Το Live at Montreux 1996 είναι ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή CD και DVD τον Μάιο του 2006 από την εταιρεία "Universal Music". Η συναυλία ηχογραφήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1996 στο "Jazz Festival" του Μοντρέ της Ελβετίας από την έβδομη σειρά μελών του συγκροτήματος, ενώ τα δύο μπόνους τραγούδια του CD και τα πέντε επιπλέον του DVD, ηχογραφήθηκαν στις 22 Ιουλίου του 2000 στην ίδια τοποθεσία.[1]

Live at Montreux 1996
Ζωντανό άλμπουμ από Deep Purple
ΚυκλοφόρησεΜάιος 2006
Ηχογραφήθηκε9 Ιουλίου 1996 και 22 Ιουλίου 2000, στο Μοντρέ της Ελβετίας
Μουσικό είδοςHard Rock, Heavy Metal
Διάρκεια72:16
ΠαραγωγόςDeep Purple
ΔισκογραφικήEagle Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Deep Purple)
'Rapture of the Deep
(2005)
Live at Montreux 1996
(2006)
Live at Montreux 2006
(2007)

Τα τραγούδια του CD

Επεξεργασία

-9 Ιουλίου 1996-
1. Fireball (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 3:50
2. Vavoom: Ted the Mechanic (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 4:27
3. Pictures of Home (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:41
4. Black Night (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 6:43
5. Woman from Tokyo (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:21
6. No One Came (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:06
7. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 7:29
8. Hey Cisco (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 5:47
9. Speed King (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:10
10. Smoke on the Water (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 8:15

-22 Ιουλίου 2000-
11. Sometimes I Feel Like Screaming (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 6:46
12. Fools (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 9:41

Τα τραγούδια του DVD

Επεξεργασία

-9 Ιουλίου 1996-
1. Fireball (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
2. Vavoom: Ted the Mechanic (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
3. Pictures of Home (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
4. Black Night (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
5. Cascades: I'm Not Your Lover (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
6. Woman from Tokyo (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
7. No One Came (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
8. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
9. Hey Cisco (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
10. Speed King (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
11. Smoke on the Water (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)

-22 Ιουλίου 2000-
12. 69 (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
13. Perfect Strangers (Blackmore, Gillan, Glover)
14. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
15. Lazy (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
16. Highway Star (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)

Τα μέλη του συγκροτήματος

Επεξεργασία

Το Live at Montreux 1996 ηχογραφήθηκε από τη έβδομη σειρά μελών του συγκροτήματος. Τα μέλη της ήταν τα εξής:

Θέσεις τσαρτ

Επεξεργασία

Live at Montreux 1996 (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: Μάιος 2006

Χώρα Θέση
Γερμανία[2] 92

Live at Montreux 1996 (βίντεο)
Καναδάς (CRIA Certification): Χρυσός[3]

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. «DVD Verdict Review - Deep Purple: Live In Montreux 1996». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2012. 
  2. Suche - Offizielle Deutsche Charts
  3. Gold/Platinum - Music Canada