Σταύρος Νικολαΐδης (ηθοποιός)

Έλληνας ηθοποιός

Ο Σταύρος Νικολαΐδης ( Αθήνα, 25 Ιουλίου 1970) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Σταύρος Νικολαΐδης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σταύρος Νικολαΐδης (Ελληνικά)
Γέννηση25 Ιουλίου 1970 (1970-07-25) (50 ετών)
Αθήνα (Βύρωνας) με ρίζες από Σμύρνη & Λάρισα
ΕθνικότηταΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑνώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ωδείου Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός - Σκηνοθέτης
Γνωστός γιατον ρόλο του Μιχαλάκη Ρούπακα στο σήριαλ «Εγκλήματα» που κατατάσσεται στις 10 καλύτερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓιώτα Ζαρμακούπη
Τέκνα1
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις2000-Βραβείο περιοδικού OUT καλύτερου νέου ηθοποιού, 2010-Τιμητική διάκριση πνευματικού κέντρου Δήμου Βύρωνα για την προσφορά του στο πολιτισμό, 2013-Βραβείο περιοδικού WISH καλύτερου Θεσσαλού ηθοποιού, 2019-Βραβείο Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης καλύτερης ερμηνείας σε κωμωδία για τον ρόλο του Ενομωτάρχη Καρακώστα στην παράσταση «Η Νεράιδα & το Παληκάρι»

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων "Φόβος και Πάθος", "Οι Αγνοημένοι" "Δίωξη Εγκλήματος" κ.ά. έχοντας μικρούς ρόλους. Τη σεζόν 1997-1998 συμμετείχε στο βασικό καστ της δραματικής σειράς "Έκπτωτος Άγγελος" που προβλήθηκε από τον ANT1.

Τις σεζόν 1998-2000 είχε ταυτόχρονη συμμετοχή στις σειρές "Απαγορευμένη Αγάπη" και "Εγκλήματα. Μέσω της συμμετοχής του σε αυτές έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ενώ μετά από αυτές ακολούθησαν κι άλλες δουλειές τα επόμενα χρόνια[1]. Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2000-2001 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά "Άνω Κάτω" ενώ τη σεζόν 2003-2004 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά "Με Θέα στο πέλαγος". Ακολουθεί "Η απλή μέθοδος των τριών" τη σεζόν 2004-2005 όπου έπαιξε μαζί με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Παπουτσάκη και Θωμαΐς Ανδρούτσου. Τη σεζόν 2008-2009 παίζει στις σειρές Λόλα και "Ιατρικό Απόρρητο".

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εμφανίσεις ως guest στις σειρές "Το αμάρτημα της μητρός μου", "Μοντέρνα Οικογένεια", "Δικαίωση", "Μάλιστα, Σεφ!", "Η Επιστροφή" και «Έλα στη θέση μου».

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2002 στη ταινία "Sun of the beach". Ακολουθεί η ταινία "Οι γενναίοι της Σαμοθράκης" την επόμενη χρονιά. Το 2010 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Αποστολάκη στην κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη "I Love Karditsa". Ακολουθούν οι ταινίες "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 4" (2011), "Λάρισα Εμπιστευτικό" (2012) και "Μαζί τα φάγαμε" (2018).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1991 Φόβος και Πάθος ANT1 Τηλεοπτικό ντεμπούτο
1994 Οι Αγνοημένοι ANT1 τρόφιμος ψυχιατρείου Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 1-6
1996-1997 Δίωξη Εγκλήματος Κανάλι 5 Βασικό Καστ
1997-1998 Έκπτωτος Άγγελος ANT1 Βασικό Καστ
1998-2000 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Νότης Βασικό Καστ
Εγκλήματα ANT1 Μιχαλάκης Ρούπακας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000 Κωνσταντίνου και Ελένης ANT1 Μίλτος Κηπουρός Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδια 22,23
2000-2001 Άνω Κάτω ANT1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Κάτω από την ακρόπολη ALPHA Βασικό κάστ από την 2η σεζόν
2002 Κάπου σε ξέρω MEGA Γιώργος Guest Εμφάνιση
2003-2004 Με θέα στο πέλαγο MEGA Βάιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2005 Η απλή μέθοδος των τριών MEGA Γιώργος Μάνεσης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Γιάννης Επεισόδιο: "Η κουφή πεθερά"
2006 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Χρήστος Επεισόδιο: "Μια Κυριακή μετά"
2008-2009 Λόλα ANT1 Πάνος Νικολάου Βασικό Καστ
Ιατρικό Απόρρητο ANT1 Ηλίας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Ο πόλεμος των άστρων ANT1 Πάνος Επεισόδιο: "Ταυρομαχίες"
2012 Το αμάρτημα της μητρός μου ANT1 Κουτρουμανέας Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 2
2014 Μοντέρνα Οικογένεια MEGA Γιώργος Αγγελόπουλος Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 14
2015 Δικαίωση MEGA Μίλτος Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 98-106
2016


2017-2020

Μάλιστα, Σεφ!


Έλα στη θέση μου

MEGA


ALPHA

κριτικός εστιατορίου

Αστυνόμος Μιχόπουλος

Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 11


2018 Η Επιστροφή ANT1 Σταύρος Χαρίτος Guest Εμφάνιση

2020 Έλα στη θέση μου ALPHA.Μιχόπουλος

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
2002 Sun of the beach
2003 Οι γενναίοι της Σαμοθράκης Σωτήρης
2010 I Love Karditsa Γιωργάκης
2011 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 4 Μήτσος
2012 Λάρισα Εμπιστευτικό Μιχάλης
2018 Μαζί τα φάγαμε Καμεραμάν

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία