Ο Ντομίγκο Γιόνι (Τζόνι) Βέγα Ουρσόυα[1] (Domingo Johnny Vega Urzúa, Αρίκα, Χιλή, 24 Δεκεμβρίου 1977), γνωστός ως Américo, είναι Χιλιανός τραγουδιστής.

Αμέρικο
Américo
Américo.svg
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΝτομίγκο Γιόνι Βέγα Ουρσόυα
Domingo Johnny Vega Urzúa
Γέννηση24 Δεκεμβρίου 1977 (1977-12-24) (42 ετών)
Αρίκα, ΧιλήFlag of Chile.svg
ΚαταγωγήΧιλή Χιλή
EίδοςΤροπικός, Κόυμβια
ΙδιότητεςΤραγούδι
Μουσικά όργαναΦωνητικά
Παρουσία1985-2020
Δισκογραφική εταιρείαFeria Music
Ιστοσελίδαhttp://www.americo.cl/

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • 1988: La plegaria de un niño
  • 1994: Tropicalmente
  • 2004: Por una mujer
  • 2008:
    • Así es
    • A morir
  • 2010: Yo soy

SinglesΕπεξεργασία

  • 2008:
    • El embrujo
    • Traicionera
  • 2009:
    • Te vas
    • Que levante la mano
  • 2010:
    • Niña, ¡ay!
    • Adiós amor
  • 2011:
    • Amigo, ¡salud!

ΣημειώσειςΕπεξεργασία

  1. Johnny: στα ισπανικά προφέρεται Γιόνι

ΠηγέςΕπεξεργασία

  1. Américo.cl