Κατάλογος έργων του Καναλέττο

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Καναλέττο.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Ca' Rezzonico - Canal Grande da Palazzo Balbi a Rialto C.1722 - Canaletto.jpg Το Canal Grande, κοιτώντας βορειοανατολικά από το Palazzo Balbi προς την γέφυρα του Rialto μεταξύ 1720 και 1723 λάδι σε καμβά
144 × 207 cm
Βενετία, Museo del Settecento Veneziano (Ca' Rezzonico)
Canaletto - The Piazza San Marco in Venice - Google Art Project.jpg Piazza San Marco 1723-1724 λάδι σε καμβά
141.5 × 204.5 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Santi Giovanni e Paolo and the Scuola di San Marco - WGA03859.jpg Η εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Παύλου (San Zanipolo) και η Σχολή του Αγίου Μάρκου περί το 1725 λάδι σε καμβά
125 × 165 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Canaletto, Reception French Ambassador Eremitage St. Petersburg 02.JPG Η υποδοχή του Γάλλου πρεσβευτή στο Παλάτι των Δόγηδων 1726-1727 λάδι σε καμβά
181 × 259.5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Canaletto - The Stonemason's Yard.jpg Η αυλή του λιθοξόου μεταξύ 1726 και 1730 λάδι σε καμβά
124 × 163 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - The Molo - Looking West - WGA03877.jpg Ο Μώλος κοιτώντας δυτικά 1730 λάδι σε καμβά
55 × 102 cm
ιδιωτική συλλογή
Boston, Museum of Fine Art - Il bacino di San Marco c.1738 - Canaletto.jpg Bacino di San Marco μεταξύ 1738 και 1740 λάδι σε καμβά
125 × 204 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts bacino : λεκάνη, κόλπος, συγκεκριμένη θαλάσσια έκταση
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - The Molo, Seen from the Bacino di San Marco - WGA03903.jpg Ο Μώλος από το Bacino di San Marco δεκαετία του 1730 λάδι σε καμβά
47 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Canaletto (II) 002.jpg Ο Βουκένταυρος επιστρέφει στο Παλάτι των Δόγηδων την ημέρα της Αναλήψεως 1730 λάδι σε καμβά
182 × 259 cm
Μιλάνο, collezione Aldo Crespi
View of the entrance to the Arsenal by Canaletto, 1732.jpg Η είσοδος του Ναυστάθμου περί το 1732 λάδι σε καμβά
47 × 78.8 cm
ιδιωτική συλλογή
Piazza San Marco with the Basilica, by Canaletto, 1730. Fogg Art Museum, Cambridge.jpg Η πλατεία και η βασιλική του Αγίου Μάρκου μεταξύ 1730 και 1734 λάδι σε καμβά
76 × 118.8 cm
Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Giovanni Antonio Canal called Il Canaletto - Prà della Valle in Padua - Google Art Project.jpg Το Prato della Valle στην Πάντοβα μεταξύ 1741 και 1746 λάδι σε καμβά
39 × 87.5 cm
Μιλάνο, Museo Poldi Pezzoli
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Capriccio - a Palladian Design for the Rialto Bridge, with Buildings at Vicenza - WGA03938.jpg Capriccio με κτίρια του Παλλάντιο δεκαετία του 1740 λάδι σε καμβά
60.5 × 82 cm
Πάρμα, Galleria nazionale καλλιτεχνική αυθαιρεσία : εικονίζονται τα δημιουργήματα
του Αντρέα Παλλάντιο στην Βιτσέντσα (Basilica Palladiana
δεξιά και Palazzo Chiericati αριστερά) σε βενετσιάνικο περιβάλλον.
Στη μέση η γέφυρα του Ριάλτο όπως την σχεδίασε
αλλά δεν πραγματοποίησε ο Παλλάντιο.
Canaletto (Giovanni Antonio Canal), Italian (active Venice, Rome, and England) - The Bucintoro at the Molo on Ascension Day - Google Art Project.jpg Ο Βουκένταυρος στον Μώλο την ημέρα της Αναλήψεως περί το 1745 λάδι σε καμβά
115 × 62,7 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Giovanni Antonio Canal - Il Canale Grande a Rialto.jpg Το Canal Grande στο Rialto μεταξύ 1730 καί 1750 λάδι σε καμβά Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο αριστερά το Fondaco dei Tedeschi,
με ίχνη των αρχικών τοιχογραφιών του Τιτσιάνο.
Canaletto - Return of 'Il Bucintoro' on Ascension Day - Google Art Project.jpg Η επιστροφή του Βουκένταυρου την ημέρα της Αναλήψεως μεταξύ 1745 και 1750 λάδι σε καμβά
59,5 × 93,8 cm
Βαρκελώνη, Museu Nacional d'Art de Catalunya
Canaletto - The City Seen Through an Arch of Westminster Bridge.JPG Το Σίτι του Λονδίνου κοιταγμένο μέσα από μιαν αψίδα της γέφυρας του Westminster 1747 λάδι σε καμβά
59.7 × 96.5 cm
Collection of the Duke of Northumberland
Canaletto - Veduta del Palazzo Ducale di Venezia - Google Art Project.jpg Το Παλάτι των Δόγηδων πριν το 1755 λάδι σε καμβά
51 × 83 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Westminster Abbey by Canaletto.jpg Το Αββαείο του Ουέστμινστερ με πομπή των Ιπποτών του Λουτρού 1749
Canaletto Ranelegh 1754.jpg Εσωτερικό της Ροτόντας στο Ranelagh 1754 λάδι σε καμβά
46 × 75,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Canaletto - St. Paul's Cathedral - Google Art Project.jpg Λονδίνο, Άγιος Παύλος περί το 1754 λάδι σε καμβά
52,1 × 61,6 cm
New Haven (Κοννέκτικατ), Yale Center for British Art
1385082667-canaletto---venice---piazza-san-marco.jpeg Η πλατεία του Αγίου Μάρκου κοιτώντας ανατολικά από την βορειοδυτική γωνία 1760 λάδι σε καμβά
46,4 × 37,8 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Canaletto (Giovanni Antonio Canal) - The Bucintoro at the Molo on Ascension Day - Google Art Project ( AGPvVoUXqRRYw).jpg Ο Βουκένταυρος στον Μώλο την ημέρα της Αναλήψεως μεταξύ 1759 και 1761 λάδι σε καμβά
583 x 1018 cm
Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς