Η Λισσέτ (Lisset, γεννημένη ως Λισσέτ Γκουτιέρρες Σαλασάρ Lisset Gutiérrez Salazar, 3 Νοεμβρίου 1973 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Λισσέτ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3 Νοεμβρίου 1973 (1973-11-03) (47 ετών)
Γουαδαλαχάρα, Χαλίσκο, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • τραγουδίστρια
Περίοδος ακμής1999
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝτεμιάν Μπιτσίρ
(2001-2003)​
Λισάρδο[1]
(2008⁠–⁠2014)​
Τέκνα2

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Catalina y Sebastián - 1999, ως Γιέσικα
  • Domingo Azteca - 1999, ως Παρουσιάστρια (σόου)
  • Huapango - 2001, ως Χούλια (ταινία)
  • Aplauso aplauso - 2004, ως Κριτής (σόου)
  • Soñarás - 2004, ως Ντολόρες
  • Las Juanas - 2004/05, ως Γιολάντα Κανάλες
  • Amor en custodia - 2005/06, ως Καρολίνα Κόστας
  • Super sábado - 2005, ως Παρουσιάστρια (σόου)
  • Desde Gayola - 2005/06/08/09, ως Ροσίτα (σειρά)
  • Montecristo - 2006/07, ως Ντιάνα
  • La niñera - 2007, ως Φρανσίσκα "Φραν" Φλόρες (σειρά)
  • Vivir por ti - 2008, ως Μπεατρίς ντελ Τόρο
  • La Academia - 2008, ως Κριτής (μουσικό σόου)
  • Actitud femenina - 2010, ως Παρουσιάστρια (σόου)
  • Héroes verdaderos - 2010, ως Αφηγήτρια (ταινία)
  • Para volver a amar - 2010/11, ως Ντενίς
  • Amor bravío - 2012, ως Μίριαμ Φάρκα ντε Ντίαζ
  • Mi bebé - 2012, ως Παρουσιάστρια (σόου)
  • Gossip Girl Acapulco - 2013, ως Άνα ντε λα Βένα (σειρά)
  • Lo que la vida me robó - 2013/14, ως Φαμπιόλα Γκιγιέν Αλμόντε ντε Ναρβάες/Φαμπιόλα Αλμόντε Γιασίντι
  • De buenas - 2013/14, ως Παρουσιάστρια (σόου)
  • La sombra del pasado - 2014/15, ως Αντελίνα Λοσάδα Τόρρες[2]
  • A que no me dejas - 2015/16, ως Μόνικα Γκρίπε Βιγιάρ
  • Enamorándome de Ramón - 2017, ως Βιρχίνια Σοτομαγιόρ ντε Μεδίνα
  • Me declaro culpable - 2017/18, ως Μπιάνκα Ολμέδο
  • Médicos, línea de vida - 2020, ως Νατάλια
  • Te doy la vida - 2020, ως Πατρίσια


Θέατρο

  • Blanca Nieves
  • Calle 42
  • Perdidos en el Espacio
  • Charly Brown y sus Amigos
  • Loco por ti
  • Mary Poppins
  • Fiebre de sábado por la noche
  • Ciudad blanca
  • Victor/Victoria
  • Mi primer gran musical
  • El enfermo imaginario

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Nada Personal con Armando Manzanero - 1996
  • Lisset - 1997
  • Te lo quiero contar - 1998
  • Historias de mi vida - 2004

Συνεργασίες

  • Nada personal - 1996, ντουέτο με τον Αρμάντο Μανσανέρο. Θέμα της τηλενουβέλας "Nada personal"
  • El pescador - 1999, διάφοροι καλλιτέχνες. Θέμα αφιερωμένο στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄
  • Homenaje a Cri Cri - 2002
  • Sola - 2005, το θέμα περιλαμβάνεται στο soundtrack της τηλενουβέλας "Amor en custodia"
  • Nuestro amor perdió - 2008, θέμα που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "Las mujeres de Manzanero"
  • Hoy junto a ti - 2015, θέμα περιλαμβάνεται στο soundtrack της τηλενουβέλας "Η σκιά του παρελθόντος"

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία Calendario de Oro
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2007 Αποκάλυψη στην Κωμωδία Λισσέτ Νίκη[3]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Flavio Machuca. «Lisset y Lisardo viven un divorcio feliz ¡y todavía duermen juntos!» (στα Spanish). TVnotas. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2014. 
  2. Villegas, Rocio. «Sale a la luz, ¡La sombra del pasado!». Televisa (στα Spanish). Ανακτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2014. 
  3. Noroeste (Ganan los Premios Calendario de Oro 09/10/2007) Αρχειοθετήθηκε 2016-04-17 στο Wayback Machine. Αρχειοθετήθηκε Απριλίου 17, 2016 στη Wayback Machine του Internet Archive

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία