Τάσος Παλαντζίδης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Τάσος Παλαντζίδης γεννήθηκε το 1951 είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Τάσος Παλαντζίδης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Τάσος Παλαντζίδης (Ελληνικά)
Γέννηση1951
Πολίχνη Θεσσαλονίκης
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Παλαντζίδης γεννήθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης το 1951. Αρχικά συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Ζει στην Αθήνα από το 1991, όπου έχει συμμετάσχει σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Έργο Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1982 Τα Λαυρεωτικά ΕΡΤ
1985 Μικρές αγγελίες ΕΡΤ2 Επεισόδιο: "Απαγωγή"
1986-1987 Οι άνθρωποι που μας μοιάζουν ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1987-1988 Η Μανιάτισσα ΕΡΤ Βασικό Καστ
1988 Μία μέσα, μία έξω ΕΤ2
Το μπουλούκι ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Το σπίτι της θείας ΕΤ2 Γιαννημάρας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1988-1989 Χαμογελάστε λοξά ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989 Βίος και πολιτεία του Χαράλαμπου Κ ΕΤ2 1 επεισόδιο
Αθώος ή ένοχος ΕΤ1 1 επεισόδιο
1990-1993 Απίστευτα και όμως ελληνικά MEGA Πρωταγωνιστικός ρόλος
1990 Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης ANT1 Παντελής Επεισόδιο: "Τα χαμένα γράμματα"
ANT1 ντετέκτιβ Φερετζές Επεισόδιο: "Ντετέκτιβ εμπιστοσύνης"
1991 Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης ΑΝΤ1 Δαμιανός Σκουράντζος Επεισόδιο: "Συνάντηση στις Σπέτσες"
Οι εργένηδες ANT1 3 επεισόδια
1992 Το 13ο κιβώτιο ANT1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης ANT1 Φανούρης Σαβιολής Επεισόδιο: "Τα δρακόντεια μέτρα"
1992-2003 Δέκα Μικροί Μήτσοι MEGA Σκαραβαίος/Θόδωρος Πρωταγωνιστικός ρόλος
1993 Οι τρεις σωματοφύλακες ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Στον αστερισμό της γραβάτας ANT1 Λάκης Επεισόδιο: "Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες"
1993-1994 Στη χώρα των φευγάτων ΑΝΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994-1995 Οι αθώοι της πτέρυγας 5 ΣΚΑΪ Θανάσης Πανταλέων Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Έναν ελληνικό ANT1 Γερός συνταξιούχος
Χαμένη άνοιξη ΕΤ1 θυρωρός 2 επεισόδια
1996 Οι Επαγγελματίες MEGA Ξάδελφος Επεισόδιο: "Υπόθεση αυτοδικίας"
1997 Εμείς κι Εμείς MEGA Βλαδίμηρος Επεισόδιο: "Το προξενιό της Αντωνίας"
1998 Κωνσταντίνου και Ελένης ANT1 Πύρρος Επεισόδιο: "Mad σπίτι"
1998-1999 Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα ANT1 Πασχάλης Σταχτόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999-2000 Αριστοτέλης ο άριστος MEGA Ευεργέτης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Έξι ψέματα και μία αλήθεια ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000 Κόκκινος Κύκλος ALPHA αστυνομικός Γ' Επεισόδιο: "Ο Επισκέπτης"
ALPHA Λαχειοπώλης Επεισόδιο: "Τελευταία στάση"
Εσύ Φταις MEGA 2 επεισόδια
2001 Θα σε δω στο Πλοίο ALPHA Νιόνιος Ρώμας 1 επεισόδιο
Βότκα πορτοκάλι ANT1 Μπιλ Τσόγκας 2 επεισόδια
2001-2002 Τα Χαϊδεμένα Παιδιά ΕΤ1 Τάσος Ζαρκαδάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Κάτω από την Ακρόπολη ALPHA Κλέαρχος Πρωταγωνιστικός ρόλος
Στρίβειν διά του αρραβώνος ΑΝΤ1 Αστυνόμος Βασικό Καστ
2002-2003 Η τράπεζα MEGA Χάρης Κατσιμπέρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2003 Τα φιλαράκια ΕΤ1 Φορολογούμενος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2003-2004 Βοήθεια γειτόνοι ALPHA Γεράσιμος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Βαγγέλας Επεισόδιο: "Η Πολίτισσα Πεθερά"
2005-2007 Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α. ALPHA Νίκος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Γιούρι Βασίλης Αλεξάνδρου Επεισόδιο: "Ας την κρίνει ο Θεός"
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Επεισόδιο: "Ο Κατά Φαντασίαν Κερατάς"
2007 Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας ANT1 Μεμάς 3 επεισόδια
2007-2008 Bing Bang MEGA ταξιτζής 5 επεισόδια
2008 Επτά θανάσιμες πεθερές MEGA Σάββας Ασκερίδης Επεισόδιο: "Η Πόντια Πεθερά"
2009 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Χατζής Επεισόδιο: "Η Θανάσιμη Πεθερά"
Η Πολυκατοικία MEGA Κλέαρχος Επεισόδιο: "Ήταν μια φορά ένα γαμήλιο πάρτι"
Όλα στον αέρα MEGA Σωτήρης Επεισόδιο: "Υπάρχει αλήθεια, άλλα θέλουμε να τη μάθουμε;"
Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Σουάμι 2 επεισόδια
2010 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Πετρόμπεης Αναγνωσταράς Επεισόδιο: "Η Πεθερά του 1821"
2012-2014 Κλεμμένα Όνειρα MEGA Χριστόφορος Σταματόπουλος Βασικό Καστ
2014 Δια Ταύτα ALPHA Κόστα Παβλαμάντζι Επεισόδιο: "Το αλβανικό έπος"
Το σόι σου ALPHA Άριστος Επεισόδιο: "Ο θείος Αρίστος"
2018 Δέκα Μικροί Μήτσοι ANT1 Σκαραβαίος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2020 Μην Ψαρώνεις ΑΝΤ1 Κοσμάς Πολίτης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2021-2022 Dancing with the Stars STAR Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος | 10η Θέση

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία