Φλωρέττα Ζάννα

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Φλωρέττα Ζάννα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του Θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1933[3] στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή-Φλώρα Στυλιανέα. Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου. Έπαιξε ρόλους σε πολλές από τις ταινίες του και μαζί απέκτησαν μια κόρη την Μυρτώ (γεν. 1962). Πέθανε στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ανάρτησης του ηθοποιού Γιώργου Γεωργίου στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook.[4]

Φλωρέτα Ζάννα
Φλωρέττα Ζάννα.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Αυγούστου 1933[2]
Άγιος Νικόλαος Μεσσηνίας
Θάνατος13  Φεβρουαρίου 2019
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική Country flag
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική Country flag
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝτίνος Δημόπουλος (1960–2003)

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος
1959 Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) Αμαρυλλίς
1962 Όταν λείπη η γάτα! Άννα Ζέμπερη
1963 Αμόκ Σάρα
1964 Ο τελευταίος πειρασμός Λένα Καλομοίρη
1965 Κατηγορώ τους ανθρώπους Σοφία Ρούσσου
1966 Κοινωνία Ωρα Μηδέν κυρία Συρίγου
1966 Οι κυρίες της αυλής Μελίτα Κομνηνού
1968 Η αρχόντισσα κι ο αλήτης Αννέτα
1968 Αγάπη και αίμα Φωτεινή

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Πέθανε η Φλωρέττα Ζάννα
  2. 2,0 2,1 Ανακτήθηκε στις 13  Φεβρουαρίου 2019.
  3. Έξαρχος, Θεόδωρος. Έλληνες ηθοποιοί (1926 - 1940). σελ. 186- 187. 
  4. Θλίψη: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία