Η Σίλβια Πασκέλ (Sylvia Pasquel, γεννημένη ως Σίλβια Ελισαμπέτ Μπανκέλς Πινάλ Sylvia Elizabeth Banquells Pinal, 13 Οκτωβρίου 1949 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός.

Σίλβια Πασκέλ
Sylvia Pasquel.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13 Οκτωβρίου 1949 (1949-10-13) (72 ετών)
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
Περίοδος ακμής1968
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜάικ Σάλας
(1966-1970)
Φερνάντο Φράντε
(1983-1985)
Ροδόλφο Σομπεράνις (2000-2001)
Τέκνα2
ΓονείςΡαφαέλ Μπανκέλς
Σίλβια Πινάλ
ΑδέλφιαΒιριδιάνα Αλατρίστε, Αλεχάντρα & Λουίς Ενρίκε Γκουσμάν, Ροσίο, Μάρι Πας, Χοσέ Μανουέλ, Γιάνετ, Αριάδνε & Ραφαέλ Μπανκέλς Τζ. (ετεροθαλής)
ΣυγγενείςΜιτσέλ Σάλας
Καμίλα Βαλέρο (εγγονές)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Ταινίες

  • El despertar del lobo - 1970, ως Σίλβια
  • Santo contra Blue Demon en la Atlantida - 1970, ως Χούνο
  • Secreto de confesión - 1971, ως Μάιτε
  • Chabelo y Pepito contra los monstruos - 1973, ως Αλίσια
  • El amor tiene cara de mujer - 1973, ως Κριστίνα
  • Cinco mil dolares de recompensa - 1974, ως Κλέρ
  • Discotec fin de semana - 1979, ως Σουσάνα
  • Johnny Chicano - 1981, ως Ρακέλ
  • Violaciónes, casos de la vida real - 1990, ως Σουσάνα
  • Asalto - 1991, ως Άλντε
  • Padres culpables - 2001, ως Σουσάνα
  • La calle de la amargura - 2015, ως Ντόα Έπι
  • Devil Between the Legs - 2019, ως Μπεατρίς


Τηλενουβέλες

  • Los inconformes - 1968, ως Λισμπέτ
  • El retrato de Dorian Gray - 1969, ως Σιβίλ Βέιν
  • El diario de una señorita decente - 1969, ως Μαρί
  • La cruz de Marisa Cruces - 1970, ως Μαρίσα Κρούσες (νεαρή)
  • El mariachi - 1970, ως Λόλα
  • La recogida - 1971, ως Αλίσια
  • Muchacha italiana viene a casarse - 1971/72, ως Γιάννα Ντονάτι
  • Mi rival - 1973, ως Μαρίτσα
  • Ha llegado una intrusa - 1974, ως Ίλντα Μορέανο Σάνς/Βερόνικα
  • Mundo de juguete - 1974, ως Ελβίρα
  • El milagro de vivir - 1975, ως Ορτένσια Αλβαράδο
  • Humillados y ofendidos - 1977, ως Ινές
  • J.J. Juez - 1979/80, ως Πάολα Γκαρμέντια
  • Al rojo vivo - 1980/81, ως Τίνα Σεγόβια
  • El amor nunca muere - 1982, ως Καρολίνα ντε Βιδάλ ι Μπαρνολά
  • Cuando los hijos se van - 1983, ως Τερέσα Μεντόσα
  • Los años perdidos - 1987
  • Días sin luna - 1990, ως Λάουρα ντε Σανταμαρία
  • Alcanzar una estrella II - 1991, ως Παουλίνα Μουριέλ ντε Λορέδο
  • Las secretas intenciones - 1992, ως Ολίβια Βέγα ντε Καρδενάλ
  • Para toda la vida - 1996, ως Λίδια Βαλντεμόρος
  • Huracán - 1997/98, ως Καριδάδ Σαλβατιέρρα ντε Μεδίνα
  • Mi destino eres tú - 2000, ως Σουλέμα Φερνάντες ντε Σάντσεζ
  • Aventuras en el tiempo - 2001, ως Γενειοφόρος γυναίκα
  • El manantial - 2001/02, ως Πιλάρ Σαβάλ ντε Λούνα
  • Amarte es mi pecado - 2004, ως Ισάουρα Άβιλα ντε Γκουσμάν
  • Yo amo a Juan Querendón - 2007/08, ως Νίδια Εστέλα ντε λα Κουέβα Πέρες χηρλ=. ντε Τσακόν
  • Qué pobres tan ricos - 2013/14, ως Άνα Σοφία Ραμανιόλι Τολεντίνο ντε Ρουισπαλάσιος
  • Antes muerta que Lichita - 2015/16, ως Έλσα Λόπεζ ντε ΓΚουτιέρρες
  • 3 familias - 2017/18, ως Φρίντα Μπράβο
  • Doña Flor y sus dos maridos - 2019, ως Καρλότα/Μαξιμιλιάνα


Θέατρο

  • Por eso estamos como estamos - 1968
  • Dueña y señora - 1969
  • Vidita Negra - 1969
  • Los años imposibles - 1970
  • Vaselina - 1973
  • Sugar - 1975
  • Godspell - 1979
  • La máxima felicidad - 1979
  • El hombre de La Mancha - 1980
  • ¿Por qué no te quedas a desayunar? - 1981
  • La visita de la bestia - 1984
  • Como ama la otra mitad - 1987
  • La maestra milagrosa - 1987
  • Mi amiga la gorda - 1987
  • Mi vida es mi vida - 1988
  • The Rocky Horror Show - 1989
  • Claudia, me quieren volver loca - 1993
  • ¿Quién teme a Virginia Woolf? - 1995
  • O.K. - 1997
  • Quiero pero no puedo - 1998
  • Mujeres frente al espejo - 2000
  • Zulema es una... ¡Diabla - 2000
  • Una diabla frente al espejo - 2001
  • Las mariposas son libres - 2002
  • Entre mujeres - 2008
  • La suerte de la consorte - 2008
  • Como tener feliz al marido - 2008
  • La ronda de las arpías - 2009
  • Más bueno que el pan - 2010
  • Baño de mujeres - 2012
  • Animal... es - 2012
  • Extraños en un tren - 2014
  • No seré feliz pero tengo marido - 2015
  • Rosa de dos aromas - 2020


Τηλεόραση

  • No empujen - 1982
  • La cosquilla - 1982
  • Fiebre del 2 - 1982
  • Variedades Vergel - 1982
  • Noche a noche - 1982
  • Videoteatros - 1983
  • Cándido Pérez - 1987
  • Mujer, casos de la vida real - 1990, ως
  • Siempre en domingo - 1991, ως
  • XHDRBZ - 1999, ως
  • Diseñador de ambos sexos - 2001, (επεισόδιο: "Madres")
  • La hora pico - 2001
  • Como dice el dicho - 2012, ως Λουκρέσια (επεισόδιο: "Quien se fía de un lobo entre sus dientes muere")
  • Durmiendo con mi jefe - 2013, ως Δόνια Λίδια ντε Μπριόνες
  • Esta historia me suena - 2020, ως Λουσία

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1983 Καλύτερη Ανταγωνίστρια El amor nunca muere Νίκη
2002 Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια El manantial Υποψηφιότητα
2004 Καλύτερη Κορυφαία Ηθοποιός Amarte es mi pecado
2008 Καλύτερη Συμπρωταγωνίστρια Yo amo a Juan Querendón
2015 Qué pobres tan ricos
2016[1] Καλύτερη Κορυφαία Ηθοποιός Antes muerta que Lichita
Βραβεία de la Agrupación de Periodistas Teatrales (APT)
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2014 Καλύτερη Ηθοποιός σε Μονόλογο No seré feliz, pero tengo marido Νίκη[2]
Βραβεία Bravo
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1999[3] Καλύτερη Ηθοποιός Mujer casos de la vida real Νίκη
2002 [4] Καλύτερη Ηθοποιός σε Θεατρική Κωμωδία Mujeres frente al espejo
2008[5] Πρωταγωνιστική Γυναικεία Ερμηνεία Yo amo a Juan Querendón
Βραβεία ACE
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2008 Γυναικείο Πρόσωπο της Χρονιάς Yo amo a Juan Querendón Νίκη[6]
Βραβεία Califa de Oro
Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2015 48 Χρόνια Καλλιτεχνική Πορεία Νίκη[7]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία