Ο Σπύρος Φωκάς είναι Έλληνας ηθοποιός με καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937. Έπαιξε σε πολλές ξένες ταινίες.Το πραγματικό του όνομα είναι Ανδρουτσόπουλος Σπύρος.

Σπύρος Φωκάς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σπύρος Φωκάς (Ελληνικά) και Spiros Focás (Αγγλικά)
Όνομα γεννήσεωςΣπύρος Ανδρουτσόπουλος
Γέννηση17  Αυγούστου 1937
Πάτρα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός ταινιών
Περίοδος ακμής1959

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Της αγάπης μαχαιριά (2006) TV σειρά .... Aντώνης Σταματάκης
  • Olympiad 448 BC: Olympiad of Ancient Hellas (2004) .... Eμπεδοκλής
  • Ospite segreto, L' (2003) ....Θειος
  • Στη σκιά του Lemmy Caution (2002) .... Ρωμαίος
  • Αλέξανδρος και Aiche (2001)
  • Βίτσια γυναικών (2000)
  • Δυο Ξένοι Επεισόδιο (1999) Tv σείρα
  • Nυχτερινό δελτίο (1998) TV σειρά
  • Ύψωμα 33 (1998)
  • Barone, Il" (1996) (mini) TV σειρά .... Calo Costa vieux
  • Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996)
  • Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
  • Happy Holiday" .... Nίκος
  • Der Star (1993) TV Eπεισόδιο.... Nίκος
  • Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992-1995) TV σειρά
  • Μέχρι Θανάτου TV Eπεισόδιο
  • Δράκος TV Eπεισόδιο
  • Σαλώμη TV Eπεισόδιο
  • Τολμηρές Ιστορίες (1994-1995) TV σειρά
  • Ταξίδι του μέλιτος TV Επεισόδιο
  • Το πεθαμένο λικέρ (1992)
  • Murder, She Wrote"
  • The List of Yuri Lermentov (1991) TV Eπεισόδιο .... Constantin Kesmek
  • Errore fatale (1991/I) (TV) .... Luca
  • Το Γαλάζιο Διαμάντι (1991) TV σειρά
  • Ricatto 2, Il" (1991) (mini) TV σειρά
  • White Palace (1990) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους) .... George
  • Gorille, Le"
  • Le Gorille dans le Cocotier (1990) TV Eπεισόδιο .... Πρίγκιπας Aziz
  • Tre colonne in cronaca (1990) .... Anthony Bassouri
  • The Serpent of Death (1989) .... Σταύρος
  • Ράμπο 3 (1988) .... Masoud (Αφγανός ηγέτης των mujahadeen)
  • Ricatto, Il" (1988) (mini) TV σειρά .... Karsan
  • Mistress (1987) (TV)
  • Black Tunnel (1986)
  • The Jewel of the Nile (1985) .... Omar
  • Παρεξήγηση (1983)
  • Αναμέτρηση (1982)
  • Σουβλίστε τους (1981)
  • Σόνια (1980)
  • Διαμάντια (1979)
  • Holocaust 2000 (1977) .... Harbin
  • A Matter of Time (1976)
  • Legge violenta della squadra anticrimine, La (1976)
  • Alle origini della mafia" (1976) (mini) TV σειρά
  • Mark il poliziotto spara per primo (1975) .... Borelli
  • Flavia, la monaca musulmana (1974)
  • Xωρίς ανάσα (1973) TV σειρά
  • Shaft in Africa (1973) .... Marco Sassari
  • Baciamo le mani (1973) .... Luca Ferrante
  • Amante dell'orsa maggiore, L' (1972)
  • Lui per lei (1972)
  • Corbari (1970)
  • Basta guardarla (1970) .... Fernando
  • Zorro alla corte d'Inghilterra (1969) .... Pedro Suarez/Zorro
  • Μπροστά στην αγωνία (1968)
  • Εκείνοι που ξέρουν να αγαπούν (1968)
  • Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)
  • Odia il prossimo tuo (1968) (ως Clyde Garner) .... Ken Dakota
  • Ψωμί για έναν δραπέτη (1967) .... Giovanni
  • Ο δραπέτης (1967)
  • Ο φόβος (1966) .... Nίκος
  • Έρωτας στην καυτή άμμο (1966) .... Στέφας
  • Στεφανία (1966) .... γιατρός
  • Ντάμα σπαθί (1966) .... Alexander
  • Τα σκαλοπάτια (1966)
  • Une balle au coeur (1965) .... Navarra
  • Εγωισμός (1964) .... Κώστας
  • Via Margutta (1963) .... Marco Belli
  • Uomo da bruciare, Un (1962) .... Jachino
  • Diciottenni al sole (1962) .... Johnny
  • Η απολύτρωσις (1961)
  • Psycosissimo (1961) .... Pietro, l'autista
  • Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του (1960) (ως Spiros Focas) .... Vincenzo Parondi
  • Messalina Venere imperatrice (1960) .... Lucio Massimo
  • Λίγος ο λεβέντης (1959)
  • Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
  • Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959)
  • Morte di un amico (1959) .... Bruno

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Ρόλος Σημειώσεις
1973 Χωρίς Ανάσα
1974 Ο ονειροπαρμένος Ο Ίδιος 1 επεισόδιο
Orlando furioso Μαντρικάρδο 2 επεισόδια
1975 Τα παιδιά του Ζεβεδαίου
1976 Alle origini della mafia Μόνικα Επεισόδιο: "La speranza"
1980-1981 Το μυθιστόρημα των τεσσάρων Σάββας Πετρής Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1981 Οι Κληρονόμοι Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989-1991 Il ricatto Καρσάν 3 επεισόδια
1991 Le gorille πρίγκιπας Αζίζ Επεισόδιο: "Le Gorille dans le cocotier"
Murder, Shw Wrote Κωνσταντίν Κεσμέκ Επεισόδιο: "The List of Yuri Lermentov"
Errore fatale Λουκά Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992-1993 Το γαλάζιο διαμάντι Σωκράτης Βενιέρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993 Happy Holiday Νίκος Επεισόδιο: "Der Star"
1994 Ανατομία ενός εγκλήματος Άρης Καραλής Επεισόδιο: "Μέχρι θανάτου"
αστυνόμος / δράκος Επεισόδιο: "Ο δράκος"
Τολμηρές Ιστορίες Επεισόδιο: "Ταξίδι του μέλιτος"
1995 Ανατομία ενός εγκλήματος Επεισόδιο: "Σαλώμη"
Επεισόδιο: "Έκπτωτος άγγελος"
Μαγική Νύχτα Μάρβας Επεισόδιο: "Ματ θανάτου"
Il barone Κάλο Κόστα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1996 Έλλη και Άννα Ερρίκος Βαλέριος Επεισόδιο: "Μαθήματα χαρτοπαικτικής"
1997 Διπλή Αλήθεια πατέρας Μίχου Επεισόδιο: "Λάθος ελπίδες"
Παπαστεφάνου Επεισόδιο: "Οι αθώοι"
1998-1999 Νυχτερινό Δελτίο Χρήστος Πυλαρινός 4 επεισόδια
1999 Δύο Ξένοι Σπύρος Φωκάς 4 επεισόδια
2002 Φιλί Ζωής
2003 Η Φάρμα των Επωνύμων Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος
2005-2007 Της Αγάπης Μαχαιριά Αντώνης Σταματάκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Ιατρικό Απόρρητο Κίμων Βαρνέζης 6 επεισόδια
2012-2013 Πραγμάτων ύλη μαγική Ο Ίδιος Παρουσιαστής