Αυτό το λήμμα αφορά την κόρη του πρώην βασιλέα της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β'. Για για την συνονόματη κόρη του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, δείτε: Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας (1906–1969).

Η Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας και της Δανίας, γνωστή και με το καλλιτεχνικό της όνομα Theodora Greece είναι ηθοποιός,[1] και η νεότερη κόρη και τέταρτο παιδί του πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β΄ και της συζύγου του Άννας-Μαρίας.[2][3]

Πριγκίπισσα Θεοδώρα
Princess Theodora 2012.jpg
Γέννηση9 Ιουνίου 1983 (1983-06-09) (38 ετών)
Νοσοκομείο Αγία Μαρία, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
ΟίκοςΟίκος του Γκλύξμπουργκ
Πατέραςτέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Β΄
ΜητέραΆννα-Μαρία της Δανίας
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Τη Θεοδώρα βάπτισαν: η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Βασιλιάς Μιχαήλ της Ρουμανίας, η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαβίας. Εκείνη με τη σειρά της έχει βαπτίσει το τρίτο παιδί του Παύλου Γκλυξμπουργκ, τον Αχιλλέα-Ανδρέα. [4]

Την αρχική της εκπαίδευση, η Θεοδώρα, τη δέχτηκε στο Λονδίνο, ενώ ακολούθησαν σπουδές στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2006 απέκτησε Μπάτσελορ στις Θεατρικές Τέχνες του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ. Ενώ συνέχισε σπουδές και έπειτα.

Τον Απρίλιο του 2010, η Θεοδώρα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες για κινηματογραφική καριέρα. Με το όνομα Θεοντόρα Γκρις ξεκίνησε να συμμετέχει σε μικρούς ρόλους, ενώ από το 2011 είναι μία εκ των πρωταγωνιστών του σίριαλ Τόλμη και Γοητεία.[5][6]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2009 De vilde svaner Elisa φωνή
2009 The Lightkeepers
2010 Sroloc Sarah Park 1 επεισόδιο
2011 Nevan Saunders' Quest for Fame: A Documentary by Kip Griffen Jen
2011-2015 The Bold and the Beautiful Alison 63 επεισόδια
2013 Shang Brooke Sangreen
2014 June Ms. Wapos
2015 Little Boy Eliza
2017 Gates of Hades
2017 Respect Greece

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Theodora Greece». IMDb. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2021. 
  2. http://www.iefimerida.gr/news/73068/θεοδώρα-δηλώνει-πριγκίπισσα-της-ελλάδας-και-είναι-ηθοποιός-στο-«τόλμη-και-γοητεία»[νεκρός σύνδεσμος]
  3. Team, Gossip-tv (24 Ιανουαρίου 2013). «Πριγκίπισσα Θεοδώρα: "Όταν δουλεύω δεν έχω καμία συστολή"». Gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2021. 
  4. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2014. 
  5. Team, Gossip-tv (23 Σεπτεμβρίου 2012). «Η πριγκίπισσα Θεοδώρα, η «Τόλμη και γοητεία» και το όνομά της «Θεοδώρα Greece»!». Gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2021. 
  6. http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=1036719[νεκρός σύνδεσμος]

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία