Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος Προέδρων της Βουλής των Λόρδων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Στον παρακάτω κατάλογο εμφανίζονται κατά χρονολογική σειρά οι διατελέσαντες σε θέση ανάλογη του Προέδρου της Βουλής των Λόρδων. Μόλις 9 εξ αυτών δεν είχαν υπηρετήσει πρώτα στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν γίνουν μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Διορισμένοι από τον Πρωθυπουργό (1707-2006)Επεξεργασία

Εικόνα Όνομα Παράταξη Διάρκεια θητείας
  Ο Λόρδος Κάουπερ (en) Ουίγκ 1707-1710
  Σερ Σάιμον Χάρκουρτ (αργότερα Λόρδος Χάρκουρτ) (Λόρδος Φύλακας το 1713) (en) Τόρι 1710-1714
  Ο Λόρδος Κάουπερ Ουίγκ 1714–1718
  Ο Λόρδος Πάρκερ (αργότερα Κόμης του Μάκλσφιλντ) (en) Ουίγκ 1718-1725
  Ο Λόρδος Κινγκ (en) Ουίγκ 1725–1733
  Ο Λόρδος Τάλμποτ του Χένσολ (en) Ουίγκ 1725–1733
  Ο Λόρδος Χάρντγουικ (αργότερα Κόμης του Χάρντγουικ) (en) Ουίγκ 1737-1756
  Σερ Ρόμπερτ Χένλευ (αργότερα Λόρδος Χένλευ και Κόμης του Νόρθινγκτον) (Λόρδος Φύλακας το 1761) (en) Ουίγκ 1757–1766
  Ο Λόρδος Κάμντεν (en) Ουίγκ 1766-1770
  Τσάρλς Γιόρκ (en) Ουίγκ 1770
  Ο Λόρδος Άπσλεϋ (αργότερα Κόμης Μπάθερστ) (en) Τόρι 1771–1778
  Ο Λόρδος Δάρλοου (en) Τόρι 1778-1792
  Ο Λόρδος Λάφμπορο (en) Ουίγκ 1793–1801
  Ο Λόρδος Έλντον (en) Τόρι 1801–1806
  Ο Λόρδος Έρσκιν (en) Ουίγκ 1806–1807
  Ο Λόρδος Έλντον (αργότερα Κόμης του Έλντον) Τόρι 1807–1827
  Ο Λόρδος Λάιντχερστ (en) Τόρι 1827–1830
  Ο Λόρδος Μπρόουμ και Βωκ (en) Ουίγκ 1830–1834
  Ο Λόρδος Λάιντχερστ Τόρι 1834–1835
  Ο Λόρδος Κότενχαμ (en) Ουίγκ 1836–1841
  Ο Λόρδος Λάιντχερστ Τόρι 1841–1846
  Ο Λόρδος Κότενχαμ Ουίγκ 1846–1850
  Ο Λόρδος Τρούρο (en) Ουίγκ 1850–1852
  Ο Λόρδος Σαιντ Λέοναρντς (en) Συντηρητικός 1852
  Ο Λόρδος Κράνουερθ (en) Φιλελεύθερος 1852–1858
  Ο Λόρδος Τσέλμσφορντ (en) Συντηρητικός 1858–1859
  Ο Λόρδος Κάμπελ (en) Φιλελεύθερος 1859–1861
  Ο Λόρδος Ουέστμπιουρι (en) Φιλελεύθερος 1861–1865
  Ο Λόρδος Κράνουερθ Φιλελεύθερος 1865–1866
  Ο Λόρδος Τσέλμσφορντ Συντηρητικός 1866–1868
  Ο Λόρδος Κερνς (en) Συντηρητικός 1868
  Ο Λόρδος Χάδερλι (en) Φιλελεύθερος 1868–1872
  Ο Λόρδος Σέλμπορν (en) Φιλελεύθερος 1872–1874
  Ο Λόρδος Κερνς (αργότερα Κόμης Κερνς) Συντηρητικός 1874-1880
  Ο Λόρδος Σέλμπορν (αργότερα Κόμης του Σέλμπορν) Φιλελεύθερος 1880–1885
  Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι (en) Συντηρητικός 1885–1886
  Ο Λόρδος Χέρσελ (en) Φιλελεύθερος 1886
  Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι Συντηρητικός 1886-1892
  Ο Λόρδος Χέρσελ Φιλελεύθερος 1892-1895
  Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι (αργότερα [[Κόμης του Χάλσμπιουρι) Συντηρητικός 1895–1905
  Ο Λόρδος Λόρμπερν (αργότερα Κόμης Λόρμπερν) (en) Φιλελεύθερος 1905-1912
  Ο Υποκόμης Χαλντέιν (en) Φιλελεύθερος 1912–1915
  Ο Λόρδος Μπακμάστερ (en) Φιλελεύθερος 1915–1916
  Ο Λόρδος Φίνλεϊ (en) Φιλελεύθερος 1916-1919
  Ο Λόρδος Μπέρκενχεντ (αργότερα Κόμης του Μπέρκενχεντ) (en) Συντηρητικός 1919–1922
  Ο Υποκόμης Κέιβ (en) Συντηρητικός 1922–1924
  Ο Υποκόμης Χαλντέιν Φιλελεύθερος 1924
  Ο Υποκόμης Κέιβ Συντηρητικός 1924–1928
  Ο Λόρδος Χέιλσαμ (αργότερα Υποκόμης Χέιλσαμ) (en) Συντηρητικός 1928–1929
  Ο Λόρδος Σάνκεϊ (αργότερα Υποκόμης Σάνκεϊ) (en) Εργατικός 1929–1935
  Ο Υποκόμης Χέιλσαμ Συντηρητικός 1935–1938
Ο Λόρδος Μομ (en) Συντηρητικός 1938–1939
  Ο Υποκόμης Κάλντκοουτ (en) Συντηρητικός 1939–1940
  Ο Υποκόμης Σάιμον (en) Φιλελεύθερος 1940–1945
  Ο Λόρδος Τζάουιτ (αργότερα Υποκόμης Τζάουιτ) (en) Εργατικός 1945–1951
Ο Λόρδος Σάιμοντς (en) Συντηρητικός 1951–1954
  Ο Υποκόμης Κίλμιουιρ (en) Συντηρητικός 1954–1962
Ο Λόρδος Ντίλχορν (en) Συντηρητικός 1962–1964
Ο Λόρδος Γκάρντινερ (en) Εργατικός 1964–1970
  Ο Λόρδος Χέιλσαμ του Σαιντ Μέριλμπόουν (en) Συντηρητικός 1970-1974
  Ο Λόρδος Έλγουιν-Τζόουνς (en) Εργατικός 1974-1979
  Ο Λόρδος Χέιλσαμ του Σαιντ Μέριλμπόουν Συντηρητικός 1979–1987
Ο Λόρδος Χέιβερς (en) Συντηρητικός 1970-1974
  Ο Λόρδος Μακέι του Κλάσφερν (en) Συντηρητικός 1987–1997
Ο Λόρδος Ίρβιν του Λαίργκ (en) Εργατικός 1997-2003
  Ο Λόρδος Φάλκονερ του Θόροτον (en) Εργατικός 2003-2006

Εκλεγμένοι από το Σώμα (2006-)Επεξεργασία

Εικόνα Όνομα Παράταξη Διάρκεια θητείας
  Βαρόνη Χέιμαν (en) Εργατική 2006-2011
  Βαρόνη Ντ'Σούζα (en) Ανεξάρτητη 2011-

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Leader of the House of Lords της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).