Κατάλογος περιφερειακών οδών ανά χώρα

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος Περιφερειακών Οδών)

Παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος των περιφερειακών οδών ανά χώρα.

ΕλλάδαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα Πόλη
  Αττική Οδός Αθήνα
  Εσωτερική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη
  Περιμετρική Πατρών Πάτρα
  Περιφερειακή Σερρών Σέρρες
  Περιφερειακός Βόλου Βόλος
  Περιφερειακός Λάρισας Λάρισα
  Περιφερειακός Ιωαννίνων Ιωάννινα
  Περιφερειακός Κατερίνης Κατερίνη
  Περιφερειακός Έδεσσας Έδεσσα
  Περιφερειακή Τρικάλων Τρίκαλα
  Περιφερειακή Καρδίτσας Καρδίτσα
  Περιφερειακός Άρτας Άρτα
  Περιφερειακός Πύργου Πύργος
  Παράκαμψη Ναυπάκτου Ναύπακτος

ΑυστραλίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εθνική Οδός Αυστραλίας 1
 
 
 
Περιφερειακός Σίδνεϋ
  Περιφερειακή Μελβούρνης
 
 
 
Περιφερειακή Περθ

ΑυστρίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Gürtel (Εξωτερική Περιφερειακή Βιέννης)
Ringstraße (Εσωτερική Περιφερειακή Βιέννης)

ΒέλγιοΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακός Βρυξελλών
  Περιφερειακός Αμβέρσας
  Νέα Περιφερειακή Αμβέρσας
  Περιφερειακή Charleroi
  Περιφερειακή Γάνδης
  Περιφερειακή Μονς
Περιφερειακή Λιέγης
  Περιφερειακή Kortrijk
  Εσωτερική Περιφερειακή Charleroi
Περιφερειακή Sint-Niklaas

ΒουλγαρίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Περιφερειακός Σόφιας

ΒραζιλίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Rodoanel Mário Covas (Περιφερειακός Σάο Πάουλο)

ΓαλλίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Εσωτερική Περιφερειακή Παρισίου (Périphérique)
  Εξωτερική Περιφερειακή Παρισίου (Le Superpériphérique)
  Περιφερειακή Τουλούζης
  Περιφερειακή Λυών
  Περιφερειακή Μπορντώ
Περιφερειακή Καέν
 
 
Περιφερειακή Λιλ
Περιφερειακή Νάντης
Περιφερειακή Ρεν

   

ΓερμανίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακή Βερολίνου
 
 
 
Περιφερειακή Ντόρμουντ
  Εσωτερική Περιφερειακή Κολωνίας
 
 
 
Εξωτερική Περιφερειακή Κολωνίας
  Περιφερειακή Μονάχου
 
 
 
 
Περιφερειακή Γιέσσεν

Ηνωμένο ΒασίλειοΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εξωτερική περιφερειακή Αούλμπερι
  Περιφερειακός Μπείζινκστοουν
 
 
 
Περιφερειακός Μπέρμιχαμ
  Παράκαμψη Εδιμβούργου
  Εσωτερική Περιφερειακή Γλασκόβης
  Εξωτερική περιφερειακή Ληντς
 
 
 
Εσωτερική περιφερειακή Ληντς
  Περιφερειακός Λίβερπουλ
  Περιφερειακός Λονδίνου
  Περιφερειακός Μαντσέστερ
  Περιφερειακός Γουότφορντ
  Αυτοκινητόδρομος Μ1
  Δρόμος A1

ΙαπωνίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Περιφερειακός Τόκιο
  Εσωτερικός δακτύλιος Τόκιο
  Κεντρικός δακτύλιος Τόκιο
  Αυτοκινητόδρομος Τόκιο-Γαϊκάν
  Αυτοκινητόδρομος Ken-Ō
Περιφερειακός Οσάκας

ΙσλανδίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εθνική Οδός Ισλανδίας 1

ΙσπανίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  1ος Περιφερειακός Μαδρίτης
  2ος (εξωτερικός) Περιφερειακός Μαδρίτης
  3ος Περιφερειακός Μαδρίτης
  Νέος Περιφερειακός Μαδρίτης (υπο σχεδιασμό)
  Παραλιακή Περιφερειακή Βαρκελόνης (Ronda Litoral)
  Βόρεια Περιφερειακή Βαρκελόνης (Ronda de Dalt)
  1η Εξωτερική Περιφερειακή Βαρκελόνης
  2η Εξωτερική Περιφερειακή Βαρκελόνης

ΙρλανδίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακός Δουβλίνου
  Περιφερειακός Λίμερικ
Περιφερειακός Κορκ
 
 
Περιφερειακός Κίλκενυ
  Περιφερειακός Γκάλγουεϊ (Υπο σχεδιασμό)
  Περιφερειακός Γουότερφορντ (Υπο κατασκευή)

ΙταλίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Grande Raccordo Anulare
(Περιφερειακός Ρώμης)
 
 
 
Περιφερειακός Μιλάνου
  Περιφερειακός Πάβιας
  Περιφερειακός Τορίνου
  Περιφερειακός Νάπολης
  Περιφερειακός Βενετίας
  Περιφερειακός Μπολόνιας
  Περιφερειακός Κατάνιας
Περιφερειακός Πάντοβας

ΚαναδάςΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Αλμπέρτα
  Περιφερειακός Κάλγκαρι
  Περιφερειακός Έντμοντον
Μανιτόμπα
  Περιφερειακός Γουίνιπεγκ
Νιου Μπράνσγουικ
  Περιφερειακός Μόνκτον
Νέα Γη και Λαμπραντόρ
  Περιφερειακή Μητροπολιτικής περιοχής Αγίου Ιωάννη
Περιφερειακή Μητροπολιτικής περιοχής Αγίου Ιωάννη (ΙΙ)
Περιφερειακή Κόρνερ Μπρούκ
Νέα Σκωτία
  Περιφερειακή Ντάρμουθ
  Περιφερειακή Κέιπ Μπρέτον
Οντάριο
  Περιφερειακός Τορόντου
  Νοτιοανατολική και Νοτιοδυτική παράκαμψη Σάντμπουρι
Περιφερειακή Θάντερ Μπέι
Κεμπέκ
  Περιφερειακός Μόντρεαλ
  Παράκαμψη Λαβάλ
  Περιφερειακός της πολής του Κεμπέκ
Σασκάτσουαν
Περιφερειακή Ρεγγίνας
Κυκλική Περιφερειακή Σασκατούν

ΚροατίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
 
 
 
Παράκαμψη Ζάγκρεμπ
  Παράκαμψη Ριέκας

ΚύπροςΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακή Λάρνακας
  3η Περιφερειακή Λευκωσίας

ΛευκορωσίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακός Μίνσκ (MKAD)

ΝορβηγίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Τριπλός Περιφερειακός Όσλο

ΟλλανδίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακός Άμστερνταμ
 
 
 
 
Περιφερειακός Ρόττερνταμ
 
 
 
Περιφερειακός Ουτρέχτης
  Εσωτερική Περιφερειακή Άμστερνταμ
  Εσωτερική Περιφερειακή Αϊντχόβεν
Περιφερειακός Άλκμααρ
Περιφερειακός Χάγης

                 

ΟυγγαρίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Περιφερειακός Βουδαπέστης
  Παράκαμψη Ντέμπρετσεν

ΠορτογαλίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
VCI Εσωτερική Περιφερειακή Πόρτο
CREP
A41
Εξωτερική Περιφερειακή Πόρτο
CRIL
A36
Εσωτερική Περιφερειακή Λισαβόνας
CREL
A9
Εξωτερική Περιφερειακή Λισαβόνας

ΡουμανίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εσωτερική Περιφερεική Βουκουρεστίου
  Περιφερειακός Sibiu
  Περιφερειακή Κωνστάντας

ΣερβίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Παράκαμψη Βελιγραδίου

ΣλοβενίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
 
 
 
Περιφερειακός Λιουμπλιάνας

ΤουρκίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εσωτερική Περιφερειακή Κωνσταντινούπολης
  Εξωτερική Περιφερειακή Κωνσταντινούπολης
  Περιφερειακός Άγκυρας
  Περιφερειακή Σμύρνης
  Περιφερειακή Μπούρσας
  Περιφερειακή Γκαζιαντέπ

ΤσεχίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
  Εξωτερική Περιφερειακή Πράγας
Εσωτερική Περιφερειακή Πράγας
Εξωτερική Περιφερειακή Μπρνο
Εσωτερική Περιφερειακή Μπρνο

ΦινλανδίαΕπεξεργασία

Σήμα Όνομα
Δακτύλιος 0 (Περιφερειακός Ελσίνκι)
Δακτύλιος 1
Δακτύλιος 2
Δακτύλιος 3