle de los miserables - 1975
  • Cascabel - 1976
  • Actas de Marusia - 1976
  • Renuncia por motivos de salud - 1976
  • Cascabel - 1977
  • Flores de papel - 1978
  • Llovizna - 1978
  • María de mi corazón - 1979
  • Historia de payasos - 1983
  • Ciudad de ciegos - 1991
  • Entre la tarde y la noche - 2000
  • Fantasias - 2003
  • Mamuth - 2005
  • Cinco días sin Nora - 2008[1]
  • Ilusiones S. A. - 2015


Θέατρο

  • El poder no es cosa fácil
  • La muerte de un viajante
  • Todo sobre mi madre
  • Cita a ciegas
  • La muchacha sin retorno
  • El violinista en el tejado
  • La mudanza
  • El día que me quieras
  • Extraños en un tren
  • Diferente
  • Entre mujeres
  • Las tres hermanas
  • Asesinato en la catedral
  • El avaro
  • El camino rojo
  • Hay que deshacer la casa
  • Una chica en mi sopa

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2008 Καλύτερη Κορυφαία Ηθοποιός Muchachitas como tú Υποψηφιότητα
2020 Ringo
Βραβεία Kids Choice México
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2011 Αγαπημένη Φράση Teresa Νίκη

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Maltin, Leonard (2014). Leonard Maltin's 2015 Movie Guide. Penguin Group US. σελ. 1677. ISBN 9780698183612. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014. 

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία