Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας

κατάλογος εγχειρημάτων Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος περιέχει όλες τις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μικρά αποσπάσματα του στρατού διασκορπισμένα σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας, ιδιαίτερα στις ακριτικές, αλλά εδώ αναφέρονται οι αξιοσημείωτες στρατιωτικές βάσεις με στρατηγική σημασία.

Βάσεις Στρατού ΞηράςΕπεξεργασία

1η ΣτρατιάΕπεξεργασία

2η ΣτρατιάΕπεξεργασία

3η ΣτρατιάΕπεξεργασία

Στρατιά ΑιγαίουΕπεξεργασία

ΣυρίαΕπεξεργασία

Οι βάσεις αυτές κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος κατά τον μαινόμενο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο.

  1. Στρατιωτική Βάση Αλ-Μπαμπ
  2. Στρατιωτική Βάση Αλ-Ράι
  3. Στρατιωτική Βάση Αχταρίν
  4. Στρατιωτική Βάση Τζαράμπλους
  5. Στρατιωτική Βάση Ατμέ
  6. Στρατιωτική Βάση Νταράτ Ίτσα

Ιρακινό ΚουρδιστάνΕπεξεργασία

Βόρεια ΚύπροςΕπεξεργασία

ΚατάρΕπεξεργασία

Η βάση αυτή κατασκευάστηκε μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ ως μέρος της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Εκεί βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένοι 3.000 στρατιωτικοί.

ΣομαλίαΕπεξεργασία

ΝαύσταθμοιΕπεξεργασία

  1. Ναύσταθμος Αλεξανδρέττας
  2. Ναύσταθμος Ακσάζ (Μαρμαρίς) - βάση με φρεγάτες, κορβέττες, αποβατικά και ειδικών δυνάμεων
  3. Ναύσταθμος Φώκαιας (Σμύρνη) - βάση ταχυπλόων αποβατικών και ειδικών δυνάμεων
  4. Ναύσταθμος Αρτάκης - βάση ναρκοθετιδών και ναρκαλιευτών
  5. Ναυσταθμος Γκιολτσούκ (Νικομήδεια) - η κεντρική βάση
  6. Ναύσταθμος Μπαρτίν- βάση υποβρυχίων
  7. Ναύσταθμος Πασαλιμάνι (Αυλώνας, Αλβανία)

Αεροπορικές ΒάσειςΕπεξεργασία

  1. Αεροδρόμιο Μουρτέντ (Άγκυρα)
  2. Αεροδρόμιο Μπαλικεσίρ
  3. Αεροδρόμιο Πανόρμου
  4. Αεροδρόμιο Τσιγλί (Σμύρνη)
  5. Αεροδρόμιο Ντιγιάρμπακιρ
  6. Αεροδρόμιο Γκιολτσούκ (Νικομήδεια)
  7. Αεροδρόμιο Μαλάτειας
  8. Αεροδρόμιο Ερκιλέτ (Καισάρεια)
  9. Αεροδρόμιο Εσκισεχίρ
  10. Αεροδρόμιο Ετιμεσγκούτ (Άγκυρα)
  11. Αεροδρόμιο Γκαζιεμίρ (Σμύρνη)
  12. Αεροδρόμιο Ιντζιρλίκ
  13. Αεροδρόμιο Ικόνιου
  14. Αεροδρόμιο Μυρσυφώνης
  15. Αεροδρόμιο Μπατμάν (UAV)
  16. Αεροδρόμιο Αλεμντάγ (βαλλιστικοί πύραυλοι)

ΧάρτεςΕπεξεργασία

 
 
2
 
6
 
4
 
3
 
5
 
6
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9
 
4
 
13
 
1
 
14
 
3
 
7
 
5
 
2
 
12
 
8
 
15
 
16
 
10
 
11
 
 
 
 
 
 
 
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας (οι βάσεις του Στρατού Ξηράς σημειώνονται με πράσινο)
 
 
 
 
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο


 
 
7
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Αλβανία
 
 
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Σομαλία

Δείτε ΕπίσηςΕπεξεργασία