Ελένη Κοκκίδου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Ελένη Κοκκίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τη μακρόχρονη συμμετοχή της, στην τηλεοπτική σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα.

Ελένη Κοκκίδου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1959[1]
Αθήνα[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Βεάκη (1985)
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός[3]
Αξιοσημείωτο έργοΜην αρχίζεις τη μουρμούρα, Το τανγκό των Χριστουγέννων
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβείο «Κάρολος Κουν» (2010)[4]
βραβείο κοινού (2010)[5]

Στο θέατρο, από τους πιο επιτυχημένους ρόλους της, ήταν στο μονόλογο του Γιώργου Χρονά, «Η γυναίκα της Πάτρας», ρόλο για τον οποίο έχει βραβευτεί με το βραβείο Κάρολος Κουν.[6]

Κατάγεται από τους Αραχαμίτες Αρκαδίας από την πλευρά της μητέρας της.[7]

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος
1999 H ληστεία [8] Μάνια
2000 Πίσω πόρτα πόρνη [9]
2002 Αύριο θα 'ναι αργά μητέρα
2003 Σπιρτόκουτο [8] Μαρία
2008 Μικρό έγκλημα Αντιγόνη
Οι σκλάβοι στα δεσμά τους [10] ερωμένη Αλέξανδρου
2009 Κι εγώ για μένα μητέρα
2011 Το τανγκό των Χριστουγέννων Παρασκευή
2016 Μαγικός Καθρέφτης Ευτέρπη
2017 Καουμπόης
2022 Black Stone
2023 Εκάβη Εκάβη

Παραπομπές

Επεξεργασία