Οι Ζιγκ Ζαγκ είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα. Ξεκίνησαν το 1985 από το Χάραμα της Πάτρας, το ίδιο μαγαζί που ξεκίνησαν και τα Τα παιδιά από την Πάτρα. Αρχικά μέλη και δημιουργοί του συγκροτήματος ήταν οι Γιώργος Σαρρής (τραγούδι και κιθάρα), Δημήτρης Ζμπέκος (τραγούδι και μπουζούκι) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (ακορντεόν και πλήκτρα). Στο πρώτο τους άλμπουμ, Απ`το χάραμα της Πάτρας, συμμετείχε και ο Χρήστος Στυλιανέας με 4 κομμάτια, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Πάτρας. Μετά τα 2 πρώτα χρόνια και τα 2 πρώτα album προστέθηκε ο Δ.Κατσαρός και το σχήμα παρέμεινε με αυτήν τη μορφή ως το 2001. Από τότε η σύνθεση του γκρουπ έχει αλλάξει. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ζμπέκου από το συγκρότημα το 2001, τη θέση του πήρε η τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, γνωστή από τη συμμετοχή της στην Γιουροβίζιον αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο με το τραγούδι S.O.S. Τραγούδια τους όπως το Απολύομαι, το Βόλτα με κλεμμένο αμάξι, το Αγάπη του καλοκαιριού, το Γέλα μου, το Δεν είμαι τρομοκράτης, το Τι όμορφα εκεί έξω το Η αγάπη σκόνη και βέβαια το "Νάι-Νάι", το "Φύσηξε έρωτας βοριάς", το "Αίνιγμα" και το "Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω", έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες την δεκαετία 1988-1998 που ήταν η χρυσή δεκαετία των Ζιγκ-Ζαγκ.

Ζιγκ Ζαγκ
ΠροέλευσηΠάτρα
Μουσικά είδηΛαϊκά
Παρουσία1985 — σήμερα
ΜέληΔημήτρης Κατσαρός
Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Έλενα Πατρόκλου (2001-)
Δημήτρης Ζμπέκος (1985-2001)
Πρώην μέληΓιώργος Σαρρής

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Απ`το χάραμα της Πάτρας, 1986
  • Πλανώδιοι έρωτες, 1987
  • Έλα και φύγαμε (συνεργασία με την Γλυκερία), 1988
  • Γεια χαρά, 1989
  • Πάνω από την πόλη, 1990
  • Τα καυτά σουξέ, 1991
  • Γειά σου έλληνα, 1992
  • Χαμογέλα μου, 1993
  • Αίνιγμα, 1995
  • Τι όμορφα εκεί έξω, 1997
  • Μαύρο Τριαντάφυλλο, 1998
  • Ωραία (single), 2000
  • Πολύ ωραία, 2001
  • Μεγάλες επιτυχίες ΙΙ, 2002
  • Νέον, 2005
  • 18 μεγάλες επιτυχίες