Χλόη Λιάσκου

ελληνίδα ηθοποιός

Η Καλλιόπη (Χλόη[1]) Λιάσκου (γεν. 1946, Αθήνα) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και ραδιοφωνική παραγωγός. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή λόγω των συμμετοχών της στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού Ζουρούδη και οφείλει το καλλιτεχνικό της όνομα στο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος πρώτος εντόπισε το ταλέντο της, από την ηλικία των 13 ετών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη σε ηλικία 16 ετών[2], ερμηνεύοντας ρόλο στην ταινία «Νόμος 4000». Συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου επί μία 12ετία (1971-1983), ενώ στην προσωπική της ζωή υπήρξε παντρεμένη με το δάσκαλό της, το σκηνοθέτη Λάμπρο Κωστόπουλο.

Χλόη Λιάσκου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χλόη Λιάσκου (Ελληνικά)
Γέννηση1946
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΛάμπρος Κωστόπουλος

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος [3] Τίτλος Ρόλος
1961 Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας Ανίτα
1962 Νόμος 4000 [4] Ντόλυ
1963 Μερικοί το προτιμούν κρύο [4] Μαίρη Αγγέλου
Η ψεύτρα [4] Ρένα
1964 Κάτι να καίει [4] Πόπη Φραντζή
Οι κληρονόμοι [4] Καίτη
1965 Η χαρτοπαίχτρα [4] Νίνα Οικονομίδου
Κορίτσια για φίλημα [4] Έφη Ράμογλου
1966 Ραντεβού στον αέρα [4] Έλλη Κουρτίνογλου [5]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές Έλλη Ερμίδου
1967 Οι αντίζηλοι [6] Βίκυ Τόμας

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Το άγνωστο δράμα της Χλόης Λιάσκου» Ανακτήθηκε στις 30/9/2021
  2. «Χλόη Λιάσκου: Η όμορφη ξανθιά σήμερα είναι 75 ετών» Ανακτήθηκε στις 30/9/2021
  3. Στις μεταγλωττισμένες ταινίες, η χρονολογία αναφέρεται στο έτος παραγωγής και όχι στο έτος μεταγλώττισης
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 «Χλόη Λιάσκου (Ηθοποιός)». Φίνος Φιλμ. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2022. 
  5. «ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Μ' ΑΣΤΕΡΙΑ 1965 Γιάννης Βογιατζής». Arcadia Spirit. 15 Μαΐου 2022. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2022. 
  6. «Χλόη Λιάσκου - Ταινίες». www.dvd-trailers.gr. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2022.