Σταμάτης Γονίδης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Σταμάτης Γονίδης (Κύθνος, 16 Σεπτεμβρίου 1957) είναι Έλληνας τραγουδιστής του λαϊκού είδους.

Σταμάτης Γονίδης
Γέννηση16  Σεπτεμβρίου 1957
Κύθνος
EίδοςΛαϊκό τραγούδι
Ιδιότητεςτραγουδιστής

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Κύθνο των δυτικών Κυκλάδων. Σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα, γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του '80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις. Τη δεκαετία του '90 κάθε δίσκος του γίνεται χρυσός και πλατινένιος. Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών. Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα 1000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία "Ο Ιπτάμενος Λαγός" και "Η απόλυτη ευτυχία του να μην υπάρχεις", το πρώτο αναφέρεται στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους και το δεύτερο επιχειρεί μια πολύ δύσκολη προσέγγιση στα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα ψυχής, πίστης και πνευματικότητας όπως έχει βιώσει ο ίδιος συγγραφέας.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1986 - Προηγείσαι έρωτά μου
  • 1987 - Εσύ που δηλώνεις γυναίκα μου
  • 1989 - Θα με χρειαστείς
  • 1990 - Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο
  • 1991 - Μόνος σε διπλό κρεβάτι
  • 1991 - Πρώτο τραπέζι LIVE στις Αμπάρες
  • 1991 - Κρίμα Την Βαρκούλα (Νησιώτικα Νο 1)
  • 1992 - Από μικρός στη θάλασσα
  • 1992 - Αμοιβαία τα αισθήματα
  • 1992 - Από Μικρός Στη Θάλασσα - Νησιώτικα 2
  • 1992 - Τα σουξέ μου (Best Of)
  • 1992 - Ενδιαφέρομαι για σένα
  • 1993 - Εκδηλώθηκες (Dance Mix) / Τι - Τι ; (Club Mix) (Γιώργος Αλκαίος) (Cd Single)
  • 1993 - Νησιώτικα - Αγάπες του Αιγαίου
  • 1993 - Εσένα Θέλω Μόνο / Κάτι Τέτοιες Ιστορίες - Ολέϊ Ολέϊ (Χρήστος Αυγερινός,Δάφνη) (Cd Single)
  • 1993 - Εσένα θέλω μόνο
  • 1994 - Γιατί κλαις (Cd Single)
  • 1994 - Σε δυο κόσμους
  • 1994 - Απωθημένα / Απωθημένα (Cd Single)
  • 1994 - Φταίει (Cd Single)
  • 1994 - Γιατί κλαις Dance Mix (Cd Single)
  • 1995 - Τα 15 Καλύτερα Τραγούδια Από Χρυσάφι (Best Off)
  • 1995 - Μια βραδιά στο Posidonio LIVE
  • 1995 - Απωθημένα
  • 1996 - Τα χορευτικά (Best Of)
  • 1996 - Για Θυμήσου (Cd Single)
  • 1996 - Τι Όνειρα Να Κάνω (Cd Single)
  • 1996 - Από 'δω και πέρα
  • 1997 - Δεν Έχεις Καρδιά (Cd Single)
  • 1997 - Sampler 3 τραγούδια (Σαμπρίνα) (Cd Single)
  • 1997 - Απάντησέ μου (2 CDs)
  • 1997 - Σταμάτης Γονίδης (Best Of)
  • 1998 - Και Με Παίρνουν Τα Κλάματα (Cd Single)
  • 1998 - Μη φύγεις σου λέω
  • 1999 - Αγάπη παράξενη
  • 2000 - Gonidis
  • 2000 - Για θυμήσου - Όλες οι επιτυχίες (2CDs) (Best Of)
  • 2000 - Αν είστε μόνοι
  • 2000 - Με πειράζει
  • 2001 - Έτσι
  • 2002 - Μια αγάπη δεν τελειώνει - Επιτυχίες (Best Of)
  • 2002 - Σκέψη μου
  • 2003 - Σταμάτης Γονίδης Τα Σουξέ Μου (Best Of)
  • 2003 - Ζητάς πολλά
  • 2004- Ζωντανά (Λευτέρης Πανταζής)
  • 2004 - Έχω πετάξει μαζί σου
  • 2005 - Σίγουρα ξέρεις (re-edition)
  • 2005 - Τα Τραγούδια Του Στράτου (Ζωντανή Ηχογράφηση Από Το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" ) (πολλοί)
  • 2005 - ΟΛΑ LIVE
  • 2006 - Οι Επιτυχίες Του (Best Of)
  • 2006 - Μαζί σου - Μεγάλες επιτυχίες (2 CDs) (Best Of)
  • 2006 - Μεγάλες Επιτυχίες (2 CDs) (Δημήτρης Κοντολάζος) (Best Of)
  • 2006 - Στιγμές που μου πήρες
  • 2007 - Βιώματα
  • 2007 - Όλα σ´αγαπάνε - οι καλύτερες μπαλάντες (Best Of)
  • 2007 - Πορτραίτα - Οι μεγάλες επιτυχίες (Best Of)
  • 2007 - Σου χρειάζεται
  • 2008 - Προσδοκώ Ανάστασιν
  • 2008 - Οι μεγάλες επιτυχίες (2 CDs) (Best Of)
  • 2008 - Γυρνάω εκεί
  • 2009 - Πιο μαζί από ποτέ
  • 2010 - Σε θέλω
  • 2012 - Σημεία των καιρών
  • 2012 - Best of
  • 2013 - Seven days
  • 2013 - Πλάτη με πλάτη
  • 2014 - Στο ορκίζομαι τρελή
  • 2014 - Πες της τελειώσαμε
  • 2014 - Φίλε μη ρωτάς
  • 2015 - Πάρτε τη βραδιά μαζί σας (Ζωντανή ηχογράφηση)
  • 2015 - Λήθαργος
  • 2015 - Φοβάσαι Ρε; (Βγαίνω - Πίνω) (με Γιώργο Τσαλίκη)
  • 2016 - Άλλη Μια Μάχη (Digital Single)
  • 2016 - Άλλη μια μάχη 
  • 2017 - Σμύρνη
  • 2017 - Τρέλα Μου
  • 2017 - Αν μ'ακούς
  • 2018 - Χαλί Θα γίνω
  • 2019 - Στοιχεία Σου
  • 2019 - Απόφαση Καρδιάς
  • 2020 -Γυναίκα είναι (Ντουέτο)με Ιουλία Καλλιμάνη

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία


Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία