Φωτεινή Ντεμίρη

Ελληνίδα ηθοποιός


Η Φωτεινή Ντεμίρη ( Πάτρα, 2 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου

Φωτεινή Ντεμίρη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Φωτεινή Ντεμίρη (Ελληνικά)
Γέννηση2 Σεπτεμβρίου 1960 (1960-09-02) (60 ετών)
Πάτρα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΧάρης Γρηγορόπουλος

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Πάτρα ενώ η καταγωγή της είναι από τους Λούσους Καλαβρύτων. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Χάρη Γρηγορόπουλο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: την Μαρίνα (γενν. 1996) και τον Τίτο (γενν. 1998). Έγινε ευρύτερα γνωστή ως Κανέλλα στη σειρά Το καφέ της Χαράς.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Έργο Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1988 Το πήδημα του βατράχου ΕΤ1
1989 Φανή ΕΤ1
1993 Ανατομία ενός εγκλήματος ΑΝΤ1 Επεισόδιο: καθαρτήριο
Αχ! Ελένη MEGA μητέρα Βεργούλας 2 επεισόδια
Η εκτέλεση ANT1 Guest
1993-1994 Γόβα στιλέτο ΑΝΤ1 Πρωταγωνιστικός ρόλος
1995 Το δις εξαμαρτείν MEGA Φωφω Guest εμφάνιση
1998 Μονάχους μονάχους MEGA Πλασιέ κατσαρόλας Guest εμφάνιση
2002 Μαμά και γιος ΝΕΤ Μαρία Αργυρού Guest - επεισόδιο 13
2003-2006 Το καφέ της Χαράς ANT1 Κανέλλα Πουλοπούλου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2006 Safe sex MEGA Νεφέλη Επεισόδιο: επιχείρηση Βασίλης
Επεισόδιο: αμάρτησα για το παιδί μου
2006-2007 Μόνο εσύ ΝΕΤ Άντζελα Πρωταγωνιστικός ρόλος
2007 Safe sex MEGA Επεισόδιο: η νύχτα του Αγίου Βησσαρίωνα
2007-2008 Μου το κρατάς μανιάτικο ALPHA Βαλεντίνη Καμουλακου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2008 Δεληγιάννειον παρθεναγωγείο ν ANT1 Σούλα Γλύκα Guest εμφάνιση
2010 Ο πόλεμος των άστρων ANT1 Επεισόδιο: κεραυνοβόλος έρωτας
2014-2015 Δικαίωση MEGA Χριστίνα Γαζέπη Guest εμφάνιση
2015 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Γερασιμουλα Guest - κύκλος 3, επεισόδιο 23
2016-2017 Αστέρας Ραχούλας ALPHA Βαγγελιώ Γραμμένου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2017-2018 Παρθένα ζωή ANT1 Κατερίνα Τσακίρη Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019-2021 Το καφέ της Χαράς ANT1 Κανέλλα Πουλοπούλου Πρωταγωνιστικός ρόλος