Μάριο Μπρέντα

Ιταλός σκηνοθέτης

Ο Μάριο Μπρέντα (ιταλικά: Mario Brenta) ([[17 Απριλίου]] 1942), είναι Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Η ταινία του " Barnabo delle montagne" πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1994.[1]

Μάριο Μπρέντα
MarioBrenta.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση17  Απριλίου 1942
Βενετία
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
σεναριογράφος
κινηματογραφιστής
Περίοδος ακμής1962

Ενδεικτική φιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Vermisat (1975)
  • Istantanea per un delitto (1975)
  • Maicol (1989)
  • Barnabo delle montagne (1994)
  • Segui le ombre (2004)
  • Calle De La Pietà (2014)
  • Corpo a Corpo (2014)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Festival de Cannes: Barnabo of the Mountains». festival-cannes.com. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2009. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία