Ο Κρίστιαν Λι Ναβάρο (Christian Lee Navarro, γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1991)[3] είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός γνωστός για τον ρόλο του Τόνι Παντίγια στη σειρά του Netflix, 13 Reasons Why.[4][5][6] Είχε επίσης έναν δευτερεύων ρόλο στη σειρά του HBO, Vinyl καθώς εργάζεται σε άλλα κινηματογραφικά έργα όπως το Can You Ever Forgive Me? που κυκλοφόρησε το 2018.

Κρίστιαν Ναβάρο
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Christian Lee Navarro (Αγγλικά)
Γέννηση21  Αυγούστου 1991[1]
Μπρονξ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςProfessional Performing Arts School[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
Αξιοσημείωτο έργο13 Γιατί
Περίοδος ακμής2007

Πρόωρη ζωήΕπεξεργασία

Ο Κρίστιαν Λι Ναβάρο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και έχει καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο.[7][8] Έχει μια μικρότερη αδερφή με το όνομα Λίαν Μάντισιν Ναβάρο. Στο γυμνάσιο, συμμετείχε στο δραματικό πρόγραμμα του σχολείου. Ο Κρίστιαν άρχισε την υποκριτική το 2005 σε ηλικία 14 ετών. Αρχικά, έπρεπε να αγωνιστεί για δουλειά, πρωταγωνιστώντας σε διαφημίσεις και ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού. Η πρώτη του ταινία ήταν το Day of the Dead 2: Contagium. Το 2007, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς Law & Order: Criminal Intent. Είχε επίσης ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως το Blue Bloods, το Taxi Brooklyn και το The Affair. Ο Κρίστιαν συνέχισε να εμφανίζεται σε διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές έως ότου βρήκε έναν δευτερεύων ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Vinyl. Επιλέχθηκε επίσης για το ρόλο του John White στην ταινία Run It. Το 2015, ο Ναβάρο πήρε ρόλο σε μια τηλεοπτική σειρά με το όνομα Rosewood. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2017, όταν έπαιξε το ρόλο του Τόνι Παντίγια, στο 13 Reasons Why.[9]

ΔιακρίσειςΕπεξεργασία

Το 2018, ο ηθοποιός έλαβε το βραβείο Rising Star στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Ντιέγκο.[10]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Χρονιά Τίτλος Ρόλος
2005 Day of the Dead 2: Contagium The Infected
2009 Run It Τζον Γουάιτ
2017 Bushwick Εντουάρντο
2018 Can You Ever Forgive Me? Κερτ
Τηλεόραση
Χρονιά Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007 Law & Order: Criminal Intent Πάκο Μεντόζα Επεισόδιο: "Senseless"
2013 Blue Bloods Uniform #1 Επεισόδιο: "To Protect and Serve"
2014 Taxi Brooklyn Σερβιτόρος Μπόμπι Επεισόδιο: "Double Identity"
2014 The Affair Τζεντ Επεισόδιο: "108"
2015 Rosewood Κάρλος Γκόμεθ Επεισόδιο: "Pilot"
2016 Vinyl Χόρχε 4 επεισόδια
2016 The Tick Sidekick Επεισόδιο: "Pilot"
2017–2020 13 Reasons Why Αντόνιο "Τόνι" Παντίγια Πρωταγωνιστικός ρόλος

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 298263. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. Chizitere (19 Ιουνίου 2018). «Who is Christian Navarro (Actor), Is He Gay, What Are His Age & Height?». Answers Africa (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Ιουλίου 2020. 
  4. Andreeva, Nellie (8 Ιουνίου 2016). «13 Reasons Why Netflix Series: Dylan Minnette & Katherine Langford Lead Cast». Deadline Hollywood. Ανακτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. 
  5. «Sorry, 13 Reasons Why Fans But This Popular Theory Has Been Debunked» (στα αγγλικά). http://www.refinery29.com/2017/08/169815/13-reasons-why-theory-tony-ghost. Ανακτήθηκε στις 2018-01-12. 
  6. «13 Reasons Why 's Christian Navarro Just Had His Say On A Major Fan Theory» (στα αγγλικά). http://www.mtv.co.uk/13-reasons-why/news/is-tony-13-reasons-why-a-ghost. Ανακτήθηκε στις 2018-01-12. 
  7. Fernandez, Celia (15 Απριλίου 2017). «10 Things to Know About 13 Reasons Why 's Christian Navarro, aka Tony». PopSugar.  Page 3 of 11.
  8. Fernández-París, Juanma (1 Απριλίου 2017). «La serie 13 Reasons Why es 'irresistible' y 'adictiva'». El Nuevo Día (στα Spanish). 
  9. «Christian Navarro». IMDb (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Ιουλίου 2020. 
  10. Blair, Iain· Blair, Iain (10 Οκτωβρίου 2018). «San Diego International Film Festival Offers Diverse Slate of Features, Shorts and Documentaries». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία