Σερμπάν Καντακουζηνός (ηθοποιός)

Ο Σερμπάν Καντακουζηνός (4 Φεβρουαρίου 1941 - 4 Ιουλίου 2011) ήταν Ρουμάνος ηθοποιός.

Σερμπάν Καντακουζηνός (ηθοποιός)
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση4  Φεβρουαρίου 1941
Βουκουρέστι
Θάνατος4  Ιουλίου 2011
Παρίσι
Τόπος ταφήςκοιμητήριο Μπελού
Χώρα πολιτογράφησηςΡουμανία
Γαλλία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
Οικογένεια
ΓονείςΊον Φιλότι Καντακουζηνός
ΑδέλφιαGheorghe I. Cantacuzino

Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι Κατάγεται από τον ρουμάνικο κλάδο της ελληνικής οικογένειας , πριγκίπων και βυζαντινών αυτοκρατόρων , των Καντακουζηνών με καταγωγή από την Σμύρνη. Ο πατέρας του Ίον και η μητέρα του Μαρία Φιλότι ήταν επίσης ηθοποιοί. Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 70 ετών[1].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Strainul (1964)
  • Gaudeamus igitur (1965)
  • Sapte baieti si o strengarita (1966)
  • Razboiul independentei (1977)
  • Muschetarii in vacanta (1984)
  • Secretul armei… secrete (1988)
  • Cei care platesc cu viata (1991)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Popescu, Irina (7-7-2011). «Romanian Prince Serban Cantacuzino dies in Paris». Romania Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-05-30. https://web.archive.org/web/20160530000243/http://www.romania-insider.com/romanian-prince-serban-cantacuzino-dies-in-paris/28011/. Ανακτήθηκε στις 15-7-2011.