Άνοιγμα κυρίου μενού

Στέλιος Ρόκκος

Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός

Ο Στέλιος Ρόκκος (Καλλιόπη Λήμνου, 11 Φεβρουαρίου 1965) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Στέλιος Ρόκκος
Stelios Rokkos.jpg
Γέννηση11 Φεβρουαρίου 1965 (1965-02-11) (54 ετών)
Λήμνος, Ελλάδα Country flag
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
ΤέκναΔημήτρης Ρόκκος
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι, σύνθεση, στίχος
Καλλιτεχνικά ρεύματαΛαϊκό, Έντεχνο, Ροκ, Ποπ
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλλιόπη της Λήμνου. Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά στη Λήμνο το 1984 και από το 1988 εκτός Λήμνου. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πάνω από 12 άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Ανήκει στο δυναμικό της Panik Platinum.

Το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει είναι σε δικούς του στίχους και μουσική. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος,οΓιάννης Πλούταρχος,ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, o Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου ο Γιάννης Βαρδής, ο Νίκος Κουρκούλης, η Σοφία Αρβανίτη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Δήμος Αναστασιάδης κ.ά. Επίσης το 2002 μοιράστηκε τη σκηνή με το διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς σε κοινές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το 2008 έως το 2018 ο Στέλιος, όπου εμφανιζόταν ήταν με το γιο του, τον Δημήτρη Ρόκκο στην κιθάρα.

Δικά του τραγούδια έχουν συμπεριλάβει σε προσωπικά τους άλμπουμ οι: Σάκης Ρουβάς, Νίκος Νομικός, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Βλάσσης Μπονάτσος, Λιζέττα Νικολάου, Γιάννης Κότσιρας, Σπύρος Παπαδήμας, Κώστας Μαρτάκης κ.ά.

Προσωπική ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • 1993 - Σε χίλιους δρόμους Αriola (LP & CD)
  • 1994 - Σμαράγδια και Ρουμπίνια ΜΒΙ (LP & CD)
  • 1995 - Σαν αγρίμι MBI (LP & CD)
  • 1996 - Αγέρας MBI (LP & CD) - Χρυσός
  • 1997 - Στο μάτι του κυκλώνα MBI (LP & CD) - Πλατινένιος
  • 1998 - Εν βρασμώ ψυχής MBI (CD) - Πλατινένιος
  • 1999 - Όνειρα MBI (CD) - Χρυσός
  • 2000 - Άγγελοι είμαστε όλοι Nitro (CD) - Χρυσός
  • 2001 - Βήματα Nitro (CD) - Χρυσός
  • 2002 - Βήματα Nitro επανέκδοση (2CDs)
  • 2003 - Δε θέλω άλλο παραμύθι Polydor (CD)
  • 2003 - Δε θέλω άλλο παραμύθι Polydor επανέκδοση (CD)
  • 2004 - Δικά μου πράγματα Polydor (CD)
  • 2006 - Υδροχόος Polydor (CD)
  • 2008 - Πάνω απ’τον Κόσμο Polydor (CD)
  • 2011 - In Rock Final touch (2CDs, Studio + Live)
  • 2012 - Ταυτότητα Minos Emi (CD) - Πλατινένιος
  • 2013 - Η Γυναίκα μέσα μου Minos EMI (CD)
  • 2014 - Όσο μένω επιμένω Panik Records (CD)
  • 2017 - Σε μονοπατια ξενα Panik Records (CD)

SinglesΕπεξεργασία

  • 1994 - Καραβάνι / Λήμνος MBI maxi single (βινύλιο)
  • 1996 - Αν μ' αγαπάς / χορεύω MBI (CD single)
  • 1996 - Τ' αλάνικα / πονάει η αγάπη MBI (CD single)
  • 1996 - Στέλιος Ρόκκος MBI (CD single)
  • 1997 - Για τον Σολωμό Σολωμού MBI (CD single)
  • 1998 - Ένα βήμα πριν MBI (CD single) - Πλατινένιος
  • 1999 - Κάπως αλλιώς MBI (CD single) - Πλατινένιος
  • 2001 - Του Καλοκαιριού Οι Αγάπες Nitro Music (CD single)
  • 2002 - Κάποιο βράδυ Polydor (Cd single)

Ψηφιακά SinglesΕπεξεργασία

  • 2011 - Με σένα πλάι μου Polydor
  • 2013 - Θύμισε μου Minos Emi
  • 2014 - Ζω Panik Records
  • 2014 - Δυο κουβέντες αντρικές (με Βασίλη Καρρά) Minos Emi
  • 2014 - Όλα τα χω δοκιμάσει Panik Records
  • 2015 - Τα καλοκαίρια Panik Records
  • 2015 - Ζω μεγάλες στιγμές Panik Records
  • 2016 - Θάλασσα Panik Records
  • 2016 - Ξέρω Πως Θα 'Ρθεις Panik Records
  • 2018 - 40 Κύματα Panik Records
  • 2018 - Όσο Έχω Εσένα (2018 Version) Panik Records
  • 2018 - Όσο Έχω Εσένα (Ballad Version) Panik Records
  • 2018 - Ζόρικα Βράδια (με Σάκη Ρουβά) Panik Records
  • 2018 - Σ' Αγάπησα Panik Records
  • 2019 - Που Ήσουν Τόσο Καιρό Panik Records

Ζωντανές ηχογραφήσειςΕπεξεργασία

  • 2001 - Live MBI(2CDs)

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

  • 1997 - Έξω Από Τα Όρια MBI συλλογή
  • 1999 - Ο Ερωτικός Στέλιος Ρόκκος MBI συλλογή
  • 2001 - Στέλιος Ρόκκος MBI συλλογή
  • 2002 - Όλες οι αγάπες μου MBI συλλογή (2cds)
  • 2002 - ...Μεγάλες επιτυχίες MBI συλλογή
  • 2002 - Χρυσές Επιτυχίες MBI συλλογή
  • 2003 - 30 μεγάλες επιτυχίες MBI συλλογή (2cds)
  • 2003 - Τα Τραγούδια Μου 2 Μουσική Λέσχη
  • 2008 - Σμαράγδια Και Ρουμπίνια - 28 Επιτυχίες MBI συλλογή (2cds)
  • 2012 - Στέλιος Ρόκκος Collection - 30 Μεγάλες Επιτυχίες Lyra συλλογή (2cds)
  • 2014 - Έμεινα εδώ, οι μεγάλες επιτυχίες Cobalt συλλογή
  • 2014 - Σμαράγδια Και Ρουμπίνια Και Άλλες Μεγάλες Επιτυχίες Web Entertainment S.A. συλλογή
  • 2017 - Έτσι Είμαι Εγώ Panik Records συλλογή

Ανεπίσημες ΚυκλοφορίεςΕπεξεργασία

  • 1989 - Σήματα Κινδύνου (Βινύλιο)
  • 2010 - Βροχή (ψηφιακή έκδοση)
  • 2010 - Κάτι μου λέει (ψηφιακή έκδοση)
  • 2011 - Αδρεναλίνη, (ζωντανή ηχογράφηση) (ψηφιακή έκδοση)
  • 2011 - Sleep in the fire, Νεοέλληνας (ζωντανή ηχογράφηση) (ψηφιακή έκδοση)

DVDΕπεξεργασία

  • 2005 - Οι Μεγάλες αγάπες MBI συλλογή (DVD)

Εξωτερικοί συνδεσμοιΕπεξεργασία