Άνοιγμα κυρίου μενού

Οι Outlaws ήταν βρετανικό συγκρότημα της ροκ και τζαζ μουσικής σκηνής, το οποίο έδρασε από το 1960 ως το 1965. Από τη σύνθεση του συγκροτήματος πέρασαν κατά καιρούς οι Ρίτσι Μπλάκμορ Τσας Χότζες, Κεν Λούντγκρεν, Μικ Άντεργουντ, Ρέτζιναλντ Χώκινς και άλλοι. Στα πρώτα τους χρόνια, ηχογράφησαν τρεις επιτυχίες του Μάικ Μπέρι, οι οποίες ανέβηκαν στα τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας.
Το συγκεκριμένο συγκρότημα έπαιζε μόνο ορχηστρικές συνθέσεις και δεν είχε τραγουδιστή. Η πρώτη τους ηχογράφηση ήταν στο "Set Me Free" του Μάικ Μπέρι, σαν συγκρότημα του παραγωγού Τζο Μηκ, το 1960. Το 1963 εμφανίστηκαν στην ταινία "Live it Up" με τον Στηβ Μάριοτ, ενώ γνώρισαν δύο μικρές επιτυχίες, με τα τραγούδια "Swingin' Low" και "Ambush" τα οποία ανέβηκαν στο βρετανικό Top-50. Το 1961 κυκλοφόρησε το μοναδικό τους άλμπουμ, το ορχηστρικό "Dream of the West".
Η μεγαλύτερη σε διάρκεια, γραμμή μελών του συγκροτήματος περιελάμβανε τον Μικ Άντεργουντ και τον Ρίτσι Μπλάκμορ, τον Τσας Χότζες και τον Κεν Λούτνγκρεν. Αυτή η σύνθεση ηχογράφησε έξι σινγκλ από τον Ιανουάριο του 1963 μέχρι τον Απρίλιο του 1964.
Τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το τραγούδι "Don't Cry", τον Φεβρουάριο του 1965.

Πίνακας περιεχομένων

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • Dream of the West - 1961

ΣινγκλΕπεξεργασία

  • Swingin' Low (1961)
  • Ambush (1961)
  • Valley of the Sioux (1961)
  • Ku-Pow! (1962)
  • Sioux Serenade (1962)
  • Poppin' Medley Part 1/2 (1963)
  • Return of The Outlaws (1963)
  • That Set the Wild West Free (1963)
  • The Bike Beat 1 (1964)
  • Law and Order (1963)
  • Keep a Knockin' (1964)
  • Don't Cry (1965)


ΠηγέςΕπεξεργασία