O Σέιν Σκούλερ (17 Ιουνίου 1994), γνωστότερος ως Riskykidd, είναι Γερμανός ράπερ.

Risky Kidd
Riskykidd, ESC2014 Meet & Greet 04 (crop).jpg
ΨευδώνυμοRiskykidd
Γέννηση17 Ιουνίου 1994 (1994-06-17) (26 ετών)
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Ιδιότηταράπερ και μουσικός
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΡάπερ
Βραβεύσεις20ή θέση στον 59ο Διαγωνισμό της Eurovision με τους Freaky Fortune
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Πρώιμα χρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Ιουνίου του 1994 από Γερμανό πατέρα και Τζαμαϊκανή μητέρα. Μετακόμισε με τους γονείς του στην Ελλάδα όταν ήταν 14 χρονών. Τελείωσε το 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, ενώ ταυτόχρονα έκανε μαθήματα πληροφορικής.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Το 2013 στα Mad Video Music Awards κέρδισε 2 βραβεία μαζί με τους Playmen, την Έλενα Παπαρίζου και την Κόρτνεϊ Πάρκερ. O RiskyKidd εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, μαζί με το ντουέτο Freaky Fortune και με το τραγούδι Rise Up[1] το οποίο κατέκτησε την 20ή θέση στον τελικό της Eurovision.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Μουσικά βίντεο

  • 2013: Good Life (ft. The Hype)
  • 2013: Rhythm Is a Dancer (ft. HouseTwins & Κόρτνεϊ Πάρκερ)
  • 2013: I Can't Breathe (ft. Κώστας Μαρτάκης & Χριστίνα Σάλτη)
  • 2013: Angel (ft. Alex Leon & Giorgina)

Συνεργασίες

  • 2012: Party All The Time (ft. Έλενα Παπαρίζου, Κόρτνεϊ Πάρκερ)
  • 2013: The Sun (ft. Demy & Epsilon)
  • 2014: Rise Up
  • 2014: Radio (ft. Josephine)
  • 2015: Lonely
  • 2015: Θέλω να Ζήσω
  • 2016: #Bang (ft. Ηρώ Λεγάκη)
  • 2016: Fire to the Night
  • 2016: Instagram Girls (ft. Illeoo)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Με Freaky Fortune και RiskyKidd η Ελλάδα στη Eurovision». euronews. 11 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 30 Απριλίου 2019.