Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Σταμάτης Κόκοτας (23 Μαρτίου 1937) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Σταμάτης Κόκοτας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Μαρτίου 1937
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα,[1] στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α.[2] Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό[3].

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1966 - Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1967 - Όνειρο απατηλό
  • 1988 - Κόκοτας
  • 1968 - Επιλογή
  • 1969 - Μαζί με τον Σταμάτη
  • 1970 - Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1971 - Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
  • 1971 - Σταμάτης Κόκοτας
  • 1972 - Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
  • 1972 - 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1972 - 12 Φύλλα της καρδιάς
  • 1973 - Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
  • 1973 - Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1973 - Νο 4
  • 1973 - Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
  • 1973 - Παλιά μεράκια
  • 1974 - Νο 5 - Εγώ και ο έρωτας
  • 1974 - Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
  • 1975 - Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
  • 1975 - Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
  • 1977 - Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
  • 1978 - Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1979 - Με αγάπη Σταμάτης
  • 1980 - Το διάταγμα... και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
  • 1980 - Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
  • 1983 - Για πάντα
  • 1984 - Καρδιά παραπονιάρα
  • 1985 - Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
  • 1987 - Κάθε τραγούδι μου για σένα
  • 1988 - Ένας καλεσμένος
  • 1989 - Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
  • 1990 - Θα μείνει η αγάπη μας
  • 1993 - Οι Διπλοπενιές
  • 1994 - Για σας τα διάλεξα
  • 2002 - Αυτά που ήθελα να πω
  • 2002 - Μια ζωή...(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
  • 2003 - Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
  • 2003 - Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. LiFO: Ο Αθηναίος της Εβδομάδας: Σταμάτης Κόκοτας
  2. orfeas.gr Σταμάτης Κόκοτας
  3. Φύλλο εφημερίδας "Έθνος" της 21 Αυγούστου 1968, σελ. 7: "Ο γνωστός τραγουδιστής Κόκοτας παίρνει το κύπελλον του καλύτερου νέου αγωνιζομένου δια πρώτην φοράν εις το αγώνισμα ταχύτητος" (λεζάντα σε φωτογραφία)