Άνοιγμα κυρίου μενού

Χρήστος Νέγκας

Έλληνας ηθοποιός

Ο Χρήστος Νέγκας (1936 - 21 Ιουνίου 1981) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Χρήστος Νέγκας
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χρήστος Νέγκας (Ελληνικά)
Γέννηση1936
Ζάκυνθος
Θάνατος21 Ιουνίου 1981 (45 ετών)
Ανάβυσσος Αττικής
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
ΤέκναΑθηναΐς Νέγκα

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1936. Το 1960 πραγματοποίησε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, στην ταινία "Το αγρίμι". Έπαιξε στον κινηματογράφο κυρίως σε δραματικούς αλλά και σε κωμικούς ρόλους. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Σούνιο ενώ κολυμπούσε, στις 21 Ιουνίου του 1981. Κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο. Το όνομα του ηθοποιού δόθηκε στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Ζακύνθου. Απέκτησε μία κόρη, την ραδιοφωνική παραγωγό Αθηναΐδα Νέγκα.

Επιλεγμένη φιλμογραφίαΕπεξεργασία

Ταινίες (αλφαβητικά)Επεξεργασία

  • Άπονη ζωή 1964
  • Έκλαψα πικρά για σένα 1964
  • Αέρα,αέρα,αέρα 1972
  • Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος 1966
  • Αντίζηλοι 1967
  • Αντίο για πάντα 1967 [Χρήστος]
  • Για την τιμή και τον έρωτα 1969 [(ανθλγός) Σπύρος Κλαδάς]
  • Δακρυσμένα μάτια 1967
  • Δώστε τα χέρια 1971
  • Εμείς οι αμαρτωλοί 1966
  • Επιχείρηση Δούρειος Ίππος 1966
  • Η αχάριστη 1966
  • Η δική σου μοίρα με σέρνει 1964
  • Η κραυγή μιας αθώας 1969 [Αλέξης Βεργής]
  • Η μεγάλη Ανάσταση 1969
  • Η μοίρα μιας ορφανής 1965
  • Η μοδιστρούλα 1964
  • Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν 1967
  • Κατάρα με δέρνει βαριά 1965
  • Κάτι να καίει 1963 [Φάνης]
  • Κλαίω και σ’ αναζητώ 1965
  • Μεθύστακας του λιμανιού 1967
  • Ο μπαμπάς μου κι εγώ 1963
  • Ο ουρανοκατέβατος 1965 [Τίμος Μπιρμπιλόπουλος]
  • Ο πολύτεκνος 1964
  • Ορφανή στους πέντε δρόμους 1964
  • Παιδί μου δεν αμάρτησα 1964
  • Παράνομοι πόθοι 1966
  • Πληγωμένα νιάτα 1969
  • Πόνεσα πολύ για σένα 1964 [Κώστας Χαρίδημος]
  • Το αγρίμι 1960
  • Το χαμόγελο της Πυθίας 1979
  • Φεύγω με πίκρα στα ξένα 1964
  • Φτωχολογιά 1965
  • Χίλιες παρά μια νύχτες 1960

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

  1. Κουσούρης (1973) ΥΕΝΕΔ
  2. Κρουαζερόπλοιο (1973) ΕΙΡΤ
  3. Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός (1972) ΕΙΡΤ
  4. Φάκελος 38 (1978) ΕΡΤ

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία