Άνοιγμα κυρίου μενού

O Χάντερ Πάρις (αγγλικά: Hunter Parrish Tharp, 13 Μαΐου 1987) είναι Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, γνωστός για το ρόλο του ως Σάιλας Μπότγουϊν στην τηλεοπτική σειρά Weeds του καναλιού Showtime.

Χάντερ Πάρις
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13 Μαΐου 1987 (1987-05-13) (32 ετών)
Ρίτσμοντ (Βιρτζίνια), Αμερική
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΤεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Τραγουδιστής
Περίοδος ακμής2003
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα χρόνιαΕπεξεργασία

Ο Χάντερ Πάρις γεννήθηκε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και μεγάλωσε στη πόλη Πλάνο του Τέξας.[1] Η μητέρα του, Άννι Πάρις, δουλεύει με αυτιστικά παιδιά και ο πατέρας του, Μπρους Θαρπ, είναι μηχανικός.[2][3] Το 2007, αποφοίτησε από το Λύκειο του Πλάνο και από το Texas Tech University Independent School District.[4] Ο Πάρις είναι «φιλελεύθερος χριστιανός».[5][6]

ΚαριέραΕπεξεργασία

Ο Χάντερ Πάρις έχει συμμετάσχει ως γκεστ σταρ σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων το CSI: Λας Βέγκας, το Close to Home, το Νόμος και Τάξη: Ειδική Ομάδα (Law & Order: Special Victims Unit) και το Summerland. Ακόμη έχει εμφανιστεί στις ταινίες Πιτζάμα Πάρτι! (Sleepover) και RV.

Στη ταινία Freedom Writers, ο Πάρις υποδύθηκε τον Μπεν Σάμιουελς, τον μοναδικό λευκό μαθητή σε μία τάξη Λυκείου της Καλιφόρνια. Ο κριτικός Thomas Hibbs της ιστοσελίδας National Review Online σημείωσε ότι ο Πάρις υποδύθηκε το ρόλο με «σεμνό και ειλικρινές χιούμορ».[7]

Ο Πάρις υποδύεται τον Σάιλας Μπότγουϊν στην τηλεοπτική σειρά Weeds του καναλιού Showtime. Η σειρά βρίσκεται τώρα στον όγδωο και τελευταίο κύκλο της.

Στις 18 Αυγούστου του 2008, ο Πάρις εντάχθηκε στο καστ του βραβευμένου με Τόνυ μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, το Spring Awakening. Ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μέλχιορ Γκέιμπορ στο θέατρο Eugene O'Neill στη Νέα Υόρκη,[8] λαμβάνοντας εξαιρετικά θετικές κριτικές για την ερμηνεία του. Παρέμεινε στο ρόλο αυτό μέχρι και την τελευταία παράσταση του έργου, στις 18 Ιανουαρίου 2009.

Στις 18 Αυγούστου 2008, ο Πάρις κυκλοφόρησε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα Funny or Die με τίτλο «Cougar 101 with Hunter Parrish».[9]

Το 2009, υποδύθηκε τον Σταν, έναν παίκτη μπάσκετ στο Λύκειο, στη ταινία 17 Ξανά (17 Again).

Από το 2007 έως το 2009, φιλοξένησε ένα διαδικτυακό τοκ σόου μαζί με τους φίλους του, Κάιλ Σέρμαν και Άλισον Τάιλερ, με τίτλο «Two Guys and a Girl».[10]

Στις 8 Αυγούστου 2011, ανακοινώθηκε ότι ο Πάρις θα πρωταγωνιστήσει ως Ιησούς στην επερχόμενη αναβίωση του μιούζικαλ Godspell στο Μπρόντγουεϊ. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου και τελείωσαν στις 15 Απριλίου.[11][12]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Ταινία Ρόλος Σημειώσεις
2004 Πιτζάμα Πάρτι! (Sleepover) Λανς Γκρέγκορι
2005 Steal Me Τάκερ
Εμμονή (Premonition) Τσάρλι
Η Κοιλάδα του Πόθου (Down in the Valley) Κρις
2006 RV Ερλ Γκόρνικ
2007 Freedom Writers Μπεν Σάμιουελς
2009 17 Ξανά (17 Again) Σταν
Κατά Φαντασίαν Ηρωας (Paper Man) Μπράις
Είναι Μπερδεμένο (It's Complicated) Λουκ Άντλερ
2012 Μυστηριώδης Εξαφάνιση (Gone) Τρέι
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2003 The Guardian Χανκ Επεισόδιο: «The Father-Daughter Dance»
2005 Summerland Επεισόδιο: «The Pleiades»
CSI: Λας Βέγκας (CSI: Crime Scene Investigation) Τζέρεμι ΜακΜπράιντ Επεισόδιο: «Gum Drops»
2005–σήμερα Weeds Σάιλας Μπότγουϊν Βασικός χαρακτήρας
2006 In Justice Κέβιν Ράουντερ Επεισόδιο: «Confessions»
Close to Home Τζέι Στράτον Επεισόδιο: «A House Divided»
Campus Ladies Υπάλληλος Επεισόδιο: «Webcam»
2007 Law & Order: Special Victims Unit Τζόρνταν Όουενς Επεισόδιο: «Responsible»
2010 Batman: The Brave and the Bold Κιντ Φλας, Τζιο-Φορς (φωνή) Επεισόδιο: «Requiem For a Scarlet Speedster»
2011 Pound Puppies Τέντρα (φωνή) Επεισόδιο: «Snow Problem»

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

  • [Internet Movie Database]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Hunter Parrish της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).