Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Τζόσεφ Μέλρει Μακ Ίντυρ (Joseph Mulrey "Joey" McIntyre, 31 Δεκεμβρίου 1972) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός. Είναι ευρύτερα γνωστός ως το νεότερο μέλος του συγκροτήματος New kids on the block.

Τζο Μακ Ίντυρ
Joe McIntyre – Vienna 2014 03.JPG
Γέννηση31  Δεκεμβρίου 1972[1][2]
Needham
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότητατραγουδιστής, μουσικός, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ηθοποιός θεάτρου και συνθέτης[3]
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΠοπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΚαριέραΕπεξεργασία

Ο Tζο γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1972 στο Νίντχαμ της Μασαχουσέτης. Είναι ο μικρότερος από τα εννιά αδέλφια της οικογένειας. Σε ηλικία 12 ετών, μπήκε στο συγκρότημα των New kids on the block, αντικαθιστώντας τον Τζέιμι Κέλι. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο γκρουπ, μιας και οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν φίλοι εδώ και χρόνια. Παρ'όλα αυτά, κατάφεραν να γίνουν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μουσικό σχήμα.

Το 1994, οι New kids on the block διαλύθηκαν και ο Τζο ξεκίνησε την σόλο καριέρα του με τον δίσκο "Stay The Same". Παράλληλα, έπαιξε στην ταινία The Fantasticks, πλάι στην Τζιν Λουίζα Κέλι. Το 1999, τραγούδησε το "Remember Me", τραγούδι που ακουγόταν στην ταινία Southie, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο πρώην New Kid Ντόνι Γουόλμπεργκ. Το 2001, ο Τζο επέστρεψε στην δισκογραφία με το άλμπουμ "Meet Joe Mac". Από αυτό, ξεχώρισε το τραγούδι "Rain" που έγινε επιτυχία. Συνέχισε όμως, να ασχολείται με την ηθοποιία: την ίδια χρονιά συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στο Μπρόντγουει και το 2002 εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του επιτυχημένου σίριαλ Boston Public. Διαγωνίστηκε επίσης στο ριάλιτι Dancing With The Stars, καταλήγοντας τρίτος. Οι δύο τελευταίοι δίσκοι που έβγαλε είναι το "8:09" του 2004, και ο φετινός "Talk To Me", που περιέχει διασκευές.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ο Τζο παντρεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2003, ακριβώς έναν χρόνο μετά την γνωριμία τους. Η Μπάρετ τον βοήθησε πολύ στην δημιουργία των δίσκων του. Εξ´άλλου, ο τίτλος του άλμπουμ του "8:09" αναφέρεται στην ημερομηνία που γνωρίστηκαν, και, αργότερα, παντρεύτηκαν.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1998 - "Stay The Same"
  • 1999 - "Stay The Same" (επανέκδοση)
  • 2001 - "Μeet Joe Mac"
  • 2002 - "One Too Many:Live From New York"
  • 2004 - "8:09"
  • 2006 - "Talk To Me"

Θεατρικές ΠαραστάσειςΕπεξεργασία

  • 1995 - Barking Sharks
  • 2000-2001 - Tick, Tick...BOOM!
  • 2005 - Wicked
  • 2006 - Happy Days

KινηματογράφοςΕπεξεργασία

  • 1995 - Τhe Fantasticks
  • 2006 - On Broadway