Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Σίσσυ (Θεοδοσία) Χρηστίδου (Θεσσαλονίκη, 12 Σεπτεμβρίου 1980) είναι Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια.

Σίσσυ Χρηστίδου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση Θεοδοσία Χρηστίδου
12 Σεπτεμβρίου 1980 (1980-09-12) (38 ετών)
Θεσσαλονίκη
Εθνικότητα Ελληνίδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ύψος 1.75 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Παρουσιάστρια
Οικογένεια
Σύζυγος Θοδωρής Μαραντίνης
(2009-2019)
Τέκνα Φίλιππος Μαραντίνης
Μιχαήλ Μαραντίνης
Γονείς Θοδωρής Χρηστίδης
Μίνα Χρηστίδου
Αδέλφια Γιάννης Χρηστίδης

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της, ονομάζονται Θοδωρής και Μίνα, ενώ έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Γιάννη (γενν. 1983). Από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για τη μουσική και το τραγούδι, γι' αυτό φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και λύκειο.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Παρουσίαση - ΥποκριτικήΕπεξεργασία

Το 1998, σε ηλικία 18 ετών, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως παρουσιάστρια, μέσα από την εκπομπή "C Throu" στο κανάλι TV 100. Ακολούθησε η ψυχαγωγική εκπομπή "Lifestyle" (2001) στο ίδιο κανάλι. Έπειτα, δούλεψε για λίγο καιρό ως παρουσιάστρια σε ραδιοφωνικές εκπομπές του ANT1 97.5 FM και μετά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να ακολουθήσει μεγαλύτερη καριέρα στο χώρο του θεάματος. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη (από όπου και αποφοίτησε) ενώ για να καλύπτει τα έξοδα της, εργάστηκε αρχικά σε μια τράπεζα και έπειτα ξεκίνησε τις διαφημίσεις.

Το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με το τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και συμμετείχε στην σατιρική εκπομπή "Όλα" του Θέμου Αναστασιάδη. Το 2005, πήρε μεταγραφή για το κανάλι MEGA και συμμετείχε ως συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου "Όμορφος Κόσμος το πρωί", στην οποία και έμεινε για τρεις σεζόν. Το 2008, επέστρεψε στον ALPHA και για τρεις σεζόν ήταν συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού "Μες στην καλή χαρά". Ενδιάμεσα, παρουσίασε και την εκπομπή "Αγρότης μόνος ψάχνει..." για δύο σεζόν (2009-2011). Μετά τη λήξη του συμβολαίου της, πήρε μεταγραφή για τον ΑΝΤ1, όπου παρουσίασε μαζί με τον Χρήστο Φερεντίνο το ψυχαγωγικό μέρος της εκπομπής "Πρωινό ΑΝΤ1" για μια σεζόν.

Τον Ιούνιο του 2018 ανακοινώθηκε η τηλεοπτική της επιστροφή, μετά από έξι χρόνια αποχής, μέσα από το κανάλι OPEN. Τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ότι θα βρίσκεται στη πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου έχοντας ως πάνελ τους Παύλο Σταματόπουλο, Κωνσταντίνο Βασάλο και Ελένη Βουλγαράκη. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η εκπομπή θα λέγεται "Έλα Χαμογέλα".

Επιπλέον, πέρα από παρουσιάστρια, έχει δουλέψει και ως ηθοποιός, συμμετέχοντας στην ταινία "Μόλις Χώρισα" (2008) αλλά και ως voice actress δανίζοντας τη φωνή της για τον ρόλο της στρουμφίτας στις ταινίες "Στρουμφάκια" (2011) και "Στρουμφάκια 2" (2013).

ΔιαφημίσειςΕπεξεργασία

Το 1998, έπαιξε σε διαφημιστικό σποτ της εταιρίας "Caprice". Το 2013, έγινε το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας "L' Oreal Paris Greece" για τη βαφή μαλλιών Excellence 77.64 έντονα κόκκινα.

YoutubeΕπεξεργασία

Στις 3 Φεβρουαρίου 2017, δημιούργησε ένα κανάλι στο youtube με το όνομα "Sissy Christidou". Το πρώτο της βίντεο "OMG! Είμαι καναλάρχισσα!" ανέβηκε στις 31 Αυγούστου 2017.

Νέο βίντεο ανεβαίνει κάθε Παρασκευή ενώ το ύφος του καναλιού είναι κυρίως lifestyle.

Επίσης, είχε δημιουργήσει και ένα κανάλι που λεγόταν "Visit My Greece" μαζί με τον πρώην σύζυγό της Θοδωρή Μαραντίνη, στο οποίο δημοσιεύονταν vlogs από ταξίδια τους σε μέρη της Ελλάδας.

ΕπιχειρηματικότηταΕπεξεργασία

2013-2018: www.sissychristidou.comΕπεξεργασία

Το 2013, ξεκίνησε τη δική της σειρά παιδικών και γυναικείων ρούχων με την επωνυμία "SissyChristidou" δημιουργώντας και το online shop "www.sissychristidou.com", όπου ήταν διαθέσιμα προς πώληση τα σχέδια της. Στη συνέχεια, βλέποντας ότι τα γυναικεία ρούχα είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση, αποφάσισε να επικεντρωθεί μόνο σε αυτά, σταματώντας τη σχεδίαση παιδικών.

Αργότερα, δημιούργησε και το κατάστημα (Showroom) της εταιρίας, στο Χαλάνδρι ενώ εκτός από ρούχα, ξεκίνησε να σχεδιάζει επίσης αξεσουάρ και μαγιό.

Το καλοκαίρι του 2018, αποφάσισε να κλείσει την εταιρία της έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Το 2005 ξεκίνησε τη σχέση της με τον τραγουδιστή & κιθαρίστα των Onirama, Θοδωρή Μαραντίνη. Παντρεύτηκαν στις 16 Αυγούστου 2009 και στις 23 Απριλίου 2019 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους. Τον Φίλιππο - Ραφαήλ (13 Αυγούστου 2008) και τον Μιχαήλ - Άγγελο (29 Αυγούστου 2013).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1998-2000 C Throu TV 100 Η ίδια Συμπαρουσιάστρια
2001-2002 Lifestyle Παρουσιάστρια
2004-2005 Όλα 5 ALPHA Συμπαρουσιάστρια
2005 Στο παρά 5 MEGA Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 10
2005-2008 Όμορφος Κόσμος το πρωί Συμπαρουσιάστρια
2008-2011 Μες στην καλή χαρά ALPHA Συμπαρουσιάστρια
2009-2011 Αγρότης μόνος ψάχνει Παρουσιάστρια
2011-2012 Πρωινό ΑΝΤ1 ΑΝΤ1 Παρουσιάστρια
2018 Mad Video Music Awards 2018 ALPHA Ερμηνεία μαζί με τους Onirama
2018-σήμερα Έλα Χαμογέλα OPEN Παρουσιάστρια
Διαφημιστικά σποτ
Έτος Τίτλος (Εταιρία - Προϊόν - Οργανισμός)
1998 Caprice
2013 Excellence | L' Oreal Paris Greece
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2008 Μόλις Χώρισα Μπέτυ Guest εμφάνιση
2011 Τα Στρουμφάκια Στρουμφίτα Φωνή
2013 Τα Στρουμφάκια 2 Στρουμφίτα Φωνή

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία