Η Γαλιλέα Μοντίχο (Martha Galilea Montijo Torres, 5 Ιουνίου 1973 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός, κωμικός, μοντέλο και παρουσιάστρια.[1]

Γαλιλέα Μοντίχο
Galilea Montijo.jpg
Γέννηση5 Ιουνίου 1973 (1973-06-05) (46 ετών)
Γκουανταλαχάρα, Χαλίσκο, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
ΙδιότηταΗθοποιός, κωμικός, μοντέλο, παρουσιάστρια
Εν ενεργεία1993 -
ΣύζυγοςΦερνάντο Ρέινα Ιγκλέσιας (2011-σήμερα)
ΣύντροφοςΣίλβιο Φορνάρο (1994-1997)
Κουατέμοκ Μπλάνκο (2003-2006)
Χόρχε Κρασόβσκι (2009-2011)
ΤέκναΜατέο Ρέινα Ιγκλέσιας
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Είναι παρουσιάστρια της πρωινής καθημερινής εκπομπής Hoy (μετ. σήμερα). Υπήρξε παρουσιάστρια του talent show Pequeños Gigantes.

Το 1993 ξεκίνησε την καριέρα της, μετά την νίκη της στο show La Chica TV. Από το 2001 μέχρι το 2005, παρουσίαζε το show VidaTV. Το 2002 συμμετείχε στο reality show Big Brother VIP το οποίο και κέρδισε.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • La Chica TV - 1993, ως Διαγωνιζόμενη/Νικήτρια
  • El premio mayor - 1995, ως Λίλι
  • Azul - 1996, ως Μάρα
  • Tú y yo - 1996, ως Ρεσιγνασιόν ντελ Κάρμεν
  • Salsa Galilea - 1997/99
  • Fantástico Amor - 1999
  • Tres mujeres - 1999, ως Μαρικρούς Ρουίς
  • Hoy - 1999-2000, 2008, 2013–σήμερα, ως Παρουσιάστρια
  • El precio de tu amor - 2000, ως Βαλέρια Ρίος
  • Vida TV - 2001/05, ως Παρουσιάστρια
  • Big Brother VIP - 2002, ως Διαγωνιζόμενη/Νικήτρια
  • Hospital el paisa - 2004
  • XHDRBZ - 2004, ως Η ίδια
  • La escuelita VIP - 2004, ως Γαλιλέα
  • Amarte es mi pecado - 2004, ως Γαλιλέα
  • Bailando por un sueño - 2005, ως Διαγωνιζόμενη/4η θέση
  • La Verdad Oculta - 2006, ως Γκαμπριέλα Γκιγιέν ντε Γενοβές/Μάρτα Σλαντιβάρ ντε Γκουσμάν
  • La Hora de la Papa - 2007, ως Παρουσιάστρια
  • Buscando a Timbiriche, La Nueva Banda - 2007, ως Παρουσιάστρια
  • Teleton Mexoamerica - 2007/08, ως Παρουσιάστρια
  • Los simuladores - 2008, ως Παρουσιάστρια
  • Cuanto Quieres Perder? - 2008, ως Παρουσιάστρια
  • Hazme reír y serás millonario - 2009, ως Διαγωνιζόμενη/3η θέση
  • Los simuladores 2 - 2009, ως Η ίδια
  • Mujeres Asesinas 2 - 2009, ως Λορένα Γαρρίδο, Επεισόδιο:"Λας Γαρρίδο, Οι άπληστες" (Σεζόν:2, Επεισόδιο:2)
  • Hasta que el dinero nos separe - 2010, ως Η ίδια (γκέστ εμφάνιση)
  • Pequeños Gigantes - 2011, ως Παρουσιάστρια
  • El Gran Show de los Peques - 2011, ως Παρουσιάστρια
  • Perras - 2011, ως Φρίντα Γκόμες
  • Teleton Mexico - 2011-σήμερα, ως Παρουσιάστρια
  • Teleton USA - 2012-σήμερα, ως Παρουσιάστρια
  • Pequenos Gigantes 2 - 2012, ως Παρουσιάστρια
  • Cásate conmigo, mi amor - 2013,[2] ως Βαλέρια
  • Lo Que Mas Quieres - 2013, ως Κριτής
  • Va Por Ti - 2014, ως Παρουσιάστρια
  • Me Pongo De Pie - 2015, ως Παρουσιάστρια
  • Kids Choice Awards México - 2016, ως Παρουσιάστρια
  • La Voz... Kids México - 2017, ως Παρουσιάστρια

Βραβεία & ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία Kids Choice MéxicoΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2011 Αγαπημένη Παρουσιάστρια Νίκη

Βραβεία People en EspañolΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2011 Καλύτερη Παρουσιάστρια Νίκη[3]

Βραβεία TVyNovelasΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1997 Καλύτερο Ντεμπούτο Ηθοποιού Tú y yo Νίκη
El premio mayor

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Esmas - Galilea Montijo». Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. 
  2. «Galilea Montijo protagonizará seriado cómico». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017. 
  3. Galilea recibe el premio a la mejor presentadora

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία