Η Κονστάνς Μόνεϊ (Constance Money, αληθινό όνομα: Susan Jensen, 30 Νοεμβρίου 1955) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών.

Κονστάνς Μόνεϊ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση30  Νοεμβρίου 1956
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός πορνό
ηθοποιός ταινιών
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςAVN Hall of Fame (1998)
XRCO Hall of Fame (2016)

Βιογραφία-ΚαριέραΕπεξεργασία

Η Κοντστάνς ξεκίνησε να εμφανίζεται σε ταινίες πορνό σε ηλικία 19 ετών. Υπήρξε μια από τις πρώτες μεγάλες σταρ χάρις στον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε μια από τις κλασσικότερες ταινίες του είδους, το The Opening of Misty Beethoven. Η ταινία αυτή της πρώιμης εποχής του πορνό υπήρξε μια από τις καλύτερες διαχρονικά και ένας από του βασικούς λόγους ήταν η ερμηνεία της νεαρής, όμορφης, καστανομάλας ηθοποιού.

Ακολούθησαν και άλλες ταινίες και κάποια στιγμή εξέφρασε την επιθυμία να μεταπηδήσει σε κανονικές ταινίες (εμφανίστηκε μάλιστα στο 10 του Μπλέηκ Έντουαρντς) μολονότι έφερε το στίγμα της πορνοστάρ. Υπήρξε μάλιστα η πρώτη ηθοποιός του είδους της που φωτογραφήθηκε για το περιοδικο Πλέιμποϊ (Ιούλιος 1978) όπου και αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα. Όταν η προσπάθεια της για μια καριέρα στο Hollywood απέτυχε, εμφανίστηκε σε μερικά ακόμη πορνογραφικά φιλμ και σύντομα αποσύρθηκε (μέσα δεκαετίας '80). Μετακόμισε στην Αλάσκα και δεν απασχόλησε έκτοτε τη δημοσιότητα.

Άλλα ΣτοιχείαΕπεξεργασία

  • Το ψευδώνυμο "Constans Money" (Constance > Contant "συνεχής" + money "χρήμα") της το έδωσε ο Ράντλεϊ Μέτζγκερ επειδή όταν γύριζαν το "Misty Beethoven" του ζητούσε συνεχώς λεφτά
  • Για την ίδια ταινία η Κονστάνς δήλωσε ότι τελικά δεν έιχε πληρωθεί ούτε και είχε υπογράψει κάποιου είδους συμβόλαιο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Wild Orgies (1986)
  • Hustler Video Magazine 2 (1984)
  • Super Sex (1983)
  • Taste Of Money (1983)
  • Maraschino Cherry (1977)
  • Mary! Mary! (1977)
  • Anna Obsessed (1977)
  • Barbara Broadcast (1977)
  • Joy Of Letting Go (1976)
  • The Opening of Misty Beethoven (1975)
  • Confessions Of A Teenage Peanutbutter Freak (1975)

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία